autolening

Op zoek naar een autolening?

  1. Krijg tot 12 maanden de tijd om je krediet op te nemen
  2. Simuleer je lening online
  3. Ook als je nog geen klant bent bij ons
Simuleer nu je autolening

Bij KBC Brussels vind je een autolening voor ieder type wagen

Nieuwe auto*

Tweedehands auto *

Geëlektrificeerde auto*

Simuleer aan 3,99%*

Simuleer aan 4,99%* Simuleer aan 3,79%

Representatief voorbeeld lening nieuwe personenwagen

Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 20.000 euro met een looptijd van 60 maanden aan een jaarlijks kostenpercentage en vaste actuariële debetrentevoet van 3,99%, betaal je 60 maandelijkse aflossingen van 367,61 euro of in totaal 22.056,06 euro. Tarief geldig van 04-04-2024 voor looptijden tot 60 maanden, voor een lening op afbetaling voor de financiering van een nieuwe wagen, mobilhome of motor, of van een tweedehands personenwagen van maximaal 3 jaar oud, aangekocht door een particulier. 

Representatief voorbeeld lening tweedehandswagen

Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 15.000 euro met een looptijd van 60 maanden tegen een jaarlijks kostenpercentage en vaste actuariële debetrentevoet van 4,99%, betaal je 60 maandelijkse aflossingen van 282,24 euro of in totaal 16.934,35 euro. Tarief geldig vanaf 04-04-2024 voor looptijden tot 60 maanden, voor een lening op afbetaling voor de financiering van een tweedehands personenwagen van meer dan 3 jaar oud, aangekocht door een particulier.

Representatief voorbeeld lening elektrische wagen

Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 25.000 euro met een looptijd van 60 maanden aan een jaarlijks kostenpercentage en vaste actuariële debetrentevoet van 3,79% , betaal je 60 maandelijkse aflossingen van 457,33 euro of in totaal 27.439,68 euro. Tarief geldig van 04-04-2024 voor looptijden tot 60 maanden, voor een lening op afbetaling voor de financiering van een elektrische of plug-in hybride auto van maximaal 3 jaar oud, aangekocht door een particulier.

Kredietvorm: Lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV en wederzijds akkoord.

Meer over lenen voor een auto

Welke looptijd voor jou de beste is, hangt af van hoeveel je wilt lenen en welk bedrag je maandelijks kunt missen. Hoe langer de looptijd, hoe kleiner de maandelijkse aflossing en hoe gemakkelijker het voor je is om de lening terug te betalen. Leen je op een kortere looptijd, dan moet je maandelijks meer terugbetalen, maar dan is de lening wel sneller afgelost en betaal je bijgevolg ook minder interesten. Bij KBC Brussels kies je zelf.
Houd rekening met de volgende wettelijke beperking voor de looptijd. In de simulatie van je lening gebeurt dat automatisch.

Geleend bedrag
(in euro)
Maximale looptijd
(in maanden)
tot 2.500 24
tot 3.700 30
tot 5.600 36
tot 7.500 42
tot 10.000 48
tot 15.000 60
tot 50.000
72**

** alleen mogelijk voor een auto van maximaal 3 jaar oud

Omdat een wagen snel in waarde daalt, adviseert KBC Brussels om de afbetaling van een autolening niet over een al te lange periode te spreiden. Als beginnende bestuurder heb je vaak nog geen andere leningen lopen, maar heb je statistisch wel een hogere kans op schadegevallen of zelfs een total loss. Denk eraan dat je in dat geval je wagen kwijt bent, maar de afbetaling van je lening wel blijft lopen. Met de omniumverzekering van KBC Brussels kun je dat risico beperken.

Als je je werkelijke beroepskosten bewijst, dan kun je de interesten van je autolening fiscaal inbrengen.

Uitbetaling autolening

De uitbetaling van je autolening gebeurt

  • Bij de levering van je auto
  • Nadat de ondertekende documenten en het investeringsbewijs (bestelbon of factuur) bij KBC Brussels zijn aangekomen
  • Op de rekening waarvan ook de maandelijkse betalingen worden afgeboekt

De terugbetaling van je autolening start een maand na de uitbetaling van het kredietbedrag. De volgende terugbetalingen gebeuren op dezelfde dag van de maand als de eerste terugbetaling.

 

Voorbeeld tijdstip van terugbetaling

Wanneer je autolening terugbetalen?

Stel dat KBC Brussels het bedrag van je lening op 25 maart beschikbaar stelt. Dan start je op 25 april met de terugbetaling van je lening. De volgende terugbetalingen gebeuren altijd op de 25e dag van de maand.

Terugbetaalrekening

Heb je al een zichtrekening bij KBC Brussels? Dan kun je de lening via die rekening terugbetalen, als je houder of medehouder van die rekening bent.
De terugbetaalrekening is dezelfde als die waarop de uitbetaling van je autolening gebeurt.

Geen rekening bij KBC Brussels? Terugbetalen kan ook met een domiciliëring via je rekening bij een andere financiële instelling.

We helpen je graag. Op onze pagina over je auto verkopen vind je een lijst met tips en aandachtspunten, zoals een model van een verkoopovereenkomst voor je wagen.

Simuleer nu je autolening