Pamperrekening voor je baby

Gratis spaarrekening
 • Sparen voor de toekomst van je kind
 • Kies zelf hoeveel en wanneer je spaart
 • Makkelijk online openen

Wat is een pamperrekening?

Een pamperrekening is een  KBC Brussels-Groeispaarrekening die ouders nog voor de geboorte van hun kindje kunnen openen. Zo kun je als mama of papa meteen beginnen sparen voor de toekomst van je ongeboren baby. Je kiest bovendien helemaal zelf hoeveel geld je spaart en vanaf welke leeftijd het bedrag beschikbaar wordt voor je kind.Willen de grootouders, nonkels of tantes ook bijdragen? Zet dit rekeningnummer dan meteen op het geboortekaartje van je baby, zodat iedereen makkelijk een centje kan storten.

Goed om te weten: de pamperrekening staat op naam van de ouder. De rekening kan pas ten vroegste op de 18de verjaardag naar het kindje gaan.

Waarom kiezen voor een pamperrekening?

1. Cadeautip op je geboortekaartje

Als dit niet je eerste kind is, is de kans groot dat je geen hele geboortelijst kunt vullen. Daarom is een pamperrekening een mooi alternatief. Zet het rekeningnummer meteen op het geboortekaartje, zodat je familie en vrienden mee kunnen helpen aan een vliegende start voor je kind.

2. Zelf kiezen hoe vaak en hoeveel je wilt sparen

Wil je eenmalig een groter bedrag opzijzetten? Werk je graag met een automatische spaaropdracht? Of stort je liever af en toe wat geld, bijvoorbeeld met Kerstmis of op de verjaardag van je kind? De keuze is aan jou. De pamperrekening is een heel flexibele spaarvorm, waarbij je zelf bepaalt hoeveel je spaart en wanneer.

3. Gemakkelijk online openen

Je kunt een pamperrekening snel en eenvoudig online openen in KBC Brussels Touch en KBC Brussels Mobile:

 

 1. Meld je aan in KBC Brussels Touch of KBC Brussels Mobile.
 2. Klik onder ‘Betalen’ bij ‘Spaarrekeningen’ op het groene plusje.
 3. Kies ervoor te sparen voor je baby die op komst is.
 4. Vul de gewenste gegevens, zoals de verwachte geboortedatum, in.
 5. Lees de documenten met de noodzakelijke informatie.
 6. Bevestig door digitaal te tekenen.
 7. Op de verwachte geboortedatum krijg je van ons een herinnering om je kindje te registreren. Doe dit zodra je baby geboren is.

Meer info over deze spaarrekening

Wie kan een pamperrekening openen?

Alle toekomstige mama’s en papa’s kunnen deze rekening openen voor hun ongeboren kind door in KBC Brussels Touch of KBC Brussels Mobile te kiezen voor de optie 'Mijn baby die op komst is'.

Nog geen naam gekozen voor je kindje? Geen probleem, je kunt de pamperrekening ook openen als de naam van je baby nog niet 100% vaststaat. Natuurlijk kun je de KBC Brussels-Groeispaarrekening ook na de geboorte nog openen.

Het spaargeld kun je op 2 manieren vrijgeven:

 • Je kiest een datum waarop je kind het geld ontvangt
 • Je beslist dat je kind het geld pas krijgt wanneer het een eigen woning koopt of bouwt. Het geld wordt automatisch vrijgegeven op de 30ste verjaardag van je kind.

Wat na de geboorte van je baby?

De spaarrekening blijft op naam van de ouder staan als je kindje is geboren. Je kunt je baby wel registreren als begunstigde. Dat kun je makkelijk zelf doen in Touch of Mobile.

Wat is de opbrengst van KBC Brussels-Groeispaarrekening?

Huidige tarieven

Basisrente 0,45%
Getrouwheidspremie 0,45%

De rentepercentages zijn brutotarieven (uitgedrukt op jaarbasis) die op elk moment kunnen wijzigen. De actuele percentages vind je altijd hierboven en in je KBC Brussels-kantoor. Als de rente wijzigt, informeren we je via post of digitale kanalen.

Spaartegoeden brengen basisrente op vanaf de eerste kalenderdag volgend op de verrichtingsdatum. Ze brengen geen rente meer op vanaf de kalenderdag van de opvraging.

De getrouwheidspremie wordt toegekend op bedragen die gedurende 12 opeenvolgende, volledige maanden op de spaarrekening blijven staan. Bij opvragingen worden de lopende getrouwheidspremies, waarvoor de verwervingsdatum het verst in de toekomst ligt, het eerst aangesproken. Voor de eerste drie overschrijvingen per jaar naar een andere gereglementeerde spaarrekening bij KBC Brussels is er echter proportionele overdracht van de getrouwheidspremie als voldaan is aan de volgende voorwaarden:

 • Beide spaarrekeningen hebben minstens één gemeenschappelijke rekeninghouder.
 • De overschrijving bedraagt minstens 500 euro.
 • Het is geen periodieke opdracht of automatische spaaropdracht.

Dat betekent dat de lopende berekeningsperiode van 12 maanden niet wordt afgebroken, maar verder loopt op de begunstigde spaarrekening. De getrouwheidspremie wordt ook dan enkel toegekend voor bedragen die 12 opeenvolgende maanden op de, in dit geval, meerdere spaarrekeningen blijven staan.

Wat zijn de kenmerken van KBC Brussels-Groeispaarrekening?

 • Fiscaal voordelig
  Voor natuurlijke personen is de eerste schijf van 1.020 euro euro rente per jaar (inkomsten 2024) vrijgesteld van roerende voorheffing, die momenteel 15% bedraagt.
 • Gratis spaarrekening
  Geen kosten om je spaarrekening te openen en te beheren. Voor het verzenden van rekeninguittreksels met de post betaal je 2,50 euro per maand bij maandelijkse verzending of 25,00 euro per maand bij dagelijkse verzending.
 • Altijd beschikbaar
  De KBC Brussels-Groeispaarrekening is een product van onbepaalde duur. De tegoeden op je spaarrekening zijn op elk moment en zonder kosten opvraagbaar. Het contract derdenbeding, dat is verbonden aan deze rekening, is van bepaalde duur: je kiest zelf wanneer het geld aan de begunstigde mag worden vrijgegeven.
 • Gereglementeerde spaarrekening
  De KBC Brussels-Groeispaarrekening is een gereglementeerde spaarrekening van KBC Bank NV België. Het Belgische recht is erop van toepassing.

Risico’s

 • Risico op faillissement: het geheel van de deposito’s die je bij KBC Bank aanhoudt wordt ten belope van maximaal 100.000 euro per persoon, onder bepaalde voorwaarden gewaarborgd. In geval van insolventie van KBC Brussels (vb. faillissement) loop je het risico het bedrag van jouw deposito’s boven 100.000 euro te verliezen of kan dat bedrag verminderd of omgezet worden in aandelen. Je kunt de brochure “Bescherming deposito’s en financiële instrumenten in België” kosteloos bij je KBC Brussels-bankkantoor verkrijgen of raadplegen op www.kbcbrussels.be/depositobescherming.

 • Inflatierisico: deze spaarrekening heeft ook een inflatierisico, omdat aanhoudende prijsstijgingen kunnen leiden tot een waardeverlies van het gestorte bedrag.

Meer info

Lees het document met essentiële spaardersinformatie voordat je een spaarrekening opent.

Bij klachten kun je contact opnemen met klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 en/of met ombudsman@ombudsfin.be.

Open snel een pamperrekening

Baby op komst? Ontdek het aanbod van Dreambaby!

Voor onze kindjes willen we het allerbeste. Neem daarom zeker een kijkje naar het ruime aanbod van Dreambaby. Van bekende merken, tot zelfs een eigen collectie: Dreambee, die garant staat voor duurzame producten tegen scherpe prijzen. Zo heb je in een mum van tijd je babyuitzet samengesteld.

Bekijk het aanbod