Zelfstandigen en vrije beroepers in Brussel

Jouw sector vraagt specifieke expertise

Zelfstandigen en vrije beroepers in Brussel

Jouw sector vraagt specifieke expertise

Zelstandigen en vrije beroepers zijn geen ondernemers zoals alle anderen. Bij KBC Brussels begrijpen we de kenmerkende noden en uitdagingen van de sector in de hoofdstad. We helpen je zaak graag vooruit.

Zelfstandig maar niet alleen

Met KBC Brussels heb je een partner die meedenkt en vooruitdenkt. Of het nu gaat om het opstarten van je zaak, het regelen van je betalingsverkeer, financiering voor je plannen, het bekomen van subsidies, of meer veiligheid door verzekeringen. Laat je niet afschrikken door zoveel opties: wij bekijken samen met jou waar we je zaak het best mee helpen.

Ook voor de vestiging van je bedrijf hebben we de nodige oplossingen in huis. We weten in Brussel perfect hoe elke buurt in elkaar zit en welke lokale overheden er betrokken zijn. Zo kunnen we samen met jou op zoek naar de juiste plek voor je zaak. En dankzij delokale beslissingbevoegdheid van onze kantoren kunnen we belangrijke knopen snel doorhakken zodat je meteen verder kunt!

Vrije beroepen: een bloeiende sector

Vrije beroepen zijn goed vertegenwoordigd in de hoofdstad. Ruim 12 procent van alle Belgische vrije beroepers is gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Samen stellen ze bijna 70 000 mensen tewerk, goed voor bijna een kwart van de totale tewerkstelling in de sector in België.

Een vrij beroep uitoefenen in de hoofdstad is anders dan in Vlaanderen of Wallonië. De sector heeft karakteristieke eigenschappen in Brussel, zoals een sterke vertegenwoordiging van de advocatuur. Daarnaast staan de vrije beroepers hier voor kenmerkende uitdagingen op het vlak van mobiliteit, huisvesting en regelgeving.

Gespecialiseerde relatiebeheerders

Beoefen je een vrij beroep in de hoofdstad? KBC Brussels kent de bijzonderheden van je sector. Daarom bieden we als enige bank een specifieke dienstverlening voor vrije beroepen in Brussel.

Bij ons krijgen vrije beroepers gespecialiseerde relatiebeheerders. Zij begeleiden je doorheen je hele carrière: van de start, over uitbreidingen en het eventueel aangaan van een associatie tot het overlaten van je activiteiten.

Van mobiliteit tot huisvesting

Ben je als zelfstandig of vrije beroeper op zoek naar een vervoersoplossing in de hoofdstad? Bij KBC Brussels weten we dat multimobiliteit aan de orde is in Brussel. Onze leasing- en rentingdiensten beperken zich daarom niet tot auto’s. We bieden onze diensten bijvoorbeeld ook aan voor scooters en zelfs voor fietsen.

Heb je plannen om je praktijk onder te brengen in je eigen woning? Of ben je op zoek naar een apart kantoor? We helpen je graag met vragen rond huisvesting. Onze relatiebeheerders kennen de stad en haar complexe wetgeving als geen ander. Omdat Brussel zo uniek is, verzekeren we je een oplossing die past bij jouw specifieke situatie.

Bank voor ondernemers en vrije beroepen

KBC Brussels is de financiële partner bij uitstek voor ondernemers en vrije beroepers in de hoofdstad. Onze subsidie-expert kent de lokale premies, richtlijnen en bevoegde instanties in de hoofdstad. Hij begeleidt je doorheen alle stappen: van de analyse en opmaak van je dossier tot de verdediging ervan bij het bevoegde bestuur.

Een van onze grootste troeven is wellicht ons grote netwerk in de hoofdstad. We brengen je graag in contact met experts of interessante contacten die jouw zaak vooruithelpen.

Benieuwd wat we voor jouw zaak kunnen betekenen? Spring binnen in een van onze kantoren.

Goed voorbereid bij schade aan je auto

Schade aan je auto na een ongeval? Met dit stappenplan geraak je weer vlot op weg.

Nieuwe auto? Veeg administratieve zorgen van de baan

Een nieuwe auto? KBC regelt alle papierwerk.

Waarom energiezuinig bouwen?

Energiezuinig bouwen, een term die je tegenwoordig wel vaker hoort. Maar wat houdt dat eigenlijk in? En waarom zou je ermee beginnen?

De KBC Brussels-Woongids

Een woning kopen, bouwen, renoveren of huren? In onze gratis woongids vind je alle kennis en inspiratie, welk plan je ook hebt.