Je juwelen gestolen. Word je vergoed?

Je juwelen gestolen. Word je vergoed?

Niet zelden vertegenwoordigen juwelen een groot bedrag. Bovendien hebben ze vaak een emotionele waarde – denk maar aan het horloge dat nog van je grootvader is geweest of die halsketting die je voor je achttiende verjaardag kreeg. Het spreekt dan ook voor zich dat je ze wilt beschermen tegen diefstal. Gelukkig kun je in de meeste gevallen terugvallen op je brandverzekering.

Wist je dat Kate je ook kan helpen om schade aan te geven?

Heb je schade aan je woning en wil je die aangeven? Vraag dan aan Kate: ‘Ik wil schade aangeven’. Je vindt Kate, je digitale assistent, rechtsboven in KBC Brussels Mobile.

Stel je vraag

Vergoeding gestolen juwelen

Juwelen behoren tot de inboedel van je woning. Als je je juwelen ‘standaard’ met de rest van je inboedel verzekert, zijn er bepaalde vergoedingsgrenzen van toepassing (bijvoorbeeld: 2.500 euro per juweel). Om die te kennen, raadpleeg je het best de details van je verzekering. 

Daarnaast bestaan er vaak mogelijkheden om je juwelen nog beter te verzekeren, via een specifieke verzekering voor waardevolle items. Zo kun je jouw duurdere juwelen ‘op naam’ verzekeren, volgens hun specifieke waarde. Vraag er zeker naar bij je expert Verzekeren.

Tip
Hele waardevolle juwelen bewaar je voor je eigen veiligheid beter niet zomaar in je badkamer of op het nachtkastje, maar in een kluis. Daarvoor hoef je niet perse naar de bank; je kunt ook gewoon thuis een goede kluis voorzien.

Diefstal van je juwelen: wat doen?

Verzekering diefstal juwelen

Wanneer je als KBC Brussels-klant het slachtoffer bent van een juwelendiefstal, moet je meteen een aantal stappen ondernemen. 

  • Om te beginnen is het belangrijk dat je onmiddellijk – en als dat niet kan: zo snel mogelijk – aangifte doet bij de politie. Sla deze stap nooit over, want zonder een proces-verbaal kan je verzekeringsagent geen tussenkomst verlenen, tenzij je kunt aantonen dat je onmogelijk aangifte kon doen. 
  • Geef een duidelijke omschrijving van de gestolen voorwerpen en (indien mogelijk) van de dader(s). Noteer de namen van eventuele getuigen. 
  • Zodra je aangifte bij de politie hebt gedaan, kun je je verzekeringsagent op de hoogte brengen. KBC Brussels-klanten kunnen er ook voor kiezen om dit via KBC Brussels Live of de KBC Brussels Mobile-app te doen.

Tip
In de KBC Brussels Mobile-app kun je makkelijk foto’s van je juwelen bewaren. Wanneer ze plots gestolen worden, verwijs je meteen naar het betreffende album, zodat wij een nauwkeurig beeld krijgen van de gestolen goederen. En al de rest, daar zorgen wij voor! Diefstal aangeven via de app: zó gebeurd.  

Beter voorkomen dan genezen

Een juwelendiefstal heeft heel wat nare gevolgen. Niet alleen ben je je waardevolle spullen kwijt; de psychologische impact van een inbraak is vaak ook niet te onderschatten. Gelukkig kun je zelf al heel wat doen om diefstal te voorkomen. En daarvoor hoef je niet eens dure alarmsystemen of camerabewaking te installeren (hoewel dat natuurlijk een nuttige extra is).  

  • Leg geen waardevolle spullen in het zicht
  • Laat iemand je brievenbus leegmaken als je op reis bent, zodat dieven niet merken dat je afwezig bent
  • Sluit niet alleen je deuren, maar ook je ramen, zelfs die van je garage 

Meer handige tips vind je op onze pagina over inbraakpreventie.  

Renovatie van je woning

Woningrenovatie zit in de lift, en dat heeft natuurlijk alles te maken met het kostenplaatje.
Renovatie van je woning

Welke verzekering voor je woning?

Voor woningen bestaat er een hele reeks aan verzekeringen. Hoe bescherm je je huis optimaal?
Welke verzekering voor je woning?

Energie-renovatiecheck

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis, hoeveel bespaar je en hoe snel verdien je de investering terug?
Energie-renovatiecheck

Waarom energiezuinig bouwen?

Energiezuinig bouwen, een term die je tegenwoordig wel vaker hoort. Maar wat houdt dat eigenlijk in? En waarom zou je ermee beginnen?
Waarom energiezuinig bouwen?