Aanbod Tak 21-spaarverzekeringen

Aanbod Tak 21-spaarverzekeringen

Ruim aanbod tak 21-verzekeringen

Een ruime keuze aan tak 21-spaarverzekeringen op maat van jouw behoefte.

Fiscaal sparen

Bij de spaarverzekeringen met fiscaal voordeel, geniet je van een belastingvermindering tot 30% van de gespaarde bedragen, afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Aantrekkelijk rendement

Een vaste en zekere rente en daarbovenop mogelijk een jaarlijks niet gegarandeerde winstdeling.

Maak een afspraak

Waarom kiezen voor een tak 21-spaarverzekering?

Zekerheid én een aantrekkelijk totaalrendement

Wil je sparen met grote zekerheid? Dan is een tak 21-spaarverzekering een goede optie. Het is een soepele vorm van sparen waarbij je op elke storting een vaste rente krijgt, na afhouding van de eventuele taks en instapkost. Als de economische conjunctuur en de bedrijfsresultaten van de verzekeraar het toelaten, is een variabele niet-gegarandeerde winstdeelname bovendien mogelijk.

Fiscaal voordeel

Bepaalde tak 21-spaarverzekeringen komen in aanmerking voor een fiscaal voordeel. Deze kunnen je een  belastingvermindering tot 30% 1 op de gespaarde bedragen opleveren. In 2023 is er heel wat nieuw in pensioensparen. Lees meer over de fiscale maximumbedragen voor pensioensparen.

Het fiscaal voordelig sparen voor later (in het fiscaal stelsel langetermijnsparen) kan zelfs - afhankelijk van je beroepsinkomen -  tot 2.350 euro per jaar oplopen.

Pensioensparen en langetermijnsparen kunnen gecombineerd worden. Ook tijdens je pensioen kun je nog genieten van dit fiscaal voordeel via het langetermijnsparen, op voorwaarde dat je voldoende belastingen betaalt tijdens je pensioen.

Het maximaal bedrag dat je fiscaal voordelig kan sparen is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Indien je op één gespaard bedrag fiscaal voordeel hebt genoten, dan wordt de uitkering belast. Het spaartegoed wordt belast via de taks op het pensioensparen of het  langetermijnsparen. Deze taks wordt geheven op jouw 60ste verjaardag, of op 10 jaar na de start van het contract, indien dit werd gesloten vanaf de leeftijd van 55 jaar.

Van zodra je voor één gespaard bedrag een belastingvermindering hebt genoten, is de latere uitkering van het eindkapitaal belastbaar. De fiscale behandeling kan in de toekomst wijzigen.  

Overlijdenswaarborg is mogelijk

In elke tak 21-spaarverzekering kun je een overlijdenswaarborg inbouwen. Zo bescherm je je nabestaanden als je overlijdt. Dat kan interessant zijn als je een woningkrediet aangaat. De premies voor deze aanvullende waarborg halen we elke maand uit het spaartegoed dat je hebt opgebouwd in je tak 21-spaarverzekering.  

Jij kiest zelf de begunstigde die bij overlijden het opgebouwde vermogen ontvangt. Bij fiscale contracten moet je rekening houden met de voorwaarden voor het bekomen van het fiscaal voordeel.

Wat kost een tak 21-spaarverzekering?

  • Voor de meeste tak 21-spaarverzekeringen betaal je eenmalig een verzekeringstaks van 2%. Pensioensparen is vrijgesteld van deze taks.
  • Op de nettopremie (na afhouding van de verzekeringstaks) betaal je een instapkost van 5%.
  • KBC Brussels rekent geen jaarlijkse beheerskosten aan op tak 21-spaarverzekeringen.
  • Enkel wanneer je kapitaal opneemt in de eerste 8 jaar van de looptijd, betaal je roerende voorheffing. Bij veel andere beleggingsproducten is die roerende voorheffing altijd verschuldigd.

Tak 21-producten bij KBC Brussels

KBC Brussels Home & Pension Plan
Een mooi aanvullend pensioen opbouwen op lange termijn en op een fiscaal voordelige manier? Lees meer.

KBC Brussels Home & Long-Term Plan
Het KBC Brussels Home & Long-Term Plan biedt je een voordelige formule om te sparen voor je pensioen, met fiscaal voordeel. Bekijk de mogelijkheden.

7 tips om beter te sparen

Laat je spaargeld op verschillende manieren groeien. Creëer een spaarbuffer en ontdek de 7 spaartips.

Wat brengt pensioensparen op?

Kies je voor een pensioenspaarfonds of een pensioenspaarverzekering?

3 alternatieven voor een spaarrekening

Hoe laat je je spaargeld meer opbrengen? We zetten voor jou 3 alternatieven op een rij, met de voor- en nadelen.

Start met pensioensparen met je smartphone

In KBC Brussels Mobile kun je onmiddellijk een pensioenspaarrekening openen. Start vandaag nog en krijg tot 30% belastingvermindering.