Hoe bouw je een financiële reserve op?

Hoe bouw je een financiële reserve op?

Je inkomen alsmaar zien zakken naarmate de maand vordert: dat voelt niet prettig. En al zeker niet als je plots iets ziet dat je écht wilt kopen. Of wanneer je een hoge afrekening ontvangt… Gelukkig hebben we heel wat tips om een geldreserve op te bouwen. Zo kun je later wat leuks doen met dat geld en ben je voorbereid op financiële tegenslagen.

Ontdek onze oplossingen

Besparen kun je leren

Iedereen probeert te leven volgens een bepaalde levensstandaard en besparen lijkt die in gevaar te brengen. Dat hoeft niet zo te zijn. Besparen kun je vaak ook zónder aan kwaliteit in te leveren. Probeer daarom deze tips:

Pas je levensstijl een beetje aan

Begin met enkele kleine veranderingen: neem je eigen lunch mee in plaats van elke dag een broodje te kopen, doe het licht uit als je een kamer verlaat, neem een douche in plaats van een bad,...

Pas je aankoopgedrag en verbruik aan

  • Koop spullen tweedehands.
  • Plan je inkopen en doe duurdere aankopen tijdens de solden.
  • Red maaltijden van restaurants. Er bestaat al een app waarmee je gratis enkele heerlijke en nog perfect eetbare producten kunt ophalen die winkels en restaurants weggooien na sluitingstijd.
  • Kook goedkoop: er zijn heel wat sites over budgetkoken waar je tonnen inspiratie opdoet.

Maak de balans op van je rekeningen

Lijst je vaste kosten op (elektriciteit, telefonie, internet,…) en ga na of je niet een goedkopere formule kunt krijgen die beter past bij je verbruik. Krijg ook een beter zicht op de abonnementen waar je weinig gebruik van maakt en die je dus beter opzegt.

Hou ook een overzicht van je uitgaven bij in KBC Brussels Mobile en KBC Brussels Touch.

Wees slim

  •  Gebruik klantenkaarten. Door zoveel mogelijk bij dezelfde winkels je inkopen te doen, krijg je vaak mooie kortingen.
  • Ga eens op vakantie in eigen land bespaar op reiskosten. Ook in ons eigen landje kun je ontzettend mooie plekken ontdekken.

Nóg meer oplossingen

Bouw een financiële reserve op

Natuurlijk is het bovenstaande maar een greep uit de vele tips waarmee je kunt besparen. Afhankelijk van je situatie zijn er ongetwijfeld nog meer mogelijkheden om wat extra geld over te houden aan het einde van de maand.

Bekijk dus eens rustig waar je zoal je geld aan spendeert en of het in de toekomst goedkoper kan.

Wil je altijd onverwachte kosten of grote aankopen kunnen opvangen?

Ontdek onze oplossingen