De skivakantie checklist

Vertrek zonder zorgen op wintervakantie

De skivakantie checklist

Vertrek zonder zorgen op wintervakantie

Heb je een jaarlijkse afspraak met besneeuwde bergen, of vertrek je voor de eerste keer op skivakantie? Hoe dan ook, je vertrekt het best goed voorbereid op vakantie. Want wist je dat je naast je materiaal ook je verzekeringen en smartphone wintervakantieproof kunt maken? We helpen je alvast met onze vakantiechecklist. Zo vertrek je op een zorgeloze wintervakantie.

Ik ga op skivakantie en ik neem mee...

☑ Een gerust gemoed

Goed verzekerd op vakantie? Dat check je gewoon met KBC Brussels Mobile of KBC Brussels Touch. Aan de hand van enkele vragen ontdek je hoe goed jij verzekerd bent op vakantie. Ontbrekende verzekeringen kun je ook meteen hier afsluiten.

Wist je dat je dankzij je kredietkaart mogelijk al verzekerd bent tegen enkele onvoorziene omstandigheden? Wil je op reis niets aan het toeval overlaten, dan neem je beter een complete reisverzekering. Ontdek de verschillen!

☑ Mijn warme kleren

Je vertrekt naar de sneeuw, neem dus heel wat warme kleren mee. Zo zijn extra lange sokken, ondergoed en body’s geen overbodige luxe. Verder heb je ook skikledij nodig. Denk maar aan een skibroek, skijas, thermokledij en skischoenen. Vergeet ook zeker geen muts, handschoenen en skibril.

☑ Mijn skihelm

Safety first! Zo is een skihelm voor kinderen verplicht in heel wat skigebieden. Zelf draag je er natuurlijk het best ook eentje.

☑ Mijn skimateriaal

Je skimateriaal op voorhand huren of ter plekke? Het voordeel aan je materiaal ter plekke huren, is dat je het makkelijker kunt omwisselen als er iets niet goed zit. Verder hoef je er ook niet mee te sleuren tijdens de heen- en terugreis. Je skimateriaal uit België meenemen, is wel vaak goedkoper. Ski je elk jaar? Dan bekijk je het best of het niet voordeliger is om je eigen materiaal aan te schaffen.

Geef je skimateriaal ook een onderhoudsbeurt. Zo zorg je door het waxen en bijslijpen van je materiaal dat je vlot over de sneeuw glijdt. Wist je trouwens dat je je materiaal zelf kunt onderhouden? Toch niet zo zeker van je stuk? Of moeten er kleine reparaties gebeuren? Breng je materiaal binnen bij een specialist. Doe dit zeker tijdig.

☑ Mijn reservatie voor skilessen

First time in de bergen? Vergeet zeker je skilessen niet op voorhand te boeken. Neem voor alle zekerheid ook een bewijs van je reservatie mee. 

☑ Een EHBO-kit

Lang aanschuiven bij de plaatselijke apotheek vermijden? Neem dan áltijd een EHBO-kit mee met blauweplekkengel, coldpacks, zonnebrandcrème, maar ook pilletjes tegen de hoofdpijn. Zo’n après-skisessie komt vaak harder aan dan een tuimeling op de sneeuwpiste. 

☑ Getrainde kuiten

Een hele week skiën? Je kuiten zullen je dankbaar zijn als je voor je vertrek je spieren al wat opwarmt met enkele squats. Op YouTube kun je zeker wat inspiratie opdoen. Zoek meteen ook wat filmpjes op om te leren hoe je een stijlvolle val kunt maken. Je weet maar nooit.

☑ Mijn smartphone

Oké, het is niet de bedoeling dat je asociaal gaat doen op vakantie. Toch? Dat neemt niet weg dat een smartphone bijzonder handig kan zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze tips?

 • Benieuwd naar het aantal centimeter sneeuw op je vakantiebestemming? Online vind je heel wat goede apps die je vertellen welke winterbestemming het meeste sneeuw te verwerken krijgt. De grote skigebieden beschikken over een eigen app.
 • Op weg met de auto? Download de app KBC Brussels Mobile. Zo heb je bij pech of een ongeval al de nodige contactgegevens bij de hand. Ook een schadeaangifte handel je on-the-go af.
 • Sla ook zeker de contactgevens van je reisverzekeraar op. Als KBC Brussels-klant vind je die in KBC Brussels Touch. We wensen je het niet toe, maar als je er toch een beroep op moet doen, dan heb je snel het juiste nummer bij de hand.
 • Benieuwd naar de schade na een avondje après-ski? Je saldo check je eenvoudig met KBC Brussels Mobile. Je betaalt er ook gemakkelijk de rondjes van je vrienden mee terug.

☑ Winterbanden en kettingen

Ook je auto verdient de nodige aandacht. Zo is het bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk verplicht om bij winterse omstandigheden te rijden met winterbanden. Maak dus zeker op tijd een afspraak in de garage.

☑ Mijn kredietkaart

Een kredietkaart heeft op vakantie meer voordelen dan je denkt. Je kunt er niet alleen je reis mee boeken en ter plekke mee betalen, je passeert er ook gemakkelijk mee langs de tolwegen.

Ben je in het bezit van een kredietkaart? In heel wat kredietkaarten zit al een annulatieverzekering. Zo moet je geen extra annulatieverzekering sluiten. Afhankelijk van het type kredietkaart ben je mogelijk nóg meer beschermd op reis.

☑ Mijn digitale kluis

Je skivakantie boeken? Check de volgende tips:

 • Ben je in het bezit van een KBC Brussels-Kredietkaart? In heel wat kredietkaarten zit al een annulatieverzekering. Zo moet je geen extra annulatieverzekering sluiten. Heb je een KBC Brussels-Kredietkaart Gold of Platinum? Dan geniet je zelfs een uitgebreide reisverzekering.
 • Je skimateriaal op voorhand huren of ter plekke? Het voordeel aan je materiaal ter plekke huren, is dat je het makkelijker kunt omwisselen als er iets niet goed zit. Verder hoef je er ook niet mee te sleuren tijdens de heen- en terugreis. Je skimateriaal uit België meenemen, is wel vaak goedkoper. Ski je elk jaar? Dan bekijk je het best of het niet voordeliger is om je eigen materiaal aan te schaffen.
 • First time in de bergen? Vergeet zeker je skilessen niet op voorhand te boeken.
 • Goed verzekerd op vakantie? Dat check je gewoon via KBC Brussels Mobile of KBC Brussels Touch. Aan de hand van enkele vragen ontdek je hoe goed jij verzekerd bent op vakantie. Ontbrekende verzekeringen kun je ook meteen hier afsluiten.

Maak ook je smartphone wintervakantieklaar

 1. Benieuwd naar het aantal centimeter sneeuw op je vakantiebestemming? Online vind je heel wat goede apps die je vertellen welke winterbestemming het meeste sneeuw te verwerken krijgt. De grote skigebieden beschikken over een eigen app.
 2. Op weg met de auto? Download de app KBC Brussels Assist. Zo heb je bij pech of een ongeval al de nodige contactgegevens bij de hand. Ook een schadeaangifte handel je on-the-go af.
 3. Sla ook zeker de contactgevens van je reisverzekeraar op. Als KBC Brussels-klant vind je die in KBC Brussels Touch. We wensen je het niet toe, maar als je er toch een beroep op moet doen, dan heb je snel het juiste nummer bij de hand.
 4. Benieuwd naar de schade na een avondje après-ski? Je saldo check je eenvoudig met KBC Brussels Mobile. Je betaalt er ook gemakkelijk de rondjes van je vrienden mee terug.

Ik ga op vakantie en ik neem mee … mijn KBC Brussels-Kredietkaart

Algemene vragen over KBC Brussels Touch

Je geheime code vergeten? Of het lukt je niet om een instelling aan te passen? Dan moet je hier zijn.
Algemene vragen over KBC Brussels Touch

Sms-diensten

Sms-diensten

Wat is KBC Brussels Mobile?

Dé referentie in de banksector. Al meer dan een 700.000 klanten gebruiken KBC Brussels Mobile voor hun banktransacties. Download KBC Brussels Mobile nu!
Wat is KBC Brussels Mobile?

Samen veiliger bankieren en surfen

Installeer betrouwbare antivirussoftware om uw browsing en online bankieren te beschermen.
Samen veiliger bankieren en surfen