Welke verzekeringen zijn interessant voor kinderen?

Welke verzekeringen zijn interessant voor kinderen?

Kinderen brengen zorgen met zich mee. Welke extra verzekeringen zijn interessant? En voor welke verzekering is het van belang de geboorte van je kind door te geven?

Kind bijschrijven

Voor sommige verzekeringen is het van belang door te geven dat je kind geboren werd. Op die manier kan het kind worden bijgeschreven op de polis. Soms is dat gratis en brengt het geen verhoging van de premie met zich mee, soms verandert het de premie.

 • Hospitalisatieverzekering
  Breng je verzekeraar op de hoogte na de geboorte en laat je kind bijschrijven op de hospitalisatieverzekering. Er is geen wachttijd en een medische vragenlijst is niet nodig.
 • Levensverzekering
  Bij een levensverzekering geef je een of meerdere begunstigden aan. Krijg je een tweede kind, vergeet dan niet dat tweede kind ook toe te voegen aan de begunstigden.
 • Ongevallenverzekering
  Breng je verzekeraar op de hoogte na de geboorte van je eerste kind en laat je kind bijschrijven op de verzekering. Krijg je een tweede kind, dan hoef je de polis niet meer aan te passen.

Specifieke verzekeringen

Extra verzekeringen kunnen nuttig zijn. Onder meer volgende verzekeringen zijn aan te raden als er kinderen komen.

 • Familiale verzekering
  Een familiale verzekering is sowieso een goed idee, maar als er kinderen zijn, is het zeker aan te raden. De verzekering dekt bijvoorbeeld schade die je kind toebrengt aan het huis van iemand anders, denk aan een gebroken raam door een voetbal, of lichamelijke schade die je kind (per ongeluk) toebrengt aan iemand anders. Informeer ook zeker naar de mogelijke opties, zoals een verzekering van je huispersoneel. Komt er geregeld een babysit? Dan ben je verplicht die te verzekeren voor arbeidsongevallen.
 • Fietsverzekering
  Misschien niet meteen een verzekering die je bij de geboorte moet afsluiten, maar een fietsverzekering is wel heel interessant als je puber met een blinkende tweewieler op stap gaat. Zo’n verzekering dekt bijvoorbeeld diefstal of schade aan de fiets.
 • Autoverzekering
  Je zoon of dochter rijdt af en toe met jouw auto? Geef dat dan door aan de verzekeraar. De polis zal worden aangepast en je kind zal erin vermeld worden als toevallige gebruiker. Het kan dat de premie wordt aangepast. Heeft je kind een eigen auto, dan is er natuurlijk een eigen verzekering nodig.
 • Ongevallenverzekering
  Biedt de verzekerden financiële bescherming wanneer zij het slachtoffer worden van een ongeval. 

Op zoek naar advies voor jouw gezinssituatie?

.