KBC/KBC Brussels 4 maal 'Best Bank' op de Euromoney Awards 2019

Euromoney – een toonaangevend Brits vakblad voor de financiële sector – reikte gisteren 4 gegeerde 'Best Bank’-awards uit aan KBC. KBC Groep ging – en dat voor het eerst – aan de haal met de award voor Best Bank Western Europe.

Maar daar bleef het niet bij. KBC Bank België kreeg de titel van Best Bank in Belgium uitgereikt, en dat nu al voor het 4e jaar op rij. Ook K&H viel in de prijzen: de bank werd uitgeroepen tot Best Bank in Hungary. ČSOB kreeg de prijs voor Best Bank in Czech Republic.

De jury van Euromoney was vooral onder de indruk van het duurzame en bijzonder hoge rendement op eigen vermogen dat KBC keer op keer neerzet en de grote aandeelhouderswaarde die de groep in het voorbije decennium heeft gecreëerd.

KBC is beter bestand tegen de druk op de rentemarges en koppelt gezonde kredietgroei aan lage financieringskosten, merkt de jury op. Ook inzake digitale services staat KBC bijzonder sterk, besluit Euromoney.

KBC Brussels wint Euromoney Awards 2019 Best Bank

Johan Thijs, CEO KBC Groep: 

“Dat we niet enkel voor onze lokale merken maar nu voor het eerst ook als Europese financiële groep een Euromoney Award krijgen, is een belangrijke blijk van waardering voor de betekenis van KBC in het internationale financiële landschap. Onze medewerkers vormen een dynamisch en toegewijd team dat zich elke dag maximaal inspant om te luisteren naar onze klanten en om hun verwachtingen te vertalen in een gericht en duurzaam aanbod. Die vaardigheid om ons snel en soepel aan te passen aan een steeds sneller veranderende wereld vormt onze grootste kracht. Ik ben onze klanten, aandeelhouders en andere stakeholders erkentelijk dat zij meegaan in dat verhaal van innovatie en voortdurende evolutie. Daar mogen we terecht trots en dankbaar voor zijn.”

KBC wint Euromoney Awards 2019 Best Bank

Daniel Falque, CEO KBC België:

“Deze awards tonen aan dat we geslaagd zijn in ons opzet om KBC op de kaart te zetten als dé referentie in de financiële sector. Vier keer na elkaar deze prestigieuze award winnen kan geen toeval zijn! We krijgen die erkenning nu niet alleen in België, maar ook internationaal. Deze glansprestatie is de bekroning van veel hard en goed werk in moeilijke omstandigheden.”

Meer info
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.