Sportverenigingen

KBC Brussels steunt de Brusselse hockeyclubs

Sportverenigingen

KBC Brussels steunt de Brusselse hockeyclubs

KBC Brussels wil actief bijdragen aan een positieve uitstraling van de hoofdstad. Daarom steunen we het kloppende hart van sportief Brussel: de hockeyclubs.

Wortels in Brussel

De hoofdstad heeft een ongeëvenaard aanbod sportdisciplines en -verenigingen. Maar vooral hockey heeft een rijke traditie in Brussel. De eerste clubs werden er ruim 100 jaar geleden opgericht en de Brusselse teams leveren al jaren (internationale) topspelers. België was zelfs een van de stichtende leden van de internationale koepel, die zijn hoofdzetel in Brussel heeft.

Het Belgische hockey is levendiger dan ooit. Onze nationale ploegen, de Red Lions en de Red Panthers, doen het uitstekend en het ledenaantal van de Belgische Hockeybond stijgt jaar na jaar. Ons land telt ondertussen ruim 80 clubs, waarvan een groot aantal in en rond Brussel.

Familie en fair play

In hockey staan fair play en sociale en familiale waarden centraal. Daarbij is het een van de weinige grote teamsporten waar mannen en vrouwen zo evenwaardig vertegenwoordigd zijn.

KBC Brussels wil die positieve sportcultuur in de hoofdstad actief ondersteunen en stimuleren. Daarom zijn we partner van zeven vooraanstaande hockeyclubs in Brussel. 

Clubs

  • Royal Léopold Club was de eerste tennisclub in ons land, maar kreeg al in 1895 een eigen hockeyafdeling. De prestigieuze sportvereniging in het hartje van Brussel telt ruim 600 hockeyspelers en schreef al verschillende landstitels op haar naam.
  • Royal Ombrage Hockey Club en Royal Orée Hockey Club zijn allebei gevestigd in Sint-Pieters-Woluwe en werden opgericht rond 1930. De hockeyteams van Royal Ombrage, met de herkenbare vos als logo, tellen in totaal 850 leden. Bij Royal Orée spelen liefst 1.300 mensen hockey, verdeeld over 70 teams.
  • Royal Daring Club, de eerste hockeyvereniging opgericht in Noordelijk Brussel, is dan weer sterk verbonden met de International Hockey Federation. De club uit Molenbeek staat bekend om zijn professionele jeugdopleidingen.
  • Een van de meest succesvolle clubs uit België, Royal Uccle Sport, schrijft al ruim 100 jaar mee aan de hockeygeschiedenis in ons land. De toonaangevende sportvereniging liet onlangs een nieuw clubhuis bouwen en combineert al jaren topsport met recreatief hockey.
  • Amicale Anderlecht: de club ligt langs de westelijke ring rond Brussel, ideaal gelegen in het hart van Neerpede: een park van 43 hectare met bomen en vijvers, uitgerust voor diverse sporten: golf, hockey, ski, schieten, atletiek, voetbal. De club telt 20 teams en 325 spelers, waarvan 40% jongeren. Het herenteam speelt in divisie 1 en de dames in divisie 2.
  • De jongste hockeyclub in het rijtje, Parc Hockey Club werd opgericht in de jaren vijftig in het park van Woluwe, maar verhuisde ondertussen naar Oudergem. De blauw-witte dames van Parc wonnen in 2002 de beker van België en de club leverde al verschillende deelnemers aan de Olympische Spelen.
  • Royal White Star Hockey Club is ontstaan in 1921 in Sint-Pieters-Woluwe, aan de White Star Athletic. Sinds 1998 is hij gevestigd in het sportcomplex van Evere en ontwikkelt hij een jeugdbeleid dat hem in staat stelt met vertrouwen naar de toekomst te kijken en nieuwe ambities te koesteren.

Onze Partners

KBC Brussels werkt samen met lokale zakenclubs, verenigingen en adviesorganen. Ontdek hier al onze partners.

Andrea wil lobbyist worden

"KBC Brussels hielp me bij veel meer dan ik had gedacht."

Jean en Ria genieten van hun pensioen

"Een goede planning rendeert niet alleen voor ons, maar ook voor de volgende generatie."

Businessclubs

KBC Brussels is thuis in de Brusselse zakenwereld en de vele zakenclubs.