Kamer van Koophandel

Dicht bij de Brusselse ondernemers

Kamer van Koophandel

Dicht bij de Brusselse ondernemers

We werken actief samen met de Brusselse Kamer van Koophandel en het lokale Verbond van Ondernemingen. We ondersteunen je onderneming dus met kennis van zaken.

Brussel onderneemt

Brussel is een dynamische plek voor ondernemers. Wie kansen durft te nemen, kan een mooie zaak uitbouwen. Onze hoofdstad biedt immers heel wat mogelijkheden op het vlak van innovatie, netwerken en internationalisering. Maar ondernemen in Brussel brengt ook uitdagingen met zich mee. Zo verschilt de regelgeving veelal met wat er geldt in Wallonië en Vlaanderen. Daarbij heeft Brussel zijn eigen businesscultuur, netwerkevents en steunmaatregelen.

KBC Brussels werkt actief samen met BECI, de koepelorganisatie van de lokale Kamer van Koophandel en het Verbond van Ondernemingen te Brussel. Zo blijven we op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en kunnen we je doorverwijzen naar de juiste instanties.

Een stem voor ondernemers

BECI, dat staat voor Brussels Enterprises Commerce and Industry, verdedigt en vertegenwoordigt de duizenden bedrijven die Brussel rijk is. De organisatie wordt daarom ook toepasselijk het Huis van Ondernemingen genoemd.

De medewerkers van BECI geven Brusselse ondernemers een stem bij lokale, federale en internationale overheden. Daarnaast voert de organisatie continu overleg met sociale partners, sectororganisaties, vakbonden en middenveldorganisaties als Voka.

Bedrijfsleiders kunnen bij BECI ook terecht voor administratieve hulp. De organisatie heeft een eigen ondernemingsloket en regelt zaken als neerleggingen van jaarcijfers, huurregistraties of inschrijvingen in het btw-register.

Springplank naar de wereld

Heb je als (beginnende) ondernemer moeite om je weg te vinden in het weidse Brusselse zakenleven? BECI helpt je met het uitbreiden van je netwerk. Het Huis van Ondernemingen organiseert events, businesslunches en -clubs.

De grootste troef van de gebundelde kracht van de Kamer van Koophandel en het Verbond van Ondernemingen is de grote expertise op het vlak van internationale handel. Brussel is een zakelijke springplank naar de rest van de wereld. Via BECI vinden lokale ondernemers gemakkelijk toegang tot de Europese en internationele markten. 

Guy is bedrijfsleider

"Mijn bedrijf is in volle expansie, de expertise van KBC Brussels geeft mij wat zekerheid in woelige tijden."

Patrick is projectonwikkelaar

"De vastgoedcel van KBC Brussels en ik zitten op dezelfde golflengte."

Laurent is chocolatier

"Brussel is eigenzinnig op alle vlakken. Bij KBC Brussels begrijpen ze dat."

Mastercard trakteert op leuke kortingen!

Bezit je een kredietkaart die gebruik maakt van het Mastercard-netwerk? Dan geniet je van verschillende voordelen bij KBC Brussels.