Onze Partners

Vinger aan de pols in Brussel

Onze Partners

Vinger aan de pols in Brussel

KBC Brussels werkt nauw samen met lokale adviesorganen, businessclubs en verenigingen. Zo weten we wat er leeft in Brussel en helpen we je de nodige contacten leggen. 

Lokaal verankerd

Bij KBC Brussels ontmoeten we dagelijks lokale inwoners, zelfstandigen, managers, bedrijfsleiders en expats. We weten als geen ander wat het betekent om te leven, werken en ondernemen in de hoofdstad.

Het is niet eenvoudig om je weg te vinden in de karakteristieke Brusselse wetgeving, instanties of zakelijke kringen. KBC Brussels werkt nauw samen met verschillende lokale partners. Daardoor zijn we altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, bieden we onze klanten toegang tot een breed netwerk en reiken we ondernemers de praktische hulp die ze nodig hebben. 

Onze belangrijkste partners

  • KBC Brussels werkt actief samen met Beci (Brussels Enterprises Commerce & Industry). Deze organisatie is ontstaan uit een partnerschap tussen de Kamer van Koophandel en het Verbond van Ondernemingen te Brussel: twee privé vzw’s die door hun leden gefinancierd en beheerd worden. Beci vertegenwoordigt twee derde van de tewerkstelling in Brussel en meer dan 35 000 ondernemingen.
  • Stakeholders: Een waarborg nodig van het Brussels Waarborgfonds, vragen over een bedrijfsvestiging bij citydev.brussels of geïnteresseerd in crowdfunding via Bolero? KBC Brussels is nauw verbonden met tal van lokale initiatieven, zowel uit de publieke als private sector.
  • Businessclubs: we zijn thuis in belangrijke lokale zakenclubs als De Warande (opgericht in 1988 om Vlamingen in Brussel te verenigen en te vertegenwoordigen) en B19 (opgericht in 2013 als moderne variant van de businessclub met uitsluitend breakfast- en afterworkmeetings). Niet alleen om nieuwe aanknopingspunten te vinden als financiële partner, maar ook om onze zakelijke contacten onderling in contact te brengen. 
  • Sport in Brussel: KBC Brussels is de trotste partner van sportverenigingen zoals de Royal Lepold Club in Ukkel (hockey) maar ook van belangrijke Brusselse sportevenementen zoals de 20 km door Brussel en de populaire Elle Run