Ontdek de impact van het Vlaamse Energieplan op jouw woning

Doe de Energie- en renovatiecheck!

Ontdek de impact van het Vlaamse Energieplan op jouw woning

Doe de Energie- en renovatiecheck!

Is jouw woning klaar voor 2021?

Ontdek of je woning voldoet aan de Vlaamse energiedoelstelling 2021.

Gepersonaliseerd advies

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis, hoeveel bespaar je en hoe snel verdien je de investering terug?

Wetenschappelijk en onafhankelijk

EnergyVille/VITO zorgt voor een wetenschappelijk onderbouwd advies, onafhankelijk van leveranciers, producenten of installateurs.

Ontdek nu in KBC Brussels Touch hoeveel je bespaart

 

Een energievriendelijke woning is goed voor je portemonnee, je comfort én het milieu. De Vlaamse overheid formuleert daarom doelstellingen om woningen energievriendelijker te maken. Als je vanaf 2021 een huis koopt of erft, dan moet het huis binnen de 5 jaar aan de energiedoelstelling voldoen: voldoende isolatie, milieuvriendelijke verwarming en aanmaak van warm water.

En daar stopt het zeker niet. We verwachten binnenkort bijkomende maatregelen van de overheid.

KBC Brussels wil je een handje helpen. Met onze intelligente Energie- en renovatiecheck zie je onmiddellijk of je woning voldoet aan de energiedoelstelling en wat het zou kosten om je woning te verbeteren. Zo kun je je woning voorbereiden op 2021. En nu al profiteren van de besparingen en het extra comfort.

Hoe werkt het?

We stellen je een reeks vragen over je woning, de bewoners en je energieverbruik. Geen probleem als je een antwoord niet weet, we gebruiken dan een gemiddelde waarde. Je kunt later je antwoorden aanvullen voor een nauwkeuriger advies. 

De Energie- en renovatiecheck is niet beschikbaar voor appartementen of woningen voor zakelijk gebruik.

Wat krijg je?

Het advies wordt gegeven door EnergyVille. De cijfers zijn schattingen op basis van hun wetenschappelijk model.

  • Ligt je woning in Vlaanderen? Dan vertellen we of je woning voldoet aan de doelstelling van het Energieplan 2021-2030: voldoende isolatie (dak, muur, vensters, vloer) plus milieuvriendelijke verwarming en aanmaak van warm water. We vertellen wat je moet doen om je woning in orde te brengen, de impact op het milieu, hoeveel dit kost en hoe snel je de investering terugverdient.
  • Ligt je woning in Brussel of Wallonië? Dan krijg je een overzicht van alle energiebesparende maatregelen die voor je huis nuttig zijn, de impact op het milieu, hoeveel ze kosten en hoe snel je ze terugverdient.

Wie is EnergyVille?

KBC Brussels is overtuigd van het belang van duurzaamheid. Daarom werken we voor dit advies samen met een bijzondere partner. EnergyVille is een samenwerking tussen KU Leuven, VITO, imec en UHasselt en is gespecialiseerd in duurzame energie en intelligente energiesystemen. Zij staan garant voor een onafhankelijk en wetenschappelijk onderbouwd advies.

Wat kost het advies?

Het advies is gratis. Je kunt dit advies gedurende 3 maanden aanpassen en het bijbehorende rapport opslaan.

Overtuigd?

Wil je met dit advies aan de slag? We vertellen onmiddellijk welke lening best bij je plannen past en hoeveel een lening zou kosten.

Ontdek nu in KBC Brussels Touch hoeveel je bespaart

Je kunt met dit advies enkel aan de slag in KBC Brussels Touch op je computer of tablet. Zo ga je te werk:

Meld je aan in KBC Brussels Touch op je computer of tablet
Kies 'Wonen'
Kies 'Nieuw product simuleren of openen'
Kies 'Je woning klaarmaken voor 2021'

 

 

Kredietvorm: Lening op afbetaling of Hypothecair krediet met onroerende bestemming. Onder voorbehoud van goedkeuring van uw kredietaanvraag door KBC Bank NV. Kredietgever: KBC Bank NV

Let op, geld lenen kost ook geld.