Waarom beleggen in beleggingsfondsen?

Waarom beleggen in beleggingsfondsen?

Waarom beleggen in beleggingsfondsen?

Beleggingsfondsen hebben voor iedere belegger of spaarder enkele voordelen.

  • Iedere belegger houdt het best rekening met de beleggerswaarheid ‘leg niet al je eieren in één mand’. Als je zelf in een klein aantal aandelen belegt, loop je een groot risico als een van die aandelen het niet goed doet. Met fondsen kun je daarentegen met kleinere bedragen beleggen in veel verschillende producten/bedrijven, waardoor je risico beter gespreid is.
  • Voor elk beleggersprofiel is er een gepast fondsenaanbod. Beleggen in fondsen is niet zonder risico. Ben je een voorzichtige belegger, of ga je eerder op zoek naar rendement? Afhankelijk van de beleggingsmix van het fonds loop je een meer of minder groot risico een gedeelte van je oorspronkelijke kapitaal te verliezen. Om die zorg weg te nemen, zijn er ook KBC Brussels-beleggingsfondsen die een vorm van bescherming van je belegde kapitaal bieden.

Heb je interesse in een bepaald beleggingsthema of wil je je eigen accenten leggen in je beleggingsportefeuille? KBC Brussels biedt je daarvoor een ruim aanbod aan fondsen.

Wat gebeurt er met de opbrengsten uit het fonds?

Wanneer je in fondsen belegt, kun je meestal kiezen wat er met de opbrengsten van de aandelen (dividenden) of obligaties (coupons) waarin het fonds belegt, moet gebeuren.

  • Ofwel herbelegt het fonds de opbrengsten, die op hun beurt zelf opbrengsten kunnen generen. We spreken dan over fondsen met kapitalisatie van opbrengsten. Dat effect van opbrengsten op opbrengsten kan je op termijn een mooi extraatje opleveren.
  • Ofwel laat je de opbrengsten uitkeren. Dat is interessant als je een inkomen wilt uit de opbrengst van je beleggingen. In dat geval kies je voor fondsen met uitkering of distributie van opbrengsten.

Tegenover de voordelen van fondsen staan kosten

Hoe teken je het best in op een belegging? Kun je de kosten bij de verkoop van een fonds vermijden en hoe werkt dat dan?

Lees meer over "Wat kost beleggen in fondsen?"

Voor wie zijn beleggingsfondsen?

Je moet echt geen groot vermogen hebben om te beleggen in beleggingsfondsen. Met een beleggingsplan kun je al vanaf 25 euro per maand op zoek gaan naar een hoger rendement voor je spaargeld.

Je moet ook geen expert zijn in de internationale financiële markten. Die zijn onderhevig aan dagelijkse koersschommelingen. De fondsbeheerder past de posities in het fonds voortdurend aan de actuele toestand op de financiële markten aan, een basisservice voor iedereen die belegt in een van onze beleggingsfondsen of -verzekeringen.

 

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Haal meer opbrengst uit je spaargeld

Stort je elke maand een bedrag op je spaarrekening? Door een deel te beleggen kan je spaargeld meer opbrengen.
Haal meer opbrengst uit je spaargeld

KBC Comfort4Life

Met KBC Comfort4Life verzeker je de toekomst van je nabestaanden en beleg je met een optimale risicobeheersing.
KBC Comfort4Life

Hoe beleg je veilig?

Hoe vind je het juiste evenwicht tussen rendement en risico in je beleggingen? Welke belegging is veilig?
Hoe beleg je veilig?

Waarom beleggen?

Is beleggen de manier om een hoger rendement te halen?
Waarom beleggen?