Web
Web

De slimme keuze voor vandaag én morgen

Sparen en beleggen

De slimme keuze voor vandaag én morgen

Sparen en beleggen

Sparen, een goede reflex voor je buffer

De spaarpot aanspreken? We doen het wanneer we een bepaald doel voor ogen hebben, maar evengoed wanneer er onverwachte grote uitgaven opduiken. Denk maar aan de volgende situaties

 • Je droomt ervan je eigen woning te kopen
 • Je wagen begeeft het plots waardoor je een nieuwe moet aankopen
 • Je woning begint hier en daar enkele gebreken te vertonen waardoor een opknapbeurt zich opdringt

Door geld aan de kant te zetten, kun je dit soort kosten beter opvangen. Sparen is een goede reflex om je doelen te realiseren of om een buffer aan te leggen en meer gemoedsrust te hebben wanneer het even slechter gaat. Toch doe je er goed aan om ook verder te kijken dan je spaarrekening. De huidige rente op een spaarboekje is namelijk niet voldoende om de inflatie te compenseren. En daardoor wordt je geld steeds minder waard. Meer en meer mensen zetten daarom de stap naar beleggen.

Beleggen als aanvulling op je spaarrekening

Heb je naast je spaarbuffer nog wat geld aan de kant staan dat je niet meteen nodig hebt? Dan is beleggen misschien ook iets voor jou! Ook al is beleggen geen manier om snel geld te verdienen, over een langere periode ligt het rendement op beleggingen meestal hoger dan het rendement op sparen. Natuurlijk kunnen beleggingen tussentijds ook schommelen, maar als je over een langere periode belegt, heb je voldoende tijd om eventuele verliezen goed te maken en je vermogen te laten groeien.

Geen kaas gegeten van beleggen? En geen tijd of interesse om je erin te verdiepen? Dat hoeft niet, want onze experts doen het werk voor jou. Zo wordt beleggen toegankelijk voor je.

Hoeveel je best belegt, hangt af van je persoonlijke situatie. Start bijvoorbeeld met een bedrag dat je de komende jaren niet onmiddellijk nodig hebt en vul dat eventueel aan door periodiek wat geld bij te storten. Dat geeft je de mogelijkheid om geleidelijk aan je beleggingen op te bouwen en ervaring op te doen.

Ontdek hoe je eenvoudig start met beleggen

Bij KBC Brussels hebben we alle kennis in huis om je te begeleiden bij je eerste stappen als belegger. Op basis van je behoeften, verwachtingen en comfortzone stellen we je een alles-in-een-beleggingsoplossing voor die bij je past. Daarna doen onze gespecialiseerde fondsenbeheerders het werk. Zij beheren elke dag de fondsen waarin je belegt en nemen de nodige beslissingen voor je. Zo hoef je er zelf je hoofd niet over te breken.

Enkele voordelen van onze alles-in-eenoplossing

 1. Start eenvoudig en volledig digitaal in KBC Brussels Mobile
  We helpen je stap per stap. Zo regel je alles op je gemak van thuis uit.
 2. Kies zelf hoe je start
  Je kunt zowel starten met een eenmalig bedrag als met periodieke bedragen. Of een combinatie van beide. Starten kan al vanaf 25 euro.
 3. Kies zelf de risicobeperking die bij je past
  Onze voorstellen houden rekening met hoeveel risico je wilt en kunt nemen.