Veilig beleggen, bestaat dat?

Veilig beleggen, bestaat dat?

Bestaat er zoiets als veilig beleggen? Misschien heb je je jezelf al eens de vraag gesteld. In principe is veilig beleggen een utopie: aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Je kunt wel een aantal dingen doen om deze risico’s beter in te schatten en te verkleinen. We geven je alvast enkele tips mee.

Laat je beleggersprofiel bepalen

Dat kan door een eenvoudige vragenlijst in te vullen. De vragen gaan onder meer over je financiële situatie en je beleggingsdoelstellingen (waaronder je houding tegenover risico).

Zorg dat je voldoende informatie hebt

Koppel op zoek naar info over veilig beleggen

Zodra je beleggersprofiel bepaald is, kun je uitzoeken welke types beleggingen in aanmerking komen voor de opbouw van je eigen beleggingsportefeuille.

Het gamma aan beleggingsproducten is zeer uitgebreid, elk product heeft zijn eigen kenmerken en risico’s. Informeer je dus grondig voor je eraan begint.

Je kunt altijd terecht bij een medewerker in een KBC Brussels-kantoor om je hierbij te helpen.

Spreid je beleggingen

Zoals gezegd, bestaat veilig beleggen in principe niet. Je kunt wel proberen om de risico’s van beleggen te verkleinen. Door voldoende te spreiden, ben je niet afhankelijk van het resultaat van bijvoorbeeld 1 bedrijf of 1 sector.

Als je belegt in heel veel verschillende bedrijven of sectoren, wordt je winst of verlies niet bepaald door bijvoorbeeld het resultaat van dat ene bedrijf of die ene sector.

Vraag hulp in een bankkantoor

Beleggen is geen exacte wetenschap. Weten wanneer je een bepaald type belegging meer gewicht moet geven dan een andere is moeilijk. Een goede beleggingsstrategie kan een houvast zijn. Daarvoor kun je altijd terecht bij een medewerker in een bankkantoor.

Interesse om te beleggen? Wij helpen je graag verder

Om te starten met beleggen zijn er verschillende mogelijkheden. 

KBC Brussels-Beleggingsplan

Elke maand automatisch een vast bedrag beleggen in een fonds? Dat kan met een KBC Brussels-Beleggingsplan. Met je smartphone kun je in KBC Brussels Mobile in enkele tikken zo een plan openen. Ontdek meer over dit plan.

Strategiefondsen

Laat je beleggen liever over aan experten? Dan kun je terecht bij de strategiefondsen. Zo beleg je in een fonds dat actief beheerd wordt door gespecialiseerde fondsenbeheerders. Ontdek meer over deze service.


Geen klant of liever eerst een gesprek?
Maak een afspraak

Beleggen voor beginners

Een beleggingsplan is een eenvoudige manier om te beleggen voor beginners. Bekijk snel jouw opties om te starten met beleggen.