Podcast

Opmars van groene waterstof blijkt kans voor België én voor belegger

De Kamercommissie Energie zette het licht op groen voor de eerste Belgische waterstofwet. Een wereldwijde primeur, waarmee België zijn voortrekkersrol in waterstoftechnologie, - behandeling en nu ook -transport wil bevestigen. “Er zijn volop kansen voor België om de waterstofpoort naar Europa te worden”, zegt minister van Energie Tinne Van der Straeten. “Onze havens zijn van wereldklasse en de bestaande aardgasinfrastructuur is vrij eenvoudig aan te passen aan waterstof. We zijn ook zeer goed verbonden met onze buurlanden, waar de vraag naar waterstof groeit.”

Dat België van waterstof een prioriteit maakt, creëert kansen. Voor het klimaat, voor onze economie en voor de belegger.

Joris Franck, sectoranalist KBC Asset Management


Nu de bocht naar een klimaatneutraal energiesysteem is ingezet, komt ook groene waterstof steeds vaker in beeld als een cruciaal deel van de puzzel. Vooral de opslag van energie op lange termijn is een grote troef. Terwijl de productie van zonne- en windenergie afhankelijk is van de natuurelementen, kan je met groene waterstof vraag en aanbod van energie over de verschillende seizoenen heen op elkaar afstemmen. Ook bij grote industriële processen, die zich niet lenen tot klassieke elektrificatie, komt waterstof in beeld als potentiële game changer.

Om groene waterstof op grote schaal in te zetten, zijn een aantal zaken nodig, waaronder schaalgrootte en overheidssteun. “Dat België van waterstof een prioriteit maakt, creëert kansen. Voor het klimaat, voor onze economie en voor de belegger”, zegt Joris Franck van KBC Asset Management.

We praten over het potentieel van groene waterstof met Joris Franck, sectoranalist KBC Asset Management en Freddy Van Bogget, innovation manager KBC Groep.

Beluister de podcast

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=hJY5NB0w4cY

Meer weten over verantwoord beleggen?

Ontdek meer

Deze podcast is louter informatief en mag niet als beleggingsadvies beschouwd worden.

Ook interessant voor jou