Omniumverzekering voor je auto


 • Korting voor veilige chauffeurs
 • Alle risico’s verzekerd*
 • Online hetzelfde tarief als in het kantoor

Waarom kiezen voor de omniumverzekering van KBC Brussels?

Een nieuwe of tweedehands auto kopen is een hele investering en die wil je natuurlijk goed beschermen tegen schade bij een ongeval, diefstal of vandalisme. Een omnium vergoedt de schade aan je eigen auto, ook als je zelf voor deze schade verantwoordelijk bent.

Onze full omnium is bovendien een all risk verzekering: elke schade is verzekerd, tenzij ze expliciet is opgenomen in de lijst van niet-verzekerde gevallen in de algemene voorwaarden.

Een omnium is niet wettelijk verplicht. Het is uiteraard wel raadzaam om je nieuwe auto omnium te verzekeren. Maar liefst 90% van onze klanten kiezen voor een omnium voor hun nieuwe auto.

Wat is verzekerd?

 • Schade door aanrijding, brand, glasbreuk, diefstal, vandalisme, natuurgeweld, verkeerd tanken, botsing met loslopende dieren of vogels, knagen van marters
 • Kosten voor vervanging van sloten of herprogrammeren van het vergrendelingssysteem na diefstal van je autosleutels
 • Kosten voor medische verzorging als je gewond raakt bij een car- of homejacking
 • De BIV (belasting op inverkeerstelling) is gratis meeverzekerd bij total loss

Beschadiging van vervoerde zaken

 • Zaken die je in je auto vervoert en die voor privégebruik dienen, vergoeden we tot 1.500 euro als er ook schade aan je auto is. Ook de fietsen op je fietsendrager of de bagage in je dakkoffer.
 • We vergoeden ook de extra uitrusting van je auto die je niet meer kunt gebruiken na een total loss, bijv. je winterbanden of je dakkoffer.

Wat is niet verzekerd?

 • Schade die je veroorzaakt in een staat van alcoholintoxicatie van meer dan 1,5 promille, in een staat van dronkenschap of in een gelijkaardige toestand die het gevolg is van het gebruik van andere producten dan alcoholische dranken
 • Schade die je veroorzaakt als je je auto bestuurt zonder te voldoen aan de voorwaarden die de Belgische wetten en reglementen ter zake voorschrijven
 • Schade die je opzettelijk veroorzaakt
 • Diefstal die je vergemakkelijkt door je voertuig onbeheerd achter te laten op de openbare weg of een andere voor het publiek toegankelijke plaats terwijl het voertuig niet slotvast is
 • Je verwondingen als bestuurder van je voertuig: die verzeker je met de Ongevallenverzekering Bestuurder

De volledige lijst met uitsluitingen vind je in de algemene voorwaarden.

Simuleer je autoverzekering

Meer over de Omniumverzekering Alle Risico’s in de KBC-Polis Personenauto

Online simuleren en afsluiten

Met onze handige simulator onderaan deze pagina bereken je de prijs van je autoverzekering. Je kunt je verzekering meteen online afsluiten zodat dat je daarvoor niet naar het kantoor hoeft. Je krijgt online immers hetzelfde tarief als in je kantoor of bij je verzekeringsagent

Heb je schade? Dan sta je er niet alleen voor: er is altijd een KBC Brussels-verzekeringsagent in je buurt die je persoonlijk begeleidt bij je aangifte. Ook als je je polis bij ons digitaal hebt afgesloten.

Franchise omnium: kies er een die bij je budget past

 • 250 euro, 500 euro, 750 euro, 1.000 euro of 1.250 euro
 • Er geldt geen franchise bij brand, ook niet bij smeltschade door kortsluiting, ontploffing en bluswerkzaamheden, diefstal, natuurgeweld, marterschade, vallen van luchtvaartuigen of delen ervan en botsing met vogels en loslopende dieren. Zelfs bij total loss.
 • Er is ook geen franchise bij glasbreuk als je kiest voor één van onze herstellers of Carglass. Wij regelen de betaling rechtstreeks met de hersteller.

Krijg de volledige aankoopprijs terug

 • Verzeker je een nieuwe, 100% elektrische wagen, dan krijg je tot 48 maanden na je aankoop je volledige investering terugbetaald.
 • Voor tweedehands elektrische wagens geldt een aankoopprijsgarantie 24 maanden.
 • Verzeker je een nieuwe wagen op fossiele brandstof, dan krijg je tot 30 maanden na je aankoop je volledige investering terugbetaald.

Voor ieder type wagen verhogen we de schadevergoeding met 10%. Wil je de 10% extra niet, neem dan contact op met je expert Verzekeren.

Optie 10% extra schadevergoeding

Als je auto gestolen is of total loss verhogen we de vergoeding met 10%. Zonder enige verdere formaliteit. Want mogelijk zijn er samen met je auto ook nog andere dingen verloren of beschadigd.

Wist je dat ...

... Meer dan 3 op 4 van onze klanten kiest voor de formule 10% extra?

24/7 pechverhelping door VAB

 • Bijstand voor je voertuig, inclusief pechverhelping (VAB-lidmaatschap)
 • tot 7 dagen vervangwagen in België na ongeval of pech en bij diefstal zelfs tot 30 dagen
 • Bijstand voor jou en je gezin (optioneel: je kunt deze omniumverzekering ook zonder personenbijstand sluiten)

Wist je dat ...

... steeds minder nieuwe auto's een reservewiel hebben, waardoor de takeldienst ze bij bandenpech vaker moet slepen.

Autoverzekering met voorlopig rijbewijs

Heeft je kind een voorlopig rijbewijs behaald en rijdt hij of zij met jouw auto? Laat je kind dan zeker als bestuurder opnemen in jouw autopolis. Met KBC Brussels Start2Drive bouwt je kind eigen schadevrije jaren op. Als hij of zij dan later zelf een autoverzekering bij KBC Brussels sluit, krijgen ze meteen een voordeliger tarief. Lees meer over KBC Brussels Start2Drive

Is je auto ouder dan 5 jaar?

Schakel dan over op een mini of kleine omnium. Die vergoedt de belangrijkste schadegevallen zoals diefstal, glasbreuk, natuurgeweld en brand.

Vragen?

Neem contact op met onze expert Verzekeren. Bel met KBC Brussels Live of maak een afspraak met je KBC Brussels-kantoor.

Goed om te weten

De Omniumverzekering Alle Risico’s in de KBC-Polis Personenauto is een volledige omniumverzekering.

 • Op dit product is het Belgisch recht van toepassing.
 • De verzekeringen in deze polis gelden voor 1 jaar. Ze worden stilzwijgend verlengd tenzij ze worden opgezegd uiterlijk 3 maanden voor de hoofdvervaldag.
 • Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij het KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 of 078 15 20 45 (betalend), fax 016 86 30 38. Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûsplantsoen 35, 1000 Brussel, info@ombudsman.as, www.ombudsman.as. Je behoudt evenwel steeds het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.

Voor een offerte van de KBC-Polis Personenauto - Personenauto kun je terecht op onze website of bij je expert Verzekeringen.
De KBC-Polis Personenauto is een product van KBC Verzekeringen NV – Professor Roger Van Overstraetenplein 2 – 3000 Leuven – België
BTW BE 0403.552.563 – RPR Leuven – IBAN BE43 7300 0420 0601 – BIC KREDBEBB
Onderneming toegelaten voor alle takken onder code 0014 (KB 4 juli 1979, BS 14 juli 1979) door de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, België
Een onderneming van de KBC Groep

Je bemiddelaar: KBC Brussels, deel van KBC Bank NV – Havenlaan 2 – 1080 Brussel – België
BTW BE 0462.920.226 – RPR Brussel – IBAN BE98 7300 0000 0083 – BIC KREDBEBB – FSMA 026256 A,  verbonden agent van KBC Verzekeringen NV
Een onderneming van de KBC Groep

Lees zeker dit informatiedocument voor je de verzekering sluit

Hoeveel kost een omniumverzekering?

Maak een vrijblijvende simulatie

Online dezelfde prijs als in het kantoor
Sluit je omnium meteen af, helemaal online
Je verzekering kan al de dag nadien starten