Pensioensparen: wanneer start je het best

Pensioensparen voor alle leeftijden

Pensioensparen: wanneer start je het best

Pensioensparen voor alle leeftijden

1. Pensioensparen bij de start van je loopbaan

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=jEiUs-gmi8M

Je studeert af en start met je eerste job. Jeej, op eigen benen! Je barst van de plannen, en… je hebt al je geld nodig. Een eigen stekje huren kost geld, maar ook meubilair om het gezellig te maken, een autootje misschien…

Bovendien moet je voor het eerst al je rekeningen zelf betalen. Nooit gedacht dat water en elektriciteit zoveel zouden kosten. En dan nog sparen! Wie denkt er nu aan sparen? En pensioensparen? Nóg verder van je bed!

En toch denk je beter eens na over dat duwtje in de rug

 • Wie aan pensioensparen doet, kan tot 30% belastingvermindering* krijgen. Want je eerste loon, dat betekent ook voor de eerste keer belastingen betalen.
 • Pensioensparen kan bij ons al vanaf 10 euro per maand! 10 euro, dat betekent na al die jaren wel een serieus duwtje in de rug.
 • Het grote voordeel van pensioensparen op jonge leeftijd is namelijk de lange termijn waarop je spaart.
  Stel: je stort vanaf je 25e elke maand een vast bedrag. Dan heb je op je 65e ongeveer 4 keer meer dan wanneer je pas op je 45e zou starten.
Start met pensioensparen

2. Pensioensparen voor dertigers en veertigers

Wanneer starten met pensioensparen?

Als je begint te werken, is pensioensparen niet meteen je eerste zorg. Maar hoe vlugger je met sparen start, hoe groter het gespaarde bedrag voor je pensioen zal zijn. Begin daarom vandaag nog! 

Profiteer

 • van een fiscaal voordeel tot maximaal 30%* op de gestorte bedragen
 • terwijl je een reserve voor later opbouwt
Start met pensioensparen

3. Pensioensparen vanaf 50: ontdek de voordelen

Voordelen pensioensparen vanaf 50

Vijftigers kunnen het vaak wat rustiger aan doen. De kinderen zijn misschien al de deur uit, je huis is in orde, er was mogelijk al financiële ruimte voor een vakantiehuis(je). Of je hebt al een appeltje voor de dorst opzij, maar je realiseert je wel stilaan dat je wettelijke pensioen behoorlijk lager zal liggen dan je inkomen tijdens je actieve loopbaan. Je zult dus een extra inspanning moet leveren om je levensstandaard ook na je pensioen te behouden.

Hoe vroeger je daarmee begint, hoe groter het gespaarde bedrag later zal zijn. Want je gaat toch graag aan hetzelfde tempo door?

Start nu met pensioensparen!

 • Pensioensparen levert je een fiscaal voordeel tot 30%*
  Is je woning afbetaald? Dan heb je ruimte voor fiscaal voordeel.
 • Spaar nog tot aan je pensioenleeftijd, zo kun je een extra potje opbouwen.

Goed om te weten

 •  Start vóór je 55 voor een optimaal fiscaal voordeel.
 • Op het gespaarde bedrag betaal je een eindbelasting op 60 jaar. Als je start met pensioensparen op je 55ste, dan moet je die eindbelasting na 10 jaar betalen.
 • Zorg dat je het geld gedurende 10 jaar niet nodig hebt, want dat is de minimale duur om aan pensioensparen te doen.
Start met pensioensparen

De fiscale behandeling is afhankelijk van de persoonlijke situatie van de pensioenspaarder en kan in de toekomst veranderen.