Private Lease FAQ

Private Lease FAQ

Private Lease wordt niet meer aangeboden. Bestaande contracten blijven wel gewoon doorlopen. Heb je zo’n Private Lease-contract? Dan kun je op deze pagina terecht voor meer info.

Snel naar meer info over

Algemeen

Met Private Lease huur je als privépersoon een auto op langere termijn. Voor de gloednieuwe auto's is de looptijd 47 maanden, dus bijna 4 jaar. Voor onze tweedehandse auto's is de looptijd korter.

Waarom 47 maanden? Elke auto moet na 4 jaar (= 48 maanden) naar de keuring. Bij 47 maanden is dat niet nodig, dat doen wij dan wel achteraf. Nog een zorg minder voor je!

Je betaalt een vast maandbedrag. Daarvoor krijg je een volledig uitgeruste auto en servicepakket. Haast alles is inbegrepen, zoals onderhoud, voertuigbijstand, autoverzekeringen en reparaties. Jij hoeft alleen maar je brandstof te betalen.

Private Lease staat voor zorgeloos rijcomfort voor een vast maandbedrag.

 • Kies een volledig uitgeruste auto en personaliseer hem deels zelf
 • Met een complete service erbovenop: wel een auto, niet de rompslomp
 • Voor een vast huurbedrag per maand: je tarief blijft altijd hetzelfde

Operationele leasing is een vorm van huur. Je wordt geen eigenaar van de leaseauto en kunt de leaseauto niet overkopen op het einde van het leasecontract. De leaseauto wordt ingeschreven op naam van KBC Autolease.

Contract

Je kiest in je aanvraag zelf je aantal kilometers per jaar. We vragen elk jaar je kilometerstand met een bericht in KBC Brussels Touch/KBC Brussels Mobile, en dan maken we een afrekening.

Als je meer gereden hebt, sturen we je een factuur voor de extra kilometers. Als je minder gereden hebt, krijg je een terugbetaling. We houden alleen rekening met afwijkingen van meer dan 10%.

Ja, je hebt het recht om tijdens een periode van 14 kalenderdagen na het afsluiten van je leasecontract (= na de digitale ondertekening) nog af te zien van je contract.

Je kunt je opzegging sturen per post of e-mail

 • Post: stuur je brief naar KBC Autolease NV Besteldienst, Prof.R.Van Overstraetenplein 5, 3000 Leuven
 • E-mail: mail naar bestellen@kbcautolease.be

Je kunt hiervoor ons modelformulier voor herroeping gebruiken, maar dat is niet verplicht.

De looptijd voor nieuwe auto's is 47 maanden. Voor tweedehandsauto's kan de looptijd verschillen. In de Bijzondere Voorwaarden vind je het contractuele aantal maanden van je auto.

Let wel: als je het maximale aantal kilometers hebt bereikt, wordt je leasecontract vroeger stopgezet (ook als de overeengekomen leaseperiode nog niet verstreken is). Voor alle niet-elektrische auto's is het maximum 180.000 km, voor elektrische auto's 100.000 km.

Neen, die voorzie je zelf.

Ja, je mag met de leaseauto naar het buitenland voor een zaken- of vakantiereis, maar alleen naar landen waar het verzekeringsbewijs 'Burgerrechtelijke aansprakelijkheid' geldt. Deze landen staan op het groene verzekeringsdocument.

Ja, elke bestuurder met een geldig rijbewijs mag de auto gebruiken.

Dat mag, maar als je huisdier het interieur beschadigt, wordt dat in rekening gebracht.

Je kunt in je aanvraag kiezen voor 4-seizoenbanden. Als je zomerbanden gekozen hebt, mag je wel op eigen kosten winterbanden laten monteren. Op het einde van je leasecontract moet je de auto wel met de originele zomerbanden inleveren.

Ja, maar dan rekenen we een schadevergoeding aan. Bij stopzetting rekenen we ook het aantal kilometers af, en de extra kosten als de auto beschadigd is.

Wil je weten hoeveel je stopzettingsvergoeding zou bedragen? Stuur dan een mailtje naar KBC Autolease: drivercare@autolease.be.

 • Burgerlijke aansprakelijkheid motorrijtuigen
  Als je met je auto op de openbare weg rijdt, is een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) verplicht. Ze vergoedt de schade die je aan anderen toebrengt als je zelf een ongeluk veroorzaakt. Ze is geldig in België en in alle landen die op het verzekeringsbewijs (de groene kaart) staan.

 • Rechtsbijstand
  Als aanvulling bij de burgerlijke aansprakelijkheid motorrijtuigen voorzien we een rechtsbijstandsverzekering. Die kun je gebruiken voor strafrechtelijke en burgerrechtelijke verdediging. Bijvoorbeeld om schade aan je auto te verhalen op de persoon die ervoor aansprakelijk is.

 • Risicoregeling
  KBC Autolease neemt de risico’s van het volledig of gedeeltelijk tenietgaan van de auto (bijvoorbeeld door diefstal, eigen schade, storm en ruitbreuk) ten laste.

 • Eigen Risico Klant
  In de schadegevallen die je in de algemene voorwaarden vindt onder 'Risicoregeling', vraagt KBC Autoleaseeen franchise of 'Eigen Risico Klant'. Hoeveel het eigen risico bedraagt, lees je in de 'Bijzondere voorwaarden'.

Alle boetes (ook GAS-boetes) en parkeerboetes betaal je zelf. Je ontvangt ze rechtstreeks op je thuisadres.

Einde contract

Je krijgt een bericht dat je je auto moet inleveren: enkele maanden voor het contract afloopt, en een tweede bericht een paar weken vooraf.

We verwachten de auto terug in nette en goede staat. Voor de einddatum zal een KBC Private Lease-medewerker contact met je opnemen om een moment af te spreken voor de expertise en het ophalen van je auto.

Neen, dat is niet mogelijk.

Ja, je kunt het opvragen door een mailtje te sturen naar drivercare@kbcautolease.be.

Financieel

Met domiciliëring (SEPA-mandaat). In het aanvraagproces kun je selecteren welk KBC Brussels-rekeningnummer je wilt gebruiken.

We proberen 3 keer de betaling uit te voeren. Als het dan nog niet lukt, zal een medewerker van KBC Private Lease contact met je opnemen.

Andere vragen

Neen, we nemen je huidige auto niet terug en betalen geen inruilwaarde.

Neen, roken is verboden.

Wanneer je de auto afhaalt, voorzien wij een minimum aan brandstof in de tank. Je zult de auto onmiddellijk na het afhalen dus zelf moeten voltanken.

Neen, wij bieden geen tankkaarten aan.

Neen, domiciliëring is verplicht.

Nee, want Private Lease is een leasing voor particulieren die je aan KBC Brussels Autolease betaalt.

Met Private Lease hoef je zelf nergens aan te denken. Nieuwe auto's moeten na 4 jaar (= 48 maanden) naar de keuring. Bij 47 maanden is dat niet nodig, dat doen wij dan wel achteraf. Nog een zorg minder voor je!

Ja, dat kan. Als we op basis van je inkomen en uitgaven zien dat je genoeg financiële ruimte hebt voor een extra leaseauto, kun je een bijkomend contract afsluiten.

Neen, de verzekering is geregeld door KBC Brussels Autolease en je treedt toe tot deze collectieve verzekeringspolis.

Neen. De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) is inbegrepen, maar daarmee zijn je eigen lichamelijke letsels niet verzekerd bij eigen schuld.

Je BA-verzekering vergoedt alleen de materiële en lichamelijke schade van de tegenpartij en van je passagiers. Je kunt wel een aparte verzekering lichamelijke ongevallen afsluiten, of misschien heb je er al een.

€250 euro per schadegeval.

 • Je eerste factuur voor de leaseprijs ontvang je onmiddellijk na aflevering van je leasewagen.
 • Voor alle volgende facturen voor de leaseprijs kies je eenmalig zelf de betaaldatum in de maand. Maandelijks ontvang je de factuur in Doccle of in je KBC Brussels-inbox, 14 dagen voor de door jou gekozen betaaldatum.
  Op de betaaldatum wordt het bedrag van de factuur (via het Sepa-mandaat) aangeboden en betaald.

Nadat je een volledig jaar in je Private Leaseauto gereden hebt, vragen we je om je kilometerstand door te geven in KBC Brussels Touch of KBC Brussels Mobile.

Je zal hiervoor een bericht ontvangen in KBC Brussels Touch en KBC Brussels Mobile. Daar kun je dan je kilometerstand doorgeven.

Praktische informatie voor bestuurders

Heb je vragen over het onderhoud, bandenwissels of andere praktische vragen over je Private Lease-auto? Bezoek onze pagina met praktische informatie voor bestuurders.