Je hypothecair krediet regelen van bij je thuis?

Bij KBC Brussels kan het!

Je hypothecair krediet regelen van bij je thuis?

Bij KBC Brussels kan het!

De laatste jaren is het consumentengedrag erg veranderd. De handelszaken hebben nog altijd de wind in de zeilen, maar klanten hebben steeds vaker de gewoonte eerst te vergelijken op het internet voordat ze kopen, en soms kopen ze dan ook online. En wat voor de kleinhandel geldt, geldt ook voor vastgoedaankopen. Analyse van een nieuwe trend.

De klassieke winkel vs. e-commerce

Volgens een studie van Devimo Consult is de trend om eerst in de winkel te proberen en dan online te kopen nog niet de norm in ons land. Hoewel ons landje een van de meest verbonden landen ter wereld is, doen 7 van de 10 Belgen het niet. En hetzelfde aantal zegt dat ze niet eerst informatie op het internet zoeken voordat ze naar de winkel gaan. Maar hoewel winkelen voor meer dan de helft van de Belgen een vorm van vrijetijdsbesteding blijft, hebben de handelaars duidelijk begrepen dat het gedrag verandert en dat ze zich moeten aanpassen aan de steeds grotere vraag van hun klanten naar meer digitale oplossingen.

De procedures voor je vastgoedplannen vereenvoudigen

Beetje bij beetje neemt deze trend een vaste plaats in tijdens je aankopen, dat heb je vast al gemerkt. Stel dat je een nieuwe bril of een winterjas nodig hebt. Dan is de kans groot dat je begint met een zoektocht op het internet om de mogelijkheden en natuurlijk ook de prijzen te vergelijken. Zodra je je keuze hebt gemaakt, ga je waarschijnlijk naar de verschillende winkels om er het product dat je gevonden hebt uit te proberen. Ten slotte kies je, afhankelijk van de prijzen die je hebt gevonden, of je direct ter plaatse koopt of goedkoper in een e-commercewinkel.

Hoewel je de aankoop van een kledingstuk niet kunt vergelijken met de aankoop van een huis of appartement, zijn er dankzij de inspanningen die KBC Brussels de voorbije jaren heeft geleverd om de processen te digitaliseren en te vereenvoudigen wel sterke gelijkenissen tussen de stappen die je ervoor moet ondernemen.

Zo begin je ook met een analyse van het aanbod op immosites wanneer je overweegt een onroerend goed te kopen. Nadat je een selectie hebt gemaakt die beantwoordt aan jouw smaak, behoeften en budget, ga je de woningen die je interesseren bezoeken en beoordelen.

Tot voor kort was de volgende stap een bezoek aan je bankier om te weten wat je financiële mogelijkheden zijn, het meest geschikte krediet te kiezen en tot slot een hypothecair krediet af te sluiten.

Vandaag kun je al die stappen perfect online uitvoeren!

Online simuleren

De online simulator van KBC Brussels kun je gebruiken vóór je je zoektocht begint, om het budget te bepalen waarover je beschikt voor je vastgoedplannen, maar ook nadat je jouw droomwoning hebt gevonden, om de voorwaarden van je toekomstige woningkrediet op punt te stellen. Je kunt je simulaties bovendien opslaan. Zo kun je er zo vaak als je wilt naar terugkeren.

Zin om jouw vastgoedplannen concreet te maken? In een paar klikken krijg je een duidelijk idee van het bedrag dat je kunt lenen en van de maandelijkse kosten.

Bevestigen met KBC Brussels Live

Heb je de woning van je dromen gevonden? Neem dan contact op met de experts van KBC Brussels Live om jouw vastgoedplannen te realiseren en je dossier af te ronden. Dat kan eenvoudig via de website van KBC Brussels.

Online tekenen

Is je lening goedgekeurd en je dossier helemaal rond? Nog even je hypothecair krediet tekenen en je bent klaar! En ook dat kan online (via de toepassingen KBC Brussels Touch en Mobile). Je hoeft er zelfs de deur niet voor uit. Omdat we weten hoeveel tijd en energie de plannen voor een nieuw woning van je vragen.

Plus d'informations

 • Kredietvorm: hypothecair krediet met onroerende bestemming. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel.
 • Lees hier de juridische informatie
 • Rentevoeten en kosten
 • In het prospectus vind je informatie over o.a.
  • Looptijden
  • Vaste of variabele rentevoet
  • De stappen in het kredietverleningsproces
  • Vervroegde aflossing en herbeleggingsvergoeding
  • Kosten