Expats in Brussel

Wij helpen je op weg in Brussel

Expats in Brussel

Wij helpen je op weg in Brussel

Werken in de hoofdstad van Europa is inspirerend en veelzijdig, maar er komen ook heel wat praktische beslommeringen bij kijken. KBC Brussels helpt jou als expat snel op weg: van een zichtrekening tot het vinden van een geschikte woning.

Bloeiende expatcommunity

Als economisch en politiek machtscentrum telt Brussel heel wat buitenlandse werknemers: van diplomaten, journalisten, lobbyisten en managers tot de duizenden werknemers van de Europese instellingen. Samen geeft dat een bruisende expatcultuur in de hoofdstad.

Het is niet altijd gemakkelijk voor buitenlandse werknemers om hun weg te vinden in een nieuwe wereldstad. Bij KBC Brussels zetten we in op een brede dienstverlening, zodat jij snel kunt wennen aan het dagelijkse leven in de Europese hoofdstad.

Allround praktische hulp

Of je hier nu samen met je gezin komt wonen of alleen begint aan je buitenlandse avontuur: wij bieden concrete hulp bij de uitbouw van je nieuwe leven. We regelen een zichtrekening en de nodige bankkaarten, zelfs vanuit je thuisland. Maar ook voor andere zaken staan we klaar.

Neem nu mobiliteit. Het kan een uitdaging zijn om je te verplaatsen in het drukke verkeer van Brussel. Wij zoeken samen met jou een geschikte oplossing door het combineren van auto, fiets en openbaar vervoer. Daarbij bieden we vernieuwende verzekeringsoplossingen die inspelen op die moderne vormen van multimobiliteit.

Op zoek naar een geschikte woning in de hoofdstad? Onze medewerkers kennen Brussel en zijn vertrouwd met de lokale regelgeving. Zij regelen de bankgarantie en de nodige verzekeringen voor je huurpand of ze helpen je met kredietoplossingen voor de aankoop van een woning.

Marta verhuisde met haar gezin naar Brussel vanuit Zweden. Benieuwd naar haar verhaal?

Voor het hele gezin

Misschien deelt je gezin ook in je expatavontuur? KBC Brussels biedt financieel advies voor het hele gezin. Heeft jouw partner plannen om hier een zaak te beginnen? Onze subsidie-experts kennen de lokale richtlijnen en bevoegde instanties in Brussel. Ze beantwoorden graag al jullie vragen.

Door ons uitgebreide netwerk in de Europese hoofdstad, brengen we beginnende ondernemers bovendien snel in contact met de juiste mensen. Heeft jouw partner een vernieuwend idee? Dan komt het misschien wel in aanmerking voor een intensieve begeleiding bij onze incubator Start it @KBC.

Wil je graag dat we je op weg helpen in Brussel? Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek.

Wil je al een zichtrekening openen?

Wonen in Brussel

Wonen in Brussel is uniek en veelzijdig. Wij staan je graag bij met advies over kopen, investeren en (ver)bouwen

Verzekeringen voor expats: top 5

Ontdek de verzekeringen die je gezin, woning en auto optimaal beschermen.

De scholen die expats aantrekken in Brussel

Van de vele criteria die ervoor zorgen dat expats in een bepaalde buurt gaan wonen, is de keuze voor een school die aansluit bij hun roots erg belangrijk.

Brussel ontdekken zonder te vervallen in clichés

Een stad als Brussel leren kennen is niet altijd eenvoudig. Als je gidsen en internetblog raadpleegt, riskeer je in clichés te vervallen. Lees hier hoe je ze vermijdt.