Word je 18?

Regel je administratie op je smartphone

Word je 18?

Regel je administratie op je smartphone

Op je achttiende verjaardag verandert er heel wat. Je bent officieel meerderjarig! Ook bij je bank verandert er een heleboel. Daar krijg jij voortaan het volledige beheer over je rekeningen. Ook moet je je bank binnen de 180 dagen enkele gegevens bezorgen. Geen zorgen, dat gaat heel gemakkelijk in KBC Brussels Mobile of in een kantoor in je buurt.

Financieel in orde op je 18

Op je 18 jaar moet je wat financiële administratie regelen. Dat kun je nu op je smartphone.

Word je achttien, dan maak jij de keuzes over je spaar- en zichtrekeningen. Van nu af aan worden je rekeningen dus niet meer door je ouders beheerd. Je kunt je ouders nog altijd volmachten toekennen, als je dat wilt. Maar jij blijft wel aan het roer.

Daarnaast moet je ons ook enkele gegevens bezorgen, zoals een scan van je identiteitskaart en je domicilieadres. Het afhandelen van deze financiële administratie op je 18 jaar is verplicht. Wees snel, want na het verlopen van deze 180 dagen wordt je rekening geblokkeerd.

Je kunt ons deze gegevens bezorgen op 2 manieren:

1. Melding in KBC Brussels Mobile

Op je achttiende verjaardag krijg je in je KBC Brussels Mobile-app een melding om je administratie in orde te brengen. Door te reageren op die melding in KBC Brussels Mobile kun je snel en makkelijk je administratie in orde brengen en hoef je niet langs te gaan in een KBC-kantoor.

Let op: download KBC Brussels Mobile vóór je achttiende verjaardag om je administratie in de app te beheren. Zo hoef je niet langs te komen op kantoor om de nodige documenten te ondertekenen. Bovendien vermijd je portkosten als je KBC Brussels Mobile of KBC Brussels Touch gebruikt!

Ben je nog geen achttien jaar en heb je KBC Brussels Mobile nog niet op je smartphone? Download ‘m hier en bespaar jezelf een tripje naar een kantoor.

2. In een KBC Brussels-kantoor

Als je even langsgaat in een KBC Brussels-kantoor in je buurt helpt een kantoormedewerker je verder met het vervolledigen van je verplichte administratie.

Hoe werkt het?

In KBC Brussels Mobile

  1. Klik je op de melding, dan start je meteen aan het proces.
  2. Kijk een aantal gegevens na (zoals je adres en je telefoonnummer).
  3. Neem foto’s van de voor- en achterzijde van je identiteitskaart en laad ze op.
  4. Beslis of je je ouder(s) een volmacht op je rekening(en) geeft.*En teken met je pincode.

*Dit scherm verschijnt alleen als je ouders bij KBC Brussels bekend zijn. Wordt dit scherm niet getoond en wil je je ouders toch een volmacht geven? Dan kun je na het afronden van het proces nog even langskomen op het kantoor.

Regel je administratie met KBC Brussels Mobile

In een KBC Brussels-kantoor

1.     Maak een afspraak in je KBC Brussels-kantoor via de knop hieronder

2.     De kantoormedewerker overloopt met jou de wettelijk verplichte administratieve formaliteiten

Maak een afspraak

Wat zijn je toekomstplannen?

Waarmee houd ik rekening als ik alleen ga wonen?

Je eerste eigen woning? Spannend! Maar wat moet je allemaal in kaart brengen?

Gratis oefenen voor je rijbewijs

Oefen gratis voor je rijbewijs met o.a. videodemo's

Je eerste auto kopen?

Hoe financier en verzeker je je eerste wagen?