10 onmisbare apps voor Brussel

Download ze nu

10 onmisbare apps voor Brussel

Download ze nu

Leven en werken in Brussel ... De hoofdstad is opwindend, levendig, multicultureel. Het is niet altijd eenvoudig het tempo te volgen van een stad die nooit slaapt. Tussen al die activiteit geeft KBC Brussels je zijn top 10 van apps die elke Brusselaar op zijn smartphone moet hebben.

Je smartphone krijgt er een Brussels accent mee

vrouw-smartphone

Elke grootstad heeft haar eigen trekjes en eigenaardigheden, haar voor- en nadelen. Haar goed bewaarde geheimen en mysteries, die erom vragen ontrafeld te worden. En omdat wij bij KBC Brussels leven op het ritme van de hoofdstad en in contact staan met de Brusselaars, willen we graag onze kennis van de stad delen. Je verplaatsen, eten, de vuilnisbakken buiten zetten ... Hier vind je 10 apps om een echte Brusselse ket te worden.

Een Brusselse top 10? Ja zeker!

1. Zipcar: rijden … en stilstaan in Brussel

Het moeilijkste in Brussel is niet je met de auto verplaatsen. Dat is je auto parkeren. Met Zipcar - 250 deelauto's verspreid over de stad – is alles inbegrepen in de vaste prijs per minuut: afgelegde kilometers, verzekering, brandstof ... en parkeerplaats! Zelfs op de luchthaven. 

2. BePark: vind een parkeerplaats in de stad

Wil je liever je eigen wagen gebruiken? Soms kan parkeren in Brussel een helse opdracht zijn. Er zijn nochtans veel meer vrije plaatsen dan je denkt. Je moet alleen weten waar. En dat is precies wat BePark doet: de vrije (betalende) parkeerplaatsen in Brussel inventariseren. 

3. MIVB Mobile: alle dienstregelingen en haltes op zak

Vereenvoudig het openbaar vervoer. Met de mobiele app van de MIVB heb je toegang tot alle dienstregelingen in realtime en ken je de wachttijden. En met de GPS-functie vind je de weg naar de dichtstbijzijnde halte en plan je je reisweg. 

4. BrusselsGardens: ontdek het groene Brussel

Wist je dat Brussel, met meer dan 8.000 hectare parken en bossen, de groenste hoofdstad van Europa is? Oké, het Zoniënwoud vormt daar een groot deel van. Maar je vindt in de stad ook talloze parken, pleinen vol bloemen en tuinen. Je ontdekt ze dankzij Brussels Gardens, de app met groene vingers. 

5. Belgium Running: lopen in België, zweten in Brussel

Dit is de geknipte app om je voor te bereiden op de 20 km door Brussel. Coaching (van Jacques Borlée en zijn team!), voedingsadvies, opvolging van je prestaties en inspanningen, inschrijving (en kalender) voor wedstrijden in België en Brussel. Met Belgium Running hoef jij alleen nog maar te lopen! 

6. TheFork: aan tafel!

Als de Belg een baksteen in de maag heeft, dan heeft de Brusselaar eerder een lege maag. Eten is meer dan een basisbehoefte, het is bijna een cultus. De app TheFork rangschikt de restaurants van de hoofdstad op type of populariteit. Je kunt meteen reserveren en je krijgt korting in de vorm van Yums. 

7. Payconiq: je smartphone is rich

Het overkomt iedereen wel eens op het moment dat de rekening betaald moet worden: geen portefeuille bij. Of je hebt geen cent op zak om dat pakje friet te kopen waar je zoveel zin in had. De oplossing? Je smartphone en de app Payconiq. De gemakkelijkste manier om te betalen, zonder kaart of cash. Handig: je kunt er ook je klantenkaarten aan koppelen.  

8. AllBikesNow: in Brussel rijd je met de fiets de auto's voorbij

Met zijn realtime geolocalisatie vindt de app AllBikesNow voor jou de plaatsen waar je fietsen in zelfbediening kunt vinden of afgeven. In Brussel is dat met Villo. Maar de app werkt ook nog met 28 fietsenverhuurders in andere steden. Niets zo goed om je conditie op te krikken als een tochtje door de stad. 

9. Recycle!: alles over afval uitgelegd aan de Brusselaar

Wit, geel, blauw, oranje, groen ... Welke zak moet je vandaag buiten zetten? Een vraag die elke Brusselaar zich regelmatig stelt. Maar met de app Recycle! is dat verleden tijd. Die vertelt je op welke dagen het afval wordt opgehaald in jouw straat en geeft aan waar de inzamelingspunten in de wijk zijn. 

10. KBC Brussels Mobile: je Brusselse bank op zak

Al je rekeningen raadplegen, geld overschrijven, geld opnemen aan onze automaten, je gsm-kaart herladen, je aankopen op internet betalen, je verzekeringsfacturen bekijken en betalen ... Vergeet niet af en toe nog eens langs te komen!

Klant worden bij KBC Brussels

Zelf online je bankzaken regelen

24 uur per dag en 7 dagen per week, wanneer jou dat het beste uitkomt.
Zelf online je bankzaken regelen

Klant worden bij KBC Brussels?

Jouw financiële partner in de hoofdstad. Word klant in enkele klikken.
Klant worden bij KBC Brussels?