Flexibele kredietkaart

Kies zelf hoeveel je maandelijks terugbetaalt
 • Bepaal zelf je uitgavenlimiet
 • Alles in 1 keer of toch liever gespreid? Betaal flexibel terug.
 • Volg je uitgaven en beheer je kredietkaart in KBC Brussels Mobile of KBC Brussels Touch
Betaal terug op je eigen tempo

Wat is KBC Brussels Flex Budget?

Geïnteresseerd in een KBC Brussels-Kredietkaart? Dan kun je daarbij een KBC Brussels Flex Budget afsluiten! Dat is een extra geldreserve die je vrij kunt gebruiken wanneer je wilt, zonder een vooraf bepaalde looptijd1. Je kunt daarmee de uitgaven van je kredietkaart gespreid terugbetalen i.p.v. alles in een keer op het einde van de maand.

1 Voor deze geldreserve geldt een bepaalde nulstellingstermijn.

 

Alles wat je moet weten over KBC Brussels Flex Budget

Alles in één keer, of beetje bij beetje? Je bepaalt zelf wanneer en aan welk tempo je terugbetaalt. Je betaalt alleen rente voor de periode en op het bedrag waarvoor je de terugbetaling uitstelt.

 • Maandelijks terugbetalen: een keer per maand betaal je automatisch het volledige bedrag van je uitgaven terug. Je betaalt dan geen rente.
 • Gespreid terugbetalen: je kiest zelf hoeveel je maandelijks terugbetaalt. Hou hierbij rekening met de nulstellingstermijn.
 • Je kunt een vast percentage van het uitstaande bedrag terugbetalen, bijvoorbeeld 30%2.
 • Je kunt ook telkens een vast bedrag terugbetalen, bijvoorbeeld 250 euro3
 • De jaarlijkse debetrente die we aanrekenen als je gespreid terugbetaalt, hangt af van de kredietkaart waaraan je KBC Brussels Flex Budget is gekoppeld:
 • Voor een KBC Brussels-Kredietkaart met KBC Brussels Flex Budget bedraagt dit 8,05%, ongeacht de limiet
 • Voor een KBC Brussels-Kredietkaart Silver met KBC Brussels Flex Budget bedraagt dit 9,19% voor een limiet van 2.500 euro
 • Voor een KBC Brussels-Kredietkaart Gold met KBC Brussels Flex Budget bedraagt dit 8,77% voor een limiet van 5.000 euro
 • Voor een KBC Brussels-Kredietkaart Platinum met KBC Brussels Flex Budget bedraagt dit 7,72% voor een limiet van 7.500 euro
 • Een overschrijving naar je zichtrekening: je kunt de reserve van je KBC Brussels Flex Budget ook overschrijven naar je zichtrekening zodat je het kunt gebruiken voor het betalen van rekeningen of met je KBC Brussels-Debetkaart kunt betalen. Je betaalt rente vanaf het moment dat je overschrijft. Je kunt voor zo’n overschrijving ook apart je terugbetalingsritme instellen4

 

2 Het bedrag dat je maandelijks terugbetaalt, moet wettelijk minstens 5,6% van je openstaande saldo zijn.
3 Het bedrag moet minstens 5,6% van de uitgavenlimiet van je kredietkaart zijn, omdat je wettelijk gezien elke maand minstens 5,6% van je openstaande saldo moet terugbetalen.
4 Voor kredietkaarten afgenomen voor 29-08-2016 betaal je wel transactiekosten (1% van het bedrag met een minimum van 5 euro) maar pas rente vanaf de maand erop.

Je uitgavenstaat ontvang je rond de 20ste van de maand. Daarin krijg je een overzicht van alle uitgaven die je de afgelopen periode met je kaart hebt gedaan. Het totaalbedrag komt terecht in je maandafrekening. Op de 1e dag van de maand ontvang je je maandafrekening. Daarop staat dan het totaalbedrag en – als je voor gespreide terugbetaling koos – je maandelijkse terugbetalingsbedrag. Ook geldopnames of vervroegde terugbetalingen staan erop.

Zorg op dat moment zeker dat er genoeg geld op je rekening staat want op de 1e dag van de maand wordt ook het bedrag dat nodig is voor de terugbetaling, automatisch van je rekening afgehouden.

Is je beschikbaar saldo onvoldoende? Dan kun je de dagen nadien je rekening nog aanzuiveren. Tijdens de eerst vijf kalenderdagen van de maand worden de beschikbare bedragen op je rekening namelijk automatisch afgehouden tot het verschuldigde bedrag voor die maand volledig is geïnd. Was er nadien toch nog onvoldoende saldo op je rekening om het wettelijk minimaal verschuldigde bedrag voor die maand terug te betalen? Dan herhalen we dit tot de laatste werkdag van de maand.

Via het beheer van je kredietkaart in KBC Brussels Mobile en KBC Brussels Touch kom je te weten: 

 • hoeveel krediet van je KBC Brussels Flex Budget je al hebt opgenomen (oranje)
 • wat er nog beschikbaar is (groen)
 • welke uitgaven je deze maand deed en die vanaf volgende maand bij je KBC Brussels Flex Budget gerekend worden (geel)

Je kunt hier ook geld overschrijven naar je KBC Brussels-zichtrekening en het tempo van je terugbetaling aanpassen.

Je maandelijkse limieten aanpassen doe je in je KBC Brussels-kantoor, of realtime in KBC Brussels Mobile en KBC Brussels Touch. Het maximum is standaard de toegestane limiet van je kredietkaart.

 

Voorbeeld:
Stel, je hebt een KBC Brussels-Kredietkaart. De toegestane limiet daarvan is 5.000 euro. Dat is dus ook het maximale bedrag dat je in de loop van de maand kunt gebruiken. Merk je dat je eigenlijk nooit meer dan 2.000 euro gebruikt? Dan kun je de limiet verlagen. En komt je tripje naar New York dichterbij? Dan verhoog je weer gewoon je limiet.

Goed om te weten

De KBC Brussels-Kredietkaart, KBC Brussels-Kredietkaart Silver en de KBC Brussels-Kredietkaart Gold zijn kredietkaarten met als kaartuitgever KBC Bank NV, met zetel in Havenlaan 2, 1080 Brussel, België, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026 256 A.

Het KBC Brussels Flex Budget is een kredietopening van onbepaalde duur met de KBC Brussels-Kredietkaart, KBC Brussels-Kredietkaart Silver, de KBC Brussels-Kredietkaart Gold of de KBC Brussels-Kredietkaart Platinum als bijkomend kredietopnemingsmiddel.

Kredietgever en kaartuitgever: KBC Bank NV. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kaartaanvraag of kredietaanvraag door KBC Bank NV.

Lees zeker dit informatiedocument voor je dit product aanvraagt

Betaal terug op je eigen tempo