Hoeveel geld heb je nodig om te beleggen?

Hoeveel geld heb je nodig om te beleggen?

Wil je je geld potentieel meer laten renderen dan op een klassieke spaarrekening? Dan biedt beleggen je tal van mogelijkheden, maar het is ook risicovoller. Wat doe je als je slechts met een klein bedrag wilt beleggen? En wat als je meteen een grote som ter beschikking hebt? Voor elk risicoprofiel is er een geschikte belegging. Je risicoprofiel weerspiegelt welk type belegger je bent en hoe je staat tegenover rendement en risico van je beleggingen. Een hoger rendement gaat namelijk samen met een hoger risico.

Beleggen met een klein bedrag

Zet je je eerste stappen als belegger? Met een klein bedrag kun je ook al starten. Hier biedt een beleggingsplan een oplossing. 

Beleggingsplan

Hoeveel geld heb je nodig om te beleggen?
 • Je kunt al beleggen vanaf 25 euro per maand
 • Je bepaalt zelf met welke regelmaat je bijstort in je beleggingsplan. Dat is in principe maandelijks, maar je kunt het bijstorten ook pauzeren en weer opstarten wanneer je dat wenst.
 • Je belegt je geld in (een) onderliggend(e) fonds(en) die door professionele fondsbeheerders worden beheerd
 • Je geld wordt gespreid in de tijd belegd
 • Je geld wordt verdeeld over een mix van beleggingen (bv. aandelen, obligaties,...)

Met een beleggingsplan krijg je toegang tot een veel ruimer aanbod aan beleggingen. Om zelf goed gespreid te beleggen in aandelen en obligaties, heb je een groot kapitaal nodig. Maar met een beleggingsplan kun je al met een klein bedrag gespreid beleggen. Je verdeelt je geld op die manier niet alleen over verschillende vormen van beleggingen maar ook doorheen de tijd. 

Beleggen met een groter bedrag

Kun je een groter bedrag voor lange tijd missen? Dan biedt dat nieuwe perspectieven en voordelen.

Risico spreiden door te beleggen in een fonds

Als je belegt in een fonds heb je het voordeel dat je je risico spreidt, omdat je kapitaal gespreid wordt over een groot aantal aandelen en/of obligaties. Op die manier wordt je rendement minder sterk beïnvloed als 1 van deze aandelen het niet goed doet. Bovendien biedt KBC Brussels een ruim fondsenaanbod aan, zodat elk type belegger zijn gading vindt. Bijkomend voordeel is dat je zelf niets hoeft te doen als je belegt in een fonds. De fondsbeheerders beleggen je geld overeenkomstig het vastgestelde beleggingsbeleid.

Lump Sum-effect

Wanneer je belegt in een fonds heb je twee opties met betrekking tot de opbrengst van je belegging: je kunt de winst laten uitkeren of laten herbeleggen. Als je je opbrengst laat herbeleggen treedt op termijn het ‘Lump Sum’-effect of de kracht van kapitalisatie op. Door je opbrengsten te herbeleggen leveren ze op hun beurt opnieuw winst op. Kun je kapitaal voor langere tijd missen en begin je zo vroeg mogelijk met (her)beleggen, dan hou je zo aan het einde van de rit in principe meer over dan dat je de winst ieder jaar laat uitkeren.

Interesse om te beleggen? We helpen je graag!

KBC Brussels-Beleggingsplan

Periodiek beleggen kan al vanaf 25 euro per maand. Deze vorm van beleggen is zo eenvoudig dat het met je smartphone kan. Open in enkele klikken een KBC Brussels-Beleggingsplan, waar en wanneer je wilt. Klik op de banner en ontdek meer voordelen.

Ontdek het KBC Brussels-Beleggingsplan

KBC Brussels Easy Invest Service

Beschik je over een groter vermogen en wil je dat aan het werk zetten? Laat het over aan onze gespecialiseerde fondsbeheerders met de KBC Brussels Easy Invest Service. Klik op de link en ontdek er alles over.

Ontdek de KBC Brussels Easy Invest Service

KBC Brussels-vermogensservice

Heb je een groter vermogen, maar hulp nodig bij je beleggingen? Dan komt het persoonlijk advies van een team van experts goed van pas. Ontdek meer over de KBC Brussels-vermogensservice.

Ontdek de KBC Brussels-vermogensservice

Persoonlijk beleggingsadvies op je smartphone

 • Ontvang een voorstel op maat van jou en je budget
 • Krijg een voorstel voor beleggen én (pensioen)sparen
 • Open daarna eenvoudig een beleggings- en/of (pensioen)spaarplan

Wat is duurzaam beleggen?

 • Investeren in een betere samenleving
 • Een leefbare wereld voor volgende generaties
 • Marktconform rendement

Wat kost beleggen in beleggingsfondsen?

Waar vind je wat een beleggingsfonds kost? En om welke kosten gaat dat dan?
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.