Wat is het ideale bedrag om te beleggen?

Hoeveel geld kun je best beleggen, en kies je voor een maandelijks bedrag of een eenmalige som? Het antwoord is eigenlijk simpel: de ideale aanpak hangt af van jouw situatie en voorkeuren. Kijk daarbij vooral naar het bedrag dat je (elke maand) kunt missen en de periode waarin je het kunt missen. Beleggen is al vanaf heel kleine bedragen mogelijk én je geld kan mogelijk zo meer opbrengen dan op een klassieke spaarrekening.

Geld beleggen kan al met een bescheiden (start)kapitaal

Klaar om geld te investeren en je eerste stappen als belegger te zetten? Met een kleine som kun je al starten in een beleggingsplan waarbij je op geregelde tijdstippen belegt met een vast bedrag naar keuze.

Een heel klein bedrag? Start met beleggen met je wisselgeld

Je doet (bijna) dagelijks betalingen of uitgaven met je zichtrekening. Kies je voor beleggen met je wisselgeld, dan wordt het bedrag van je transacties naar de volgende euro afgerond. Als je dan aan 10 euro komt, storten we die in je beleggingsplan. Zo beleg je eenvoudig zonder het al te erg te voelen in je budget. 

Een klein bedrag? Ga voor een KBC Brussels-Beleggingsplan

  • Beleggen kan al vanaf 25 euro per maand en je kunt toekomstige stortingen steeds aanpassen, pauzeren, herstarten of stopzetten.
  • Professionele fondsbeheerders verdelen je geld over een mix van beleggingen (bv. aandelen, obligaties,...).
  • Gespreid beleggen, zowel in fondsen als in de tijd, zorgt ervoor dat ook het risico meer wordt gespreid.

Bij een KBC Brussels-Beleggingsplan hoef je zelf niet actief de beurs te volgen en vermijd je ook dat onvoorspelbare beursschommelingen je nerveus kunnen maken. De gespecialiseerde fondsbeheerders doen namelijk het ingewikkelde werk om je fonds actief te beheren. En wanneer je gedurende een lange periode maandelijks bijstort in je beleggingsplan, beleg je uiteindelijk altijd tegen een gemiddelde koers. Met een bescheiden maandelijks bedrag in het KBC Brussels-Beleggingsplan kun je klein beginnen en zo je drempelvrees overwinnen. 

Krijg je liever eerst extra advies van KBC Brussels? Met het digitaal beleggingsvoorstel ontvang je een vrijblijvend voorstel voor een maandelijks beleggingsplan dat is afgestemd op jouw situatie en voorkeuren.

Wat moet je nog weten voor je je geld gaat investeren?

  • Beleggen doe je met geld dat je niet meteen nodig hebt, dus je voorziet best eerst een spaarbuffer en schat dan in hoeveel je maandelijks kunt missen. Ook als dat (nog) niet veel is, kunnen veel kleine bedragen uiteindelijk een grote som maken. 
  • Neem de tijd, beleggen doe je op lange termijn. Hoe meer tijd, hoe langer je je geld voor je kunt laten werken. 
  • Rente op rente, of het 'kapitalisatie-effect', betekent dat de mogelijke opbrengst van je belegging op zijn beurt ook nog eens kan opbrengen. Hoe vroeger je start en hoe langer je belegt, hoe meer dat effect speelt en hoe sterker je vermogen mogelijk kan groeien.
  • Naast de gebruikelijke kosten van de gekozen beleggingsfondsen, betaal je geen extra kosten.

Kies het beleggingsplan dat bij je past en je bent klaar om te starten

Beleggen met je wisselgeld Maandelijks beleggen in een beleggingsplan Digitaal beleggingsvoorstel

Minimumbedrag

10 euro 25 euro 25 euro

Op basis van je beleggersprofiel

als je kiest voor een beleggingsplan op maat

Openen en beheren in KBC Brussels Mobile

alert-func-check alert-func-check alert-func-check

Verantwoorde beleggingsfondsen 

alert-func-check alert-func-check alert-func-check

Bespreek je jouw ideale aanpak het liefst eerst met een medewerker van KBC Brussels? Contacteer dan KBC Brussels Live of maak een afspraak voor een adviesgesprek