Meer opbrengst uit je spaargeld halen doe je zo

Meer opbrengst uit je spaargeld halen doe je zo

Zet je elke maand een bedrag op je spaarrekening? Prima, want sparen is op korte termijn een veilige oplossing. Je hebt je geld altijd bij de hand en zo ben je voorbereid op onverwachte uitgaven. Helaas brengt sparen vandaag nog weinig op. Door de inflatie verliest je geld zelfs aan waarde. Tijd dus om na te denken hoe je meer uit je spaargeld haalt. Er zijn best wat mogelijkheden, ontdek ze hieronder.

1. Start met fiscaal sparen

Met fiscaal sparen haal je meer uit je spaargeld. Denk bijvoorbeeld aan pensioensparen: elke maand zet je wat geld opzij om zo een aanvullend pensioen op te bouwen. Stortingen voor pensioensparen kunnen al vanaf 10 euro per maand. Afhankelijk van het bedrag dat je gestort hebt, krijg je jaarlijks een belastingvermindering. Daartegenover staat wel een eindbelasting. Hoeveel de eindbelasting en de belastingvermindering bedragen, is afhankelijk van de formule waarvoor je kiest en je individuele omstandigheden.

Ontdek hoe je start met pensioensparen

2. Combineer sparen met beleggen

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=Mkd1B9pKJ0g

Je haalt potentieel meer rendement uit je spaargeld door het deels te beleggen. Door de huidige lage rente brengt sparen immers niet zoveel op.

Je kunt zelf kiezen welke formule voor jou het beste lijkt. Kies er bijvoorbeeld voor om de helft van je maandelijkse spaaropdracht te beleggen. Zo maakt je belegging kans op een hogere opbrengst en houd je op je spaarrekening geld voor onverwachte uitgaven.

Lees hoe je begint met beleggen

3. Beleg met je Wisselgeld of beleg mobiel met advies

Beleggen met je Wisselgeld is een simpele manier om te beleggen. Start je met het beleggen van je wisselgeld, dan worden je uitgaven naar de volgende euro afgerond. Zodra je op die manier aan 10 euro komt, stort je die automatisch in je beleggingsplan. Zo beleg je eenvoudig en zonder het al te erg te voelen in je portemonnee.
Beleg je liever met advies? Een voorstel op maat voor jou en je budget? Dat kan! En wil je direct met dat advies aan de slag? Kan ook, in KBC Brussels Mobile.

Beleggen in het fonds doe je op je eigen initiatief, zonder beleggingsadvies van KBC Brussels. KBC Brussels beoordeelt dus niet of het fonds voor jou een geschikte belegging is en kan niet volledig nagaan of je tot de doelmarkt van het fonds behoort. Wil je meer informatie over de mogelijkheden om beleggingsadvies van KBC Brussels te krijgen? Contacteer dan je kantoor of KBC Brussels Live.

Lees hoe je belegt met je wisselgeld

4. Overweeg periodiek beleggen

Als je een deel van je spaargeld automatisch wilt beleggen, is periodiek beleggen misschien iets voor jou. Hiermee schrijf je elke maand (automatisch) een bepaald bedrag over naar een beleggingsfonds. Dat kan bijvoorbeeld met een beleggingsplan, al vanaf 25 euro per maand. Periodiek beleggen heeft verschillende voordelen, zoals:

  • Je krijgt op lange termijn mogelijk een hoger rendement in vergelijking met een klassieke spaarrekening. 
  • Omdat je niet alles in een keer belegt, hoef je je geen zorgen te maken over het juiste instapmoment. Ook beursschommelingen laten zich minder voelen: je bouwt op lange termijn immers een belegd vermogen op tegen een gemiddelde koers.
  • Daarnaast bouw je ook mogelijk een groter kapitaal op, omdat je opbrengsten automatisch herbelegd worden.
Aan beleggen zijn wel risico’s en kosten verbonden. Zo kun je bijvoorbeeld een deel van je inleg verliezen.  
Lees meer over beleggen in een beleggingsplan

Interesse om je spaargeld te beleggen? Wij helpen je graag verder!