Haal meer opbrengst uit je spaargeld

Haal meer opbrengst uit je spaargeld

Zet je elke maand een bedrag op je spaarrekening? Je kunt meer rendement uit je spaarcenten halen door het deels te beleggen. Door de huidige lage rente brengt sparen niet zoveel op. Beleggen biedt een hoger mogelijk rendement. Kies er bijvoorbeeld voor om de helft van je maandelijkse spaaropdracht te beleggen. Zo kun je meteen je opbrengst verhogen. Tegelijk heb je op je spaarrekening nog geld voor onverwachte uitgaven.

Waarom beleggen in combinatie met sparen?

Vandaag is de inflatie hoger dan de rente. Dat betekent dat het leven duurder wordt, terwijl je spaargeld weinig rente opbrengt. Je spaargeld verliest dus aan waarde. Dat kun je aanpakken door een deel van je spaargeld te beleggen, bijvoorbeeld in een beleggingsplan.

Sparen of beleggen?

Wat kun je van het rendement van beleggen verwachten? Deze infografiek geeft je een beeld van het mogelijke onderscheid in opbrengst tussen een spaarrekening en een beleggingsplan.

Sparen en beleggen

1 Het behaalde resultaat en het rendementscijfer zijn gebaseerd op een gesimuleerd historisch rendement van een gereglementeerde spaarrekening. De behaalde resultaten en rendementsgegevens uit het verleden vormen geen betrouwbare aanduiding voor de toekomst.

2 Het behaalde resultaat en het rendementscijfer zijn gebaseerd op een gesimuleerd historisch rendement van een gemengd fonds van KBC Brussels dat belegt volgens de beleggingsstrategie van KBC Asset Management voor defensieve beleggers. Ze zijn uitgedrukt in de munt van dat fonds en houden rekening met alle kosten, met uizondering van de taksen. De behaalde resultaten en rendementsgegevens uit het verleden vormen geen betrouwbare aanduiding voor de toekomst.

Maandelijks sparen en beleggen

Zet je elke maand een vaste som opzij op een spaarrekening? Je kunt ervoor kiezen om voortaan een deel van dat bedrag te beleggen. Met dat belegde bedrag streef je een hoger rendement na. Het andere deel van het bedrag belandt intussen nog steeds op je spaarrekening, waar je het vlot kunt opnemen.

Sparen en beleggen voor je (klein)kind

Sparen en beleggen voor je kind of kleinkind.

Stort je elke maand een vast bedrag op een spaarrekening voor je (klein)kind? Ook dan kun je een deel van die som beleggen. Hoe langer je een bedrag kunt beleggen, hoe hoger het potentiële rendement. Is je oogappel vandaag bijvoorbeeld 3 jaar oud? Dan kunnen je gestorte bedragen wellicht nog 15 jaar of langer worden belegd. Dat is al een vrij lange looptijd en die biedt een hoge mogelijke opbrengst voor je belegging.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Hoe wil jij beleggen?

Hoe wil jij beleggen?

Regeerakkoord 2017

Sparen en beleggen na het nieuwe regeerakkoord

Jouw oplossing: Bolero

Jouw oplossing: Bolero

Periodiek beleggen: gemakkelijker dan je denkt

Periodiek beleggen: gemakkelijker dan je denkt

Meer uit je spaargeld halen? Periodiek beleggen is een gemakkelijke manier. In KBC Brussels Mobile krijg je advies op jouw maat of open je in enkele klikken meteen een beleggingsplan. Bekijk je mogelijkheden.