Duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen

Voor jou, onze samenleving én het milieu

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen

Voor jou, onze samenleving én het milieu

Wat is duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen?

Een duurzame of maatschappelijk verantwoorde belegging investeert in landen en bedrijven die een positieve invloed hebben op de maatschappij, het milieu en de wereld waarin we leven. Op die manier wordt groene en ethisch verantwoorde bedrijfsvoering beloond, waar toekomstige generaties baat bij hebben.

Towards Sustainability

Towards Sustainability-label Febelfin

De duurzame en maatschappelijk verantwoorde beleggingen bij KBC Brussels ontvingen het 'Towards Sustainability'-label, een initiatief van Febelfin.

Fondsen met dat label beantwoorden aan de volgende kenmerken:

  • Een duidelijke strategie rond duurzaamheid 
  • Erg schadelijke bedrijven of activiteiten worden uitgesloten
  • Een transparant beleid over maatschappelijk betwistbare praktijken, zoals kernenergie, belastingontwijking of de doodstraf

 

Bovendien krijg je bij dergelijke fondsen als belegger duidelijke, vergelijkbare informatie met de garantie dat de naleving van de kwaliteitsnorm op een onafhankelijke manier wordt gecontroleerd.

Voor wie is duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen interessant?

Voor iedereen die een potentieel hoger rendement wil, maar ook geeft om de huidige en volgende generaties. Je wilt voor iedereen een mooie toekomst. Je wilt beleggen, maar niet in eender wat.

Wat zijn de voordelen van duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen?

Duurzaam, beleggen, belegging, investeren, rendement, groen beleggen, ethisch beleggen, beurs, slim beleggen, beleggingsfonds, kbc
  • Duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen is niet duurder dan klassiek beleggen en levert een marktconform rendement op.
  • Je belegt in vooruitdenkende bedrijven die open communiceren over hun duurzame ambities. Door die aanpak kunnen ze op lange termijn beter presteren.
  • Beleggers in duurzame en maatschappelijk verantwoorde beleggingen sturen een krachtig signaal naar bedrijven die niet duurzaam zijn.
  • Je investeert in een betere samenleving voor jezelf, anderen en volgende generaties.

Kortom: duurzame en maatschappelijk verantwoorde beleggingen renderen, zowel op maatschappelijk als op financieel vlak.

4 redenen om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te beleggen bij KBC Brussels

Duurzaamheid loopt als een rode draad door onze organisatie. KBC Brussels stelt dan ook duidelijke verwachtingen aan zijn medewerkers, formuleert heldere milieudoelstellingen en rapporteert transparant over de verwezenlijkingen.

Bovendien hebben we binnen ons uitgebreide beleggingsaanbod vaak een duurzame of maatschappelijk verantwoorde variant. Zo kan iedereen, ongeacht zijn beleggingsstijl, investeren in groene en ethische bedrijven. Lees hieronder meer over de redenen om voor een duurzame partner als KBC Brussels te kiezen.

Strenge screening op duurzaamheid

Dankzij een extra screening op duurzaamheid ziet de portefeuille van een duurzaam of maatschappelijk verantwoord beleggingsfonds er anders uit dan die van een klassiek beleggingsfonds. Zo beleg je enkel in bedrijven en landen die voldoen aan strenge selectiecriteria over milieu, sociaal beleid en een goed bestuur.

Onafhankelijke experts

KBC Brussels werkt samen met een externe adviesraad van onafhankelijke experts, ook wel de SRI Advisory Board genoemd. Die experts adviseren ons over het gehanteerde SRI-beleid en de resultaten van het SRI-onderzoek. Daarom zitten we elk kwartaal met hen samen en dagen we elkaar uit, ieder vanuit zijn eigen expertise, om op zoek te gaan naar een steeds betere invulling van duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen.

Transparante communicatie

We communiceren op een transparante manier over de resultaten van de SRI-onderzoeken. Daarom geven we je de onderzoeksresultaten van alle bedrijven, ook die die de selectie niet halen.

Vooruitstrevend denken

KBC Brussels was zijn tijd vooruit op het vlak van duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen. Als Belgische pionier was ons eerste SRI-fonds al een feit in 1992. Sindsdien hebben we heel wat expertise en ervaring opgebouwd en blijven we innoveren. En daar pluk jij natuurlijk de vruchten van.

Geïnteresseerd in duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen bij KBC Brussels?

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen kan bij KBC Brussels op de manier die jij wilt. Welke beleggingsaanpak je ook verkiest en welk type belegger je ook bent, KBC Brussels vindt altijd wel een duurzame of maatschappelijk verantwoorde oplossing voor jou.

Krijg je ook zin om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te beleggen? Maak dan gerust een afspraak via onderstaande knop, we helpen je graag verder.

Maak een afspraak

Meer info

Meer info

* Met beleggingsfonds bedoelen we een compartiment van een bevek, sicav of gemeenschappelijk beleggingsfonds.

Wat kost beleggen in beleggingsfondsen?

Waar vind je wat een beleggingsfonds kost? En om welke kosten gaat dat dan?

Maatschappelijk verantwoord pensioensparen

  • Positieve impact op de wereld. 
  • 7,6 miljard redenen om voor maatschappelijk verantwoord pensioensparen te kiezen

Mobiel beleggen met advies

Mobiel beleggen met advies