Beleggen voor jongeren

Beleggen voor jongeren

Al vanaf 25 euro per maand

Je stort al vanaf 25 euro per maand met een periodieke opdracht. Je kunt ook altijd zelf nog bijstorten.

Gespreid beleggen

Je belegt gespreid in de tijd en vermijdt zo het risico op een slechte beurstiming.

Lange looptijd

Start je jong met beleggen, dan kun je je belegging langer laten lopen. Zo kan je kapitaal steeds verder aangroeien.

Beleggen voor jongeren? Dat kan! Met een beleggingsplan krijgen jongeren een mooie start.

Hoe langer je belegging loopt, hoe meer die kan opbrengen

Beleggen voor jongeren

Nu de spaarrente laag staat, biedt beleggen een alternatief om je geld te laten renderen. Hoe jonger je begint, hoe groter je mogelijke opbrengst wordt.

Hoezo? Omdat je als jongere de belegde bedragen niet meteen nodig hebt, kunnen die lange tijd opbrengst opleveren. Die opbrengst wordt dan opnieuw belegd. Dat is het kapitalisatie-effect.

Een voorbeeld: begin je met beleggen als je 15 bent, dan heb je er op je 30e al 15 beleggingsjaren opzitten. Hoe langer je kunt beleggen, hoe interessanter het wordt.
 

Start eenvoudig met beleggen op je smartphone
Start eenvoudig met beleggen op je smartphone

Gespreid beleggen

Beleggen voor jongeren: gespreid beleggen

Met een beleggingsplan beleg je in één of meerdere fondsen. Kies je daarbij voor een gemengd fonds, dan beleg je in tal van aandelen en obligaties. Zo spreid je je beleggingsrisico en maak je meer kans op rendement.

Je risico nog verder spreiden, kun je door je stortingen te spreiden over het jaar heen. Zo kun je maandelijks een klein bedrag vanaf 25 euro in je beleggingsplan storten, in plaats van 1 keer per jaar een groot bedrag.

Wil je graag comfortabel je betalingen spreiden doorheen het jaar? Dat kan met automatisch beleggen. Dan gaat er maandelijks automatisch een vast bedrag van je rekening naar je beleggingen, vanaf 25 euro. 

Geniet van gespreid beleggen met een beleggingsplan
Geniet van gespreid beleggen met een beleggingsplan

Kosten

Een KBC Brussels-Beleggingsplan is volledig gratis. Je betaalt niets extra boven op de gebruikelijke kosten van de gekozen beleggingsfondsen. De exacte kosten vind je terug in de essentiële beleggersinformatie van de gekozen fondsen. Je kunt ze ook in je KBC Brussels-kantoor opvragen.

Risico's

Houd er rekening mee dat beleggingen ook risico’s inhouden. De waarde van je beleggingen kan schommelen en je beleggingen kunnen verlies oplopen.

Hoewel je op elk moment over het geld in je beleggingen kunt beschikken, wordt aangeraden om je geld voor een langere periode te beleggen. Beleg dus enkel wat je gedurende minstens enkele jaren kunt missen.

Een beleggingsplan openen voor een jongere (jonger dan 18 jaar)

Wil je als ouder of grootouder een beleggingsplan openen voor een jongere? Kies dan voor een beleggingsplan met derdenbeding.

Maak daarvoor online een afspraak of contacteer KBC Brussels Live.
 

Wist je dat al meer dan 200.000 klanten een KBC Brussels-Beleggingsplan hebben?

Snel beginnen met beleggen? Volg de stappen in KBC Brussels Mobile
Snel beginnen met beleggen? Volg de stappen in KBC Brussels Mobile

Open je liever een beleggingsplan in een KBC Brussels-kantoor?

Maak daarvoor een afspraak in je kantoor. Je kunt eenvoudig online een afspraak maken of KBC Brussels Live kan die ook voor je inboeken.