Aan de slag met KBC Brussels Touch

Aan de slag met KBC Brussels Touch

Je kunt aan de slag met KBC Brussels Touch op je computer of tablet. De procedure wordt stap voor stap uitgelegd in Touch, maar hier helpen we je nu al graag op weg.

Wat heb je nodig?

 • Je KBC Brussels-Debetkaart
 • Je kaartlezer met scanfunctie

De eerste keer aanmelden in KBC Brussels Touch

Houd je KBC Brussels-Debetkaart en kaartlezer 2.0 bij de hand
Maak een geheime code aan van 5 cijfers (enkel voor tablet)
Start met bankieren en beheer je verzekeringen
KBC Brussels Touch op je iPad
KBC Brussels Touch op je Androidtablet

KBC Brussels Touch op je computer

 • Selecteer 'Aanmelden' in de rechterbovenhoek op de KBC Brussels-website en kies 'KBC Brussels Touch'.
 • Geef aan dat je een KBC Brussels-Debetkaart en de correcte KBC Brussels-kaartlezer hebt of kies voor itsme als je itsme al gebruikt.    

Daarna verschijnt het volgende scherm:

Met KBC Brussels-Debetkaart en KBC Brussels-kaartlezer:

 1. Voer je kaartnummer in op het scherm van je computer. Vink 'Bewaren' aan, dan hoef je je kaartnummer de volgende keer niet meer in te tikken.
 2. Steek je KBC Brussels-Debetkaart met de chip in de kaartlezer. Druk twee keer na elkaar op 'LOGIN' op de kaartlezer.
 3. Voer de acht cijfers van de startcode die je op je computerscherm ziet in op je kaartlezer en druk op 'OK'. Op de display van de kaartlezer verschijnt nu 'PIN?'.
 4. Voer de pincode van je bankkaart in op de kaartlezer en druk op 'OK'. Je unieke aanmeldcode van 8 cijfers verschijnt op het scherm van de kaartlezer.
 5. Vul die aanmeldcode in op het scherm van je computer en klik op de knop 'Aanmelden'.
   

Met itsme: 

 1. Voer je gsm-nummer in dat je gebruikt voor itsme. Vink 'Bewaren' aan, dan hoef je de volgende keer niet meer in te tikken.
 2. Klik op ‘Volgende’.
 3. Er wordt een actie verzonden naar de itsme app.
 4. Bevestig deze actie in je itsme app.

 

Geef je codes nooit telefonisch door!

KBC Brussels Touch op je tablet

Op je tablet meld je je alleen de eerste keer aan met je kaartlezer, net zoals hierboven omschreven bij ‘KBC Brussels Touch op je computer’. Bij je allereerste aanmelding verschijnt het scherm hiernaast. Geef daar een zelfgekozen geheime code van vijf cijfers in en bevestig.

Onthoud deze code goed. Voortaan kun je je op je tablet aanmelden en tekenen met die geheime code, zonder de kaartlezer. Met die geheime code onderteken je ook overschrijvingen tot 1.000 euro zonder je kaartlezer te gebruiken. Voor een groter bedrag heb je wel je KBC Brussels-Debetkaart en kaartlezer nodig.

Meld je voor het eerst aan op je tablet? Volg deze stappen

Veiligheid

Bij KBC Brussels staat veiligheid voorop, ook bij online bankieren en verzekeren. Daarom bevat KBC Brussels Touch zowel op computer als op tablet software tegen hackers en virussen.

De geheime code van 5 cijfers op je tablet is bovendien even veilig als de kaartlezer. Je kunt alleen inloggen met de geheime code die je zelf kiest en registreert. Geef je drie keer na elkaar een foutieve code in, dan moet je je opnieuw registreren met je kaartlezer en bankkaart. Ook word je automatisch afgemeld na enkele minuten inactiviteit. Blijf wel altijd alert en geef nooit persoonlijke gegevens of pincodes door.

Graag meer info? Bezoek onze pagina over veilig bankieren.

Meer info over KBC Brussels Touch?

Wil je meer informatie over KBC Brussels Touch? Surf dan naar www.kbcbrussels.be/touch. Hulp bij het aanmelden nodig of vragen? Bel dan gerust onze collega’s van KBC Brussels-Helpdesk op 02 303 31 71.

Meer info

Meer info