Pensioensparen overzetten

Overstappen van een andere bank naar KBC Brussels

Pensioensparen overzetten

Overstappen van een andere bank naar KBC Brussels

Je doet aan pensioensparen? Proficiat, dan ben je al goed bezig! Je denkt aan de toekomst, zodat je ook op latere leeftijd dezelfde levensstandaard kunt behouden. Want dat dat niet enkel met het wettelijke pensioen kan, dat is wel duidelijk. Bovendien biedt pensioensparen ook nu al onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om een jaarlijkse belastingvermindering te genieten.

Je kunt altijd met je pensioenspaarrekening overstappen naar een andere bank. Overweeg je KBC Brussels vanwege zijn jarenlange expertise of omdat je al je financiële zaken wilt centraliseren? Lees dan hier hoe je dat doet.

Waarom overstappen?

Als je al klant bent bij KBC Brussels, dan ken je onze voordelen als geen ander. In dat geval is de grootste troef dat je ook met je pensioensparen kunt overstappen naar de grootste bank-verzekeraar van België. Zo worden al je financiële zaken gecentraliseerd en overkoepelend behandeld.

Nog geen klant? Dan ben je hier ongetwijfeld beland door de bewezen expertise die KBC Brussels in huis heeft. De awards en de consistente prestaties van producten op lange termijn spreken voor zich.

Bovendien geeft KBC Brussels je advies, zodat je gemakkelijk de beste manier van pensioensparen voor jou vindt. Die persoonlijke aanpak komt doorheen heel het proces terug, zodat de overdracht vlot verloopt. Wist je trouwens al dat KBC Brussels geen instapkosten vraagt bij die overdracht?

Geregeld in enkele stappen

Je pensioenspaarrekening van een andere bank overbrengen naar KBC Brussels, dat is een fluitje van een cent. We zetten de stappen voor je op een rij.

  1. Maak een afspraak.
  2. Onderteken het document voor de overdracht dat je van KBC Brussels krijgt.
  3. Open een nieuwe pensioenspaarrekening bij KBC Brussels.
  4. KBC Brussels geeft je advies rond de fiscaal meest optimale aanpak.

Zodra je het document voor de overdracht ondertekend hebt, regelt KBC Brussels alles. KBC Brussels zorgt er dus voor dat het pensioensparen bij je huidige bank stopgezet wordt en zet het opgebouwde kapitaal over. Alles gebeurt zonder zorgen. Je moet zelfs niet meer langsgaan bij je huidige bank!

Heb je al een pensioenspaarfonds bij een andere bank? Breng je pensioenspaarrekening over naar KBC Brussels en ontvang 100 euro!

*Actie onder bepaalde voorwaarden, geldig van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024, en enkel bij volledige overdracht van een pensioenspaarrekening van een andere bank naar een pensioenspaarrekening bij KBC Brussels.

Wil je graag meer info, consulteer dan het reglement van deze actie.

Tip: Heb je dit jaar al gestort op je huidige pensioenspaarproduct? Stort het resterende bedrag dan zodat je dit jaar geniet van het maximale fiscale voordeel. De fiscus aanvaardt immers maar één fiscaal attest per jaar.

Overstap ook mogelijk voor langetermijnsparen

Doe je naast pensioensparen ook al aan langetermijnsparen? Dan kun je ook dat eenvoudig voortzetten bij KBC Brussels. Het bestaande contract wordt in dat geval premievrij gemaakt, zodat je vanaf dan in het nieuwe KBC Brussels-contract kunt storten. Ook hier regelt KBC Brussels alles voor jou. Maak een afspraak zodat we je belastingvermindering bij het pensioensparen én langetermijnsparen kunnen optimaliseren. Een bezoek aan KBC Brussels is altijd een goed idee.

Maak een afspraak

Wil je liever verantwoord pensioensparen?

Lees meer hieronder.