Energiezuinig wonen hoeft niet onbetaalbaar te zijn

Energiezuinig wonen hoeft niet onbetaalbaar te zijn

Energiezuinigheid is niet voor niets een populair thema in de bouw- en renovatiesector. Almaar meer woningeigenaars beseffen namelijk dat energiezuinige maatregelen in hun woning op lange termijn een fikse besparing met zich meebrengen. Maar eerst moet er natuurlijk wel geïnvesteerd worden. Vrees je dat de startinvestering een te forse hap uit je budget neemt? Dan biedt een Energielening* soelaas. Ontdek alle voordelen.

Energiebesparend (ver)bouwen: niet onhaalbaar

Hoe uitgebreider de energiezuinige maatregelen die je uitvoert, hoe groter het budget dat je daarvoor moet uittrekken. Omdat de meeste verbouwers niet meteen een grote som geld opzij hebben staan – vaak heb je net een woning gekocht en zijn de meeste spaarcenten daar al in geïnvesteerd – werd de KBC Brussels-Energielening in het leven geroepen. Een mooie manier om het financiële plaatje te spreiden in de tijd en zo je verbouwplannen te realiseren.

Energiebesparende investeringen zijn goed voor het milieu én voor de waarde van je woning. Deze maatregelen verdienen dan ook een schouderklopje:

 • Met een KBC Brussels-Energielening leen je tegen een extra scherp tarief.
 • Je betaalt géén beheer- of dossierkosten.
 • Je renovatiewerken moeten wel aan één belangrijke voorwaarde voldoen, wil je een KBC Brussels-Energielening aangaan. Minstens 50 procent van je investeringen moeten bestemd zijn voor energiebesparende ingrepen in je woning.

Waarom investeren in energiebesparing?

Centrale verwarming met thermostaatknop

Je huis energiezuiniger maken, is niet alleen goed voor het milieu en voor de verlaging van je ecologische voetafdruk. Het levert je ook enkele concrete voordelen op:

 • Besparen op energie betekent besparen op je energiefactuur – en dat jaar na jaar.
 • Dankzij energiebesparende ingrepen is je woning klaar voor de energiezuinige toekomst.
 • Op lange termijn verdien je je investering dubbel en dik terug.
 • Je woning krijgt een hogere waarde op de vastgoedmarkt.

Wat voor investeringen kun je doen?

Er zijn heel wat mogelijkheden voor wie energiezuinig wil verbouwen met een KBC Brussels-Energielening. Dit zijn de maatregelen die in aanmerking komen voor deze extra voordelige lening:

 • je oude mazoutketel vervangen door een zonneboiler of warmtepomp,
 • je dak of buitenmuren isoleren,
 • ramen met hoogrendementsglas plaatsen,
 • investeren in zonnepanelen op je dak.

Wil je te weten komen hoe energiezuinig je huis op dit moment is, welke verbeterpunten er zijn en welke besparing die jou zullen opleveren? Laat dan een energie-audit uitvoeren door een erkende expert. Ook voor zo’n audit kun je een KBC Brussels-Energielening aangaan. 

Energiekosten op korte termijn?

Komt er op korte termijn een flinke investering in energie aan, bijvoorbeeld omdat je je stookolie moet aanvullen om de winter door te komen? Dan leent een persoonlijke lening zich perfect om die extra kosten op te vangen en de betaling van zo’n fiks bedrag te spreiden in de tijd.

* Kredietvorm: lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV en wederzijds akkoord.

Een woning kopen of huren?

Welke optie is het meest geschikt? Maak de juiste keuze dankzij dit overzicht.

Renovatie van je woning

Woningrenovatie zit in de lift, en dat heeft natuurlijk alles te maken met het kostenplaatje.

Waarmee houd ik rekening als ik alleen ga wonen?

Je eerste eigen woning? Spannend! Maar wat moet je allemaal in kaart brengen?

Schuldsaldoverzekering

Bescherm je gezin financieel, mocht je overlijden tijdens de looptijd van je krediet.