Motor- of scooterlening

Nieuw of tweedehands

Motor- of scooterlening

Nieuw of tweedehands

Je betaalt maandelijks een vast bedrag

dankzij een vaste rentevoet.

Online aanvragen

Bevalt ons aanbod je? Dan kun je de lening meteen na je simulatie aanvragen, ook als je geen KBC Brussels-zichtrekening hebt.

Spreid je kosten over een langere periode

en behoud je spaargeld voor onvoorziene omstandigheden.

Bereken en vraag je motor- of scooterlening aan
Bereken en vraag een tweedehands motor- en scooterlening aan

Let op, geld lenen kost ook geld.

Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 15.000 euro met een looptijd van 60 maanden aan een jaarlijks kostenpercentage en vaste actuariële debetrentevoet van 3,95%, betaal je 60 maandelijkse aflossingen van 275,45 euro of in totaal 16.526,46 euro. Tarief geldig van 01-03-2023 voor looptijden tot 60 maanden, voor een lening op afbetaling voor de financiering van een nieuwe wagen, mobilhome of motor, of van een tweedehands personenwagen van maximaal 3 jaar oud, aangekocht door een particulier. 

Online simuleren en aanvragen

Wist je dat je in KBC Brussels Touch en in KBC Brussels Mobile makkelijk je lening simuleert en aanvraagt? Zo krijg je meteen je persoonlijke tarief te zien, net als in je kantoor. Handig, toch? Bewijs: al 80% van onze klanten vragen hun lening online aan. Heb je een vraag, of wil je advies? De medewerkers van KBC Brussels Live helpen je graag verder.

In KBC Brussels Touch en in KBC Brussels Mobile krijg je bovendien een volledig overzicht van je lening. Zo zie je snel:

  • Hoeveel je nog moet betalen
  • Wanneer de volgende terugbetaling plaatsvindt
  • Hoe lang je lening nog loopt en hoeveel je per maand betaalt

Je hoeft trouwens geen KBC-zichtrekening te hebben om een KBC-Brussels Motorlening aan te vragen. Op onze website kun je vlot je lening simuleren en aanvragen.

Elke maand een vast bedrag

De rentevoet van je lening blijft tot het einde dezelfde. Zo ben je zeker dat je gedurende de hele looptijd van je lening iedere maand hetzelfde bedrag afbetaalt.

Als je je lening afsluit, krijg je ook een overzicht van de maandelijkse betalingen voor de volledige looptijd van je lening. Zo weet je altijd hoever het met je terugbetalingen staat.

Simulatie: bereken zelf je afbetaling

Met onze simulatie motor- of scooterlening kun je snel en eenvoudig berekenen hoeveel je terugbetaalt. De afbetalingen hangen af van hoeveel je leent en de termijn waarop je je motorlening terugbetaalt.

Omdat een nieuwe motor snel in waarde daalt, adviseert KBC Brussels om de afbetaling van je motorlening niet over een al te lange periode te spreiden. Als startende bestuurder heb je vaak nog geen andere kredieten lopen, maar heb je statistisch wel een hogere kans op schadegevallen of zelfs een total loss. Denk eraan dat je in dat geval je motor kwijt bent, maar de afbetaling van je motorlening wel blijft lopen.

Fiscaliteit

Bewijs je je werkelijke beroepskosten in je belastingaangifte? Dan kun je de interesten van je motorlening fiscaal inbrengen.

Uitbetaling lening

De uitbetaling van je lening gebeurt:

  • bij de levering van je motor of scooter
  • nadat KBC Brussels de ondertekende documenten en het investeringsbewijs (bestelbon of factuur) heeft ontvangen
  • op een rekening naar keuze, waarvan jij (mede)houder bent

Wanneer start je met afbetalen?

Een maand na de uitbetaling van je lening begin je terug te betalen. De volgende betalingen gebeuren op dezelfde dag van de maand als de eerste terugbetaling.

Terugbetalingsrekening

Je betaalt je lening terug via een KBC Brussels-zichtrekening of het overeenkomstnummer van je lening (dat is een rekening waarop je het geld kunt storten).

Details van de motor- of scooterlening (lening op afbetaling)

Lees hier de juridische informatie

Let op, geld lenen kost ook geld.

Vlot op weg met je oldtimer!

Praktische info en tips voor wie een oldtimer wil kopen en er optimaal van wil genieten.

Een nieuwe of tweedehands auto?

4 tips om de ideale wagen te vinden

Bestuurdersverzekering

De bestuurdersverzekering vergoedt je lichamelijke letsels na een auto-ongeval, zelfs al was je in fout.

Sneeuwpreventie

Autorijden in de sneeuw. Thuis sneeuwschade voorkomen.