Je nieuwe auto financieren en verzekeren

Vlot de baan op met je nieuwe wagen

Je nieuwe auto financieren en verzekeren

Vlot de baan op met je nieuwe wagen

Achter het stuur kruipen van een nieuwe wagen, dat is iets om naar uit te kijken. Wie weet ben je er al uit wat je aankoop zal worden, maar even goed twijfel je nog over de grootte van je wagen of de touchscreen van je autoradio. Keuze zat! Al hangt er natuurlijk aan alles een prijskaartje.

Wil je graag wat meer investeren in je wagen, zonder je spaarvarken om te draaien? Dan kan een autolening van pas komen. Misschien zegt een milieuvriendelijkere wagen je wel wat of ben je van plan de tweedehandsmarkt af te schuimen op zoek naar een koopje. In dat geval kan een autolening voor een elektrische wagen of een autolening voor tweedehandsauto’s interessant zijn. Zo spreid je de kosten van je aankoop over een langere periode.

Helaas gebeuren er dagelijks wel nog tal van ongevallen op de Belgische wegen en ver daarbuiten. Zorg daarom dat je met een gerust gemoed de weg op kunt en laat je wagen verzekeren.

Een nieuwe auto kopen

Droomwagen op het oog? Een lening op afbetaling kan interessant zijn om je aankoop te financieren. Zo betaal je gespreid en hoef je niet meteen aan je spaargeld te raken. Bereken snel hoeveel jij zou afbetalen.

Meer over onze autoleningen

Je nieuwe auto verzekeren

Je bent wettelijk verplicht om een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid te sluiten voor je nieuwe auto. Ben je liever uitgebreider verzekerd? Check dan onze verschillende mogelijkheden.

Meer over onze autoverzekeringen

Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid auto

Wel verzekerd

  • De schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen, zowel de materiële schade (blikschade, schade aan gebouwen, enz.) als de lichamelijke schade (doden of gewonden).
  • De letsels die een voetganger, fietser of passagier oploopt bij een verkeersongeval waarin je auto betrokken is.
  • Ook als je niet aansprakelijk bent, kun je een beroep doen op deze verzekering.

Niet verzekerd

Enkele belangrijke uitsluitingen zijn:

  • de schade aan je eigen auto
  • de lichamelijke letsels die de bestuurder oploopt bij een verkeersongeval
  • de schade veroorzaakt door deel te nemen aan wedstrijden

De volledige lijst met uitsluitingen vind je in de algemene voorwaarden.

Goed om te weten

De KBC-Polis Personenauto kan één of meer van de volgende verzekeringen bevatten: de Verplichte Aansprakelijkheidsverzekering, de verzekering Rechtsbijstand, de Omniumverzekering Alle Risico’s, de Gedeeltelijke Omniumverzekering, de KBC-VAB Bijstand, de Ongevallenverzekering Bestuurder.

  • Op dit product is het Belgisch recht van toepassing.
  • De verzekeringen in deze polis gelden voor 1 jaar. Ze worden stilzwijgend verlengd tenzij ze worden opgezegd uiterlijk 3 maanden voor de hoofdvervaldag.
  • Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij het KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 432 594 of 078 15 20 45 (betalend), fax 016 86 30 38. Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûsplantsoen 35, 1000 Brussel, info@ombudsman.as, www.ombudsman.as. Je behoudt evenwel steeds het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.

Voor een offerte van de KBC-Polis Personenauto - Personenauto kun je terecht op onze website of bij je expert Verzekeringen.
De KBC-Polis Personenauto is een product van KBC Verzekeringen NV – Professor Roger Van Overstraetenplein 2 – 3000 Leuven – België
BTW BE 0403.552.563 – RPR Leuven – IBAN BE43 7300 0420 0601 – BIC KREDBEBB
Onderneming toegelaten voor alle takken onder code 0014 (KB 4 juli 1979, BS 14 juli 1979) door de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, België
Een onderneming van de KBC Groep

Lees zeker dit informatiedocument voor je de verzekering sluit

Let op, geld lenen kost ook geld.

Kredietvorm: Lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV en wederzijds akkoord.