Zomerfestivals en -evenementen in Brussel

De start-ups mee aan het feest!

Zomerfestivals en -evenementen in Brussel

De start-ups mee aan het feest!

Het zomerfestivalseizoen is van start gegaan! Elk jaar trekken honderduizenden festivalgangers naar alle uithoeken van het land om hun portie decibels en beats op te doen in Werchter, Dour, op Les Ardentes, Pukkelpop en het onvermijdelijke Tomorrowland. De hoofdstad beschikt misschien niet over zo'n gigantische vlaktes (en parkings!) om dergelijke evenementen te organiseren, maar er zijn wel heel wat trekpleisters die de Brusselaars erg waarderen. En in de organisatie ervan hebben de Belgische start-ups steeds vaker hun zegje ...

Brussels Summer Festival – BSF

Van 14 tot 18 augustus – Paleizenplein, Warandepark, Kunstberg …

Het muzikale evenement dat al sinds 2002 kleur geeft aan de Brusselse zomer. Een festival met een gevarieerd programma en uiteenlopende stijlen, naar het beeld van de multiculturaliteit die het dagelijkse leven in de hoofdstad van Europa kleurt. Populair én pittig, maar altijd gemoedelijk. Hier kom je naartoe met vrienden of familie, om te luisteren naar een bekende artiest of een lokaal of internationaal pareltje te ontdekken. Een typisch Brussels festival dus, niet echt met één woord te omschrijven, maar waar alle generaties bij willen zijn zonder echt te weten waarom.

Meer info vind je op de website van het BSF

Brussel Bad

Van 6 juli tot 12 augustus – Akenkaai en Bécokaai, naast het Saincteletteplein

Tussen Tour en Taxis en het nieuwe museum Kanal worden de twee oevers van het kanaal (verbonden met een tijdelijke brug) omgetoverd tot een soort Rio de Janeiro met het allerleukste stadsstrand voor de Brusselaars. Klein en groot zijn er welkom (ja hoor, de toegang is gratis) om deel te nemen aan de meest uiteenlopende activiteiten: zonnen in de ligstoelen, dansen, sporten, spelletjes, openluchtcinema, enz.  Dat kan allemaal met een cocktail in de hand of een exotisch bordje voor je neus. De nachtraven kunnen hun vleugels uitslaan in de Archipel, met het hotste clubbingaanbod van de zomer. 

Meer info vind je op de site van Brussel Bad 

Ommegang

Van 4 tot 7 juli – Grote Markt, Warandepark, Zavel

De Ommegang zet een middeleeuwse handelstraditie voort en herdenkt de intrede van keizer Karel V in Brussel in 1549 met een grootse historische reconstructie op de Grote Markt op 4 en 6 juli. In de marge daarvan vinden er allerlei festiviteiten plaats van 4 tot 7 juli, zoals steekspelen in het Warandepark of een wedstrijd kruisboogschieten aan de Zavel (4 en 6 juli). Tijdens deze feestweek worden er middeleeuwse markten gehouden in de stad (achter de Beurs) en zowat overal wordt het officiële Keizer Karel Ommegangbier geserveerd. Heel wat bekende personen zullen deelnemen aan dit hoogtepunt van de Brusselse folklore

Lees er meer over op de website van de Ommegang

Boeremet afterworkparty

Alle donderdagen tijdens de zomer van 17 tot 23 uur, tot 6 september

Elke donderdag in de zomer worden de slachthuizen in Anderlecht omgetoverd tot een enorme afterworkbijeenkomst, met DJ's en foodtrucks. Kom met je vrienden of collega's naar muziek luisteren, dansen, netwerken, een hapje eten, iets drinken of zelfs je inkopen doen. En dat allemaal op een redelijk uur, want de deuren openen om 17 uur en sluiten om 23 uur. Regent het? Geen probleem, want de site is volledig overdekt! Bovendien is er vlakbij een bewaakte parkeerplaats. Een echt volksfeest, zonder dat je de volgende ochtend moeilijk uit je bed geraakt!

Meer info vind je op de website van de Boeremet

Brosella

Op 7 en 8 juli in het Groentheater in het park aan de voet van het Atomium

Al meer dan 40 jaar brengt dit folk- en jazzfestival een eerbetoon aan de grote namen van het genre in het verbluffende kader van het Groentheater, midden in het Ossegempark, op een boogscheut van het Atomium. De sfeer is er gemoedelijk en er worden tal van activiteiten georganiseerd om de allerkleinsten bezig te houden tijdens de optredens. Naast de animatie zorgen foodtrucks ervoor dat alle gaatjes gevuld raken! En het goede nieuws is dat de toegang gratis is. Een geweldig idee voor een familie-uitje begin juli!

Meer info vind je op de website van Brosella

Festival Bruxellons

Van 9 juli tot 30 september aan het Kasteel Karreveld

Het festival Bruxellons, dat is een hele zomer lang theater in Brussel! Een nogal gekke weddenschap van 20 jaar geleden, die een kader heeft gevonden dat past bij haar ambities: het prachtige kasteel van Karreveld in Molenbeek, een pareltje verscholen in een park. Theater, musical, magie, humor, visuele spektakels, een amateurtoernooi... alle podiumkunsten zijn er vertegenwoordigd in 18 voorstellingen die alleen hun eclectisme en diversiteit gemeen hebben. Een unieke culturele ervaring om zonder aarzelen te beleven, genietend van de zachte Brusselse zomer. Goed om te weten: er wordt een buffetformule aangeboden voor de voorstellingen, langs het meer of in het kasteel ... Royaal zei je?

Lees er meer over op de website van Bruxellons

De Guinguettes van Brussel

De hele zomer in tal van Brusselse parken

Oorspronkelijk afkomstig uit de voorsteden van Parijs, waren de guinguettes eenvoudige locaties, kiosken of kramen, vaak opgesteld in parken of in de buurt van waterwegen, waar heel Parijs kwam dansen, drinken en eten tijdens zonnige weekends.
Vandaag bloeit de traditie van die populaire plaatsen weer op en komt ze tot leven in de parken van Brussel. Denk maar aan de Guinguette Gisèle in de abdij van Ter Kameren, de Woodpecker in het Ter Kamerenbos, de Buvette Sint-Sebastiaan in het Josaphatpark, de Guingette Maurice in het Jubelpark of de Guingette in het Park van Vorst ...

Meer info vind je in het artikel over de Guinguettes op Brusselslife (enkel in het Frans)

Start-ups en festivals, twee handen op één buik

Volgens Start it @KBC, de incubator van de KBC-groep, doen festivals en grote evenementen vandaag steeds vaker een beroep op starters om hen te begeleiden in hun organisatie of beheer. Een kwestie van hun imago op te poetsen, te vernieuwen en te beantwoorden aan de verwachtingen van een publiek dat steeds veeleisender wordt en beter geïnformeerd is. Enkele voorbeelden? De hightech designoordoppen van Loop, gezonde voeding van Karma Karma, leuke animaties van Funkey, 100% natuurlijke, kant-en-klare premixen van Drink it Fresh of de app van CovEvent die een carpoolingdienst naar events aanbiedt.

Je vindt meer info op de website van Start it @KBC 

Mobiel betalen: echt wel handig op evenementen!

Rondlopen met cash op zak is echt wel passé. Vandaag kun je bijna overal mobiel betalen met je smartphone. Een vriend terugbetalen, je aankopen betalen in een winkel of drank- en eetbonnen kopen tijdens evenementen? De gratis app Payconiq wordt aanvaard in heel veel handelszaken en op de meeste grote festivals. Maak het jezelf gemakkelijk!