De nieuwe uitdagingen voor huisvesting in Brussel?

Ideeën en oplossingen vind je op Batibouw 2018!

De nieuwe uitdagingen voor huisvesting in Brussel?

Ideeën en oplossingen vind je op Batibouw 2018!

Batibouw is de grootste Belgische beurs voor bouw, renovatie en interieurinrichting voor professionelen en particulieren. En omdat de Belg nog altijd geboren wordt met een baksteen in de maag, blijft de beurs een groot succes. Dit jaar staan verschillende thema's met betrekking tot vastgoedtrends centraal. Zeker is dat Batibouw opnieuw zal doen dromen, ideeën zal geven en het begin zal zijn van heel wat nieuwe projecten. Uiteraard staat KBC Brussels altijd voor je klaar met advies en om je te helpen je plannen in de hoofdstad waar te maken.

Een beurs die je zintuigen prikkelt

Tijdens de editie 2018 wil Batibouw de beurs letterlijk tot leven brengen voor zijn bezoekers. Ze staat daarom in het teken van beleving en prikkeling van de zintuigen: aanraken, zien en voelen zijn de sleutelwoorden. Of je nu wilt renoveren, decoreren of zelfs bouwen, het is de bedoeling dat je een idee krijgt dat de werkelijkheid zo dicht mogelijk benadert. Je kunt er je plannen dan ook live voorleggen aan en laten beoordelen door professionals. Is de ervaring positief? Dan is het aan jou om ermee aan de slag te gaan!

Een blik op de trends van morgen

Een algemene trend, die nog zinvoller wordt in een stad als Brussel, is dat we tegenwoordig meer en meer moeten doen op een steeds kleinere oppervlakte. Omdat de bewoonbare oppervlakte afneemt, moeten de bouwspecialisten elkaar overtreffen in verbeelding en vindingrijkheid om beperkte ruimten, comfort en technologie met elkaar te verzoenen. Batibouw is de ideale gelegenheid om al die nieuwe ideeën te ontdekken voordat je ze bij jou thuis toepast.

Een andere trend is de fiscale optimalisatie van vastgoed. In Brussel zijn er heel wat premies en subsidies voor renovatie of verbetering van de energieprestaties. Je dak isoleren, je gevel renoveren of kiezen voor installaties die hernieuwbare energie gebruiken of energie besparen: het zijn allemaal werken waarvoor je subsidies ontvangt in de hoofdstad. Zowel de professionals op Batibouw als de experts van KBC Brussels kunnen je helpen om maximaal van die steunmaatregelen te profiteren.

Ook technologie wordt alsmaar belangrijker in de woning. Met het internet der dingen komt ook domotica je woning binnen. Het laat je geld besparen, verbetert je comfort en leert zelfs van je gewoonten om te anticiperen op al je behoeften (dynamische en interactieve regeling van verwarming, verlichting, muziek, verduistering, sloten, bewaking, enz.).

Wie trends zegt, zegt ook innovatieve producten en succesvolle concepten. Batibouw blijft natuurlijk een ongeëvenaarde etalage voor alles wat vandaag hip is, of het nu gaat om nieuwe interieurelementen, het allernieuwste Italiaanse douchesysteem, inbouwhaarden of imitatievloeren die net echt lijken.

Plannen voor je woning?

Heeft Batibouw je inspiratie gegeven? Ben je klaar om te starten met je verbouwing of renovatie? Neem dan contact op met KBC Brussels om je plannen tot leven te brengen. Hoe? Dat is eenvoudig. Neem gewoon contact op met onze experts van KBC Brussels Live: samen met jou vinden ze de lening die het best bij je plannen past.

Batibouw: praktische informatie

Voor het grote publiek
Van zaterdag 24 februari tot zondag 4 maart 2018 van 10 tot 18.30 uur
Nocturne op donderdag 1 maart: open tot 23 uur

Voor professionelen*
Donderdag 22 februari 2018 van 10 tot 18.30 uur
Vrijdag 23 februari 2018 van 10 tot 21 uur
* Exclusieve toegang voor professionelen in de bouw-, renovatie- en interieursector.