Vijf essentiële blogs om Brussel te ontdekken

Word een echte Brusselaar in enkele kliks!

Vijf essentiële blogs om Brussel te ontdekken

Word een echte Brusselaar in enkele kliks!

Hoewel Brussel niet immens groot is, kun je je er al snel verloren voelen. En volgens heel wat expats en nieuwe inwoners laat de stad niet altijd de beste eerste indruk na. Een reden te meer om door te zetten en de hoofdstad op haar fraaist te ontdekken. Of je nu pas bent aangekomen of er al een hele tijd woont. Hieronder vind je vijf van onze favoriete blogs over Brussel die je daarbij kunnen helpen.

1. S Marks the Spots (Engels)

s-marks-the-spots-blog

Waarschijnlijk de bekendste en meest bezochte blog door expats! Hij wordt gemaakt door Sandy, een wereldburger die (momenteel) in Brussel woont. Haar blog is heel overzichtelijk en bevat een schat aan informatie over alles waar deze Brussels lover van houdt: eten en drinken, kunst, reizen en fotografie. Maak je eigen mix en je hebt een uitstekend idee van wat je absoluut moet zien en proeven in Brussel (en andere steden die Sandy heeft bezocht). Een goede raad: voor een meer dan volledig overzicht begin je met de rubriek Best of Brussels.

Bezoek S Marks the Spots 

2. Brussels’ Kitchen (Frans - Engels)

brussels-kitchen-blog

Wil je stijlvol eten in Brussel? Dan is dit de blog to be! Sinds 2012 verzamelen Chloé en Sarah, twee foodies die weten wat ze op hun bord willen, op Brussels' Kitchen de beste adresjes om iets te gaan drinken of voor een snelle hap, een brunch met vrienden, maar ook om trendy eethuisjes of de laatste nieuwe gastronomische restaurants te ontdekken. Een must voor alle lekkerbekken en curieuzeneuzen!

Bezoek Brussels' Kitchen

3. Brusselblogt.be (Nederlands)

busselblogt-homepage

Deze blog is een initiatief van een groep Nederlandstalige Brusselaars (en regelmatige bezoekers van de stad). Je vindt er alles wat je moet weten over Brussel in woord, beeld en video's. Het opzet is eenvoudig: je scrolt de pagina en pikt er de artikels uit die jou interesseren of die gaan over wat je wilt doen, leren, weten, ontdekken, enz. Kortom, een blog even bruisend als de stad, bestemd voor al wie van Brussel houdt, er leeft, werkt, gaat shoppen, van cultuur geniet of graag eens wat anders wil. En uiteraard voor al wie Brussel eens met andere ogen wil zien.

Bezoek brusselblogt.be

4. visit.brussels (Meertalig)

visit-brussels-blog

visit.brussels is een organisatie van openbaar nut die wordt gesubsidieerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om Brussel te promoten en communiceren. Via de verschillende rubrieken (Wat te doen, Eten & Drinken, Agenda, Overnachten, enz.) draagt dit platform bij tot de toeristische, culturele en evenementenreputatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en biedt het een kwaliteitsvol onthaal aan al zijn bezoekers, zowel toeristen als zakenreizigers. Waarschijnlijk de meest uitgebreide bron van informatie over wonen in Brussel.

Bezoek visit.brussels blog

5. Inside Brussels (Meertalig)

inside-brussels-blog

Pierre Halleux is een multi-ondernemer met een voorliefde voor Brussel en reizen. Hij deelt zijn ontdekkingen en favorieten in een uitgebreide blog die heel Brussel bestrijkt. U vindt er aanbevelingen voor het eten van een bepaald type keuken, maar ook goede tips en ideeën voor sightseeing en vrijetijdsactiviteiten. Naast de gebruikelijke talen zoals Frans, Nederlands en Engels, is de blog ook beschikbaar in het Japans, Spaans, Oekraïens... genoeg om veel expats en toeristen te plezieren.

Bezoek Inside Brussels blog

De scholen die expats aantrekken in Brussel

Van de vele criteria die ervoor zorgen dat expats in een bepaalde buurt gaan wonen, is de keuze voor een school die aansluit bij hun roots erg belangrijk.
De scholen die expats aantrekken in Brussel

Coliving in Brussel

De nieuwe manier van samenleven en werken die millennials en vastgoedinvesteerders aanspreekt!
Coliving in Brussel

Waar wonen in Brussel?

Overzicht van de 19 Brusselse gemeenten. Van de meest aantrekkelijke voor expats tot de minst bekende.
Waar wonen in Brussel?

Wonen in Brussel

Wonen in Brussel is uniek en veelzijdig. Wij staan je graag bij met advies over kopen, investeren en (ver)bouwen
Wonen in Brussel