Vijf essentiële blogs om Brussel te ontdekken

Word een echte Brusselaar in enkele kliks!

Vijf essentiële blogs om Brussel te ontdekken

Word een echte Brusselaar in enkele kliks!

Hoewel Brussel niet immens groot is, kun je je er al snel verloren voelen. En volgens heel wat expats en nieuwe inwoners laat de stad niet altijd de beste eerste indruk na. Een reden te meer om door te zetten en de hoofdstad op haar fraaist te ontdekken. Of je nu pas bent aangekomen of er al een hele tijd woont. Hieronder vind je vijf van onze favoriete blogs over Brussel die je daarbij kunnen helpen.

1. S Marks the Spots (Engels)

s-marks-the-spots-blog

Waarschijnlijk de bekendste en meest bezochte blog door expats! Hij wordt gemaakt door Sandy, een wereldburger die (momenteel) in Brussel woont. Haar blog is heel overzichtelijk en bevat een schat aan informatie over alles waar deze Brussels lover van houdt: eten en drinken, kunst, reizen en fotografie. Maak je eigen mix en je hebt een uitstekend idee van wat je absoluut moet zien en proeven in Brussel (en andere steden die Sandy heeft bezocht). Een goede raad: voor een meer dan volledig overzicht begin je met de rubriek Best of Brussels.

Bezoek S Marks the Spots 

2. Brussels’ Kitchen (Frans - Engels)

brussels-kitchen-blog

Wil je stijlvol eten in Brussel? Dan is dit de blog to be! Sinds 2012 verzamelen Chloé en Sarah, twee foodies die weten wat ze op hun bord willen, op Brussels' Kitchen de beste adresjes om iets te gaan drinken of voor een snelle hap, een brunch met vrienden, maar ook om trendy eethuisjes of de laatste nieuwe gastronomische restaurants te ontdekken. Een must voor alle lekkerbekken en curieuzeneuzen!

Bezoek Brussels' Kitchen

3. Brusselblogt.be (Nederlands)

busselblogt-homepage

Deze blog is een initiatief van een groep Nederlandstalige Brusselaars (en regelmatige bezoekers van de stad). Je vindt er alles wat je moet weten over Brussel in woord, beeld en video's. Het opzet is eenvoudig: je scrolt de pagina en pikt er de artikels uit die jou interesseren of die gaan over wat je wilt doen, leren, weten, ontdekken, enz. Kortom, een blog even bruisend als de stad, bestemd voor al wie van Brussel houdt, er leeft, werkt, gaat shoppen, van cultuur geniet of graag eens wat anders wil. En uiteraard voor al wie Brussel eens met andere ogen wil zien.

Bezoek brusselblogt.be

4. The City Geek (Engels)

city-geek-blog

Brussel gezien door de bril van Laurent Vermeersch, gepassioneerd door alles wat in de stad te maken heeft met geschiedenis, architectuur, organisatie, mobiliteit of street art. Zijn blog vertelt je over de geschiedenis van (al dan niet) opmerkelijke plekken in Brussel. Hij heeft het over renovatie en restauratie, nieuwe gebouwen, artistieke projecten, historische of hedendaagse architectuur, enz. Met andere woorden: je leert er de stad kennen vanuit een misschien wel onverwachte hoek.

Bezoek The City Geek blog

5. On food and wine (Engels)

on-food-and-wine-blog

Een expatkoppel in Brussel vertelt je over zijn favoriete plekjes, ontdekkingen en andere indrukken rond tafelen, heerlijke wijn (en lekkere bieren) en culinair toerisme. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwigheden of goede adresjes. In hun blog richten ze zich niet alleen tot expats die pas in Brussel zijn komen wonen, maar ook tot wie maar 48 uur heeft om de stad te bezoeken. Resto's, bars, brunch, lunch, Brusselse specialiteiten, bezienswaardigheden: je vindt het er allemaal! Duidelijk opgedeeld per thema en vlot toegankelijk.

Bezoek On food and Wine blog

Verzekeringen voor expats: top 5

Ontdek de verzekeringen die je gezin, woning en auto optimaal beschermen.
Verzekeringen voor expats: top 5

De scholen die expats aantrekken in Brussel

Van de vele criteria die ervoor zorgen dat expats in een bepaalde buurt gaan wonen, is de keuze voor een school die aansluit bij hun roots erg belangrijk.
De scholen die expats aantrekken in Brussel

Wonen in Brussel

Wonen in Brussel is uniek en veelzijdig. Wij staan je graag bij met advies over kopen, investeren en (ver)bouwen
Wonen in Brussel

Waar wonen in Brussel?

Overzicht van de 19 Brusselse gemeenten. Van de meest aantrekkelijke voor expats tot de minst bekende.
Waar wonen in Brussel?