tak-23-levensverzekeringen-hero-image.jpg
KBC Life Solutions

KBC-Life Solutions

 • Flexibel beleggen en verzekeren
 • Hoger rendement mogelijk
 • Kies bij overlijden wie je opgebouwde kapitaal krijgt
Maak een afspraak

Wat is KBC-Life Solutions?

KBC-Life Solutions is een levensverzekering van het type tak 23 in een flexibele formule die de voordelen van een levensverzekering en een belegging combineert. Daardoor maak je kans op een hoger potentieel rendement, maar dat is uiteraard niet risicovrij. En omdat KBC-Life Solutions een levensverzekering is, kun je ook een specifieke begunstigde aanduiden, bijvoorbeeld om het geld later na te laten aan je kleinkinderen.

Hoe werkt het?

Met KBC-Life Solutions kies je uit een ruim aanbod aan beleggingsfondsen zonder einddatum, kapitaalbescherming of rendementsgarantie. Het rendement is afhankelijk van de beleggingsresultaten van jouw fondsenmix.. De waarde van jouw belegd vermogen kan dus schommelen in de tijd. Neem je deze verzekering, dan draag je dat financieel risico volledig.

Geniet totale flexibiliteit

Er is geen minimuminleg vereist, dat hangt af van je specifieke situatie. Je bepaalt zelf hoe je storting over 1 of meer gewenste fondsen wordt verdeeld (rekening houdend met je beleggersprofiel). Verder stort je bij wanneer en hoeveel je wilt, in eenmalige bedragen of periodieke stortingen. Je kan bovendien op elk moment je opgebouwde reserve gratis opvragen

Optimalisatie van het rendement

Het is mogelijk om met je stortingen in KBC-Life Solutions de premies voor je KBC Brussels-schadeverzekeringen te betalen. Dat geeft je extra comfort want je hoeft het geld voor die premies niet te voorzien op een zicht- of spaarrekening. Bovendien moet je niet meer wakker liggen van de administratie die de betalingen met zich meebrengen.

Successieplanning

Het geld dat je belegt in deze tak 23-beleggingsverzekering kan na je overlijden snel ter beschikking worden gesteld van de begunstigde(n) van jouw verzekeringscontract. Bovendien kun je ook besparen op erfbelasting door een deel van je vermogen bij overlijden te laten toekomen aan je kleinkinderen via een tak 23-levensverzekering.

Hoeveel kost KBC-Life Solutions?

 • Instapkosten: 2,50% per storting
 • Beheersvergoeding: tussen 0,30% en 1,90% op jaarbasis, afhankelijk van het gekozen fonds
 • Verzekeringstaks: 2% per storting*
 • Beurstaks: vrij van beurstaks*
 • Roerende voorheffing: geen roerende voorheffing bij opvraging van je reserve*

* volgens het huidige fiscale regime

Wat je nog moet weten

 • Op dit product is het Belgisch recht van toepassing
 • Looptijd: onbepaalde duur. De verzekering eindigt bij het overlijden van de verzekerde
 • KBC-Life Solutions is een beleggingsverzekering op naam die verschillende beleggingsopties biedt. Het huidige beleggingsaanbod bestaat uit een breed gamma tak 23-beleggingsfondsen zonder einddatum. Het is een product van KBC Verzekeringen NV – Professor Roger Van Overstraetenplein 2 – 3000 Leuven – België
 • Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij KBC Brussels-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 (gratis) of 078 15 20 45 (betalend), fax 016 86 30 38. Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, info@ombudsman-insurance.be, www.ombudsman-insurance.be. Je behoudt evenwel altijd het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.

Waar vind je het fondsenaanbod van KBC-Life Solutions?

Het volledige aanbod vind je in de fondsenzoeker, met de zoekterm 'KBC-Life S'.

Lees zeker ook deze documenten

Maak een afspraak