sparen
sparen

Financieel

Als zelfstandige heb je heel wat vragen m.b.t. de financiële kant van je zaak. Kenners in zaken spitten het voor je uit en geven antwoord op al je vragen.

Financieel

Als zelfstandige heb je heel wat vragen m.b.t. de financiële kant van je zaak. Kenners in zaken spitten het voor je uit en geven antwoord op al je vragen.

Jezelf een dividend uitkeren als ondernemer

  • Welke dividenden bestaan er?
  • Hoeveel dividend mag je uitkeren?
  • Wat zijn de fiscale gevolgen van een dividend uitkeren?

Is mijn project financieel haalbaar?

Een eigen bedrijf starten of een onderneming overnemen, het is de droom van veel zelfstandigen. Maar tussen die droom en de werkelijkheid zijn er een paar belangrijke stappen die je zeker moet zetten. Nagaan of je project financieel haalbaar is, is zo’n belangrijke tussenstap. Daarom voer je als startende ondernemer het best een haalbaarheidsstudie uit, of stel je op voorhand een businessplan op.

Een handelspand huren of kopen

Als je als ondernemer of zelfstandige een zaak wil beginnen of overnemen zijn er duizenden vragen die door je hoofd spelen. Eén van die vragen, zal ongetwijfeld zijn: ”moet ik een pand huren of kopen om mijn zaak in onder te brengen?”

Mijn bankzaken efficiënt regelen, hoe doe ik dat?

Als ondernemer vind je het belangrijk dat je je bankzaken eenvoudig en vlot kunt regelen. Zowel je uitgaande als binnenkomende geldstromen. Daarnaast wil je ook op elk moment van de dag je stand van zaken kennen. Door mee te gaan met de moderne betaalmethoden zorg je ervoor dat betalen en betaald worden efficiënt verlopen.

Vastgoed kopen via mijn vennootschap, is dat interessant?

Vastgoed kopen met je vennootschap kan om tal van redenen interessant zijn. Al hangen er ook voorwaarden en nadelen aan vast. Lees hier meer.

Gesplitste aankoop onroerend goed

Bedrijfsleider en vennootschap kunnen samen beleggen in onroerend goed. Dat kan via een gesplitste aankoop, met recht van opstal of via een aankoop in onverdeeldheid. Lees hier meer.

Mag ik beleggen met mijn vennootschap en wat zijn de fiscale gevolgen?

Kun je nog aan je geld? En worden je beleggingen belast? Lees het hier, dan zijn al je twijfels van de baan.

Kan ik leven van mijn zelfstandige activiteit?

Met volledige zekerheid kun je nooit antwoorden op die vraag. Je zult het pas weten als je er volop mee bezig bent. Toch kun je ergens een inschatting maken die je er een idee van geeft of het haalbaar is of niet.

Wanneer is je werkkapitaal in balans?

Je werkkapitaal gebruik je om je dagelijkse financiën te beheren. Hoeveel werkkapitaal heeft jouw onderneming nodig om te blijven draaien, of zelfs groeien?

Wanneer is je onderneming financieel gezond?

  • Draai minstens break-even
  • Goede verhouding tussen eigen vermogen en vreemd vermogen
  • Ga voor een positief nettobedrijfskapitaal

Hoe financier ik de groei van mijn bedrijf?

  • Eigen kapitaal of niet?
  • Financiële gevolgen
  • Financier je werkkapitaal

Hoe kan ik mijn bedrijfsuitrusting financieren?

Je start een onderneming en moet bedrijfsuitrusting aankopen? Of misschien ben je al in volle groei en heb je bijkomend bedrijfsmateriaal nodig? In welke fase je bedrijf zich ook bevindt, vroeg of laat heb je financiering nodig.