Mijn klanten betalen contant, kan ik dit geld nadien op mijn rekening storten?

Mijn klanten betalen contant, kan ik dit geld nadien op mijn rekening storten?

Ontvang je als ondernemer regelmatig cashbetalingen van je klanten? Dan heb je aan het einde van de dag of van de week vast nogal wat cashgeld in je kassa of in je zaak. Wat doe je daar nu mee? Wel, gemakkelijk, je kunt die cash (zowel euromunten als -biljetten) storten op je zakelijke rekening.

Zo stort je cashgeld naar je zakelijke rekening

Zo vaak je wilt, kun je als ondernemer cashgeld op je zakelijke rekening plaatsen via een storting aan een KBC Brussels-stortingsautomaat.

Wat doe je met bankbiljetten?

Een KBC Brussels-bankautomaat accepteert maximaal 120 biljetten per storting, maar je kunt meerdere stortingen na elkaar uitvoeren. Je geld is onmiddellijk beschikbaar op je zakelijke rekening. Oefen je een vrij beroep uit of ontvang je beroepsmatig veel cash? Dan kun je werken met veiligheidsmappen. Die breng je binnen tijdens de kantoortijden of deponeer je in de nachtkluis (niet overal beschikbaar). Vraag naar onze voorwaarden in je KBC Brussels-kantoor.

Zoek een KBC Brussels-kantoor of automaat

En wat met munten?

Als je munten wilt storten op je zakelijke rekening, dan breng je die het best binnen in je KBC Brussels-kantoor tijdens de kantooruren. Je kunt bij een KBC Brussels-kantoormedewerker terecht met om het even welk bedrag in munten. Het maximumgewicht van de binnengebrachte munten is 10 kg. Je spaart ze dus het best even op tot je enkele kilo’s hebt verzameld. Zo hoef je niet elke dag langs een kantoor.
Benieuwd naar de voorwaarden? Spring gerust je KBC Brussels-kantoor binnen. Wij helpen je graag.
 

KBC Brussels-betaalterminal

Om de hoeveelheid cash in je zaak te beperken, is een betaalterminal de ideale oplossing.

Bekijk welke systemen KBC Brussels aanbiedt en ontdek welk het interessantste voor je is.

Ontdek onze KBC Brussels-betaalterminals

Het antwoord op je vraag

Dat kan als je werkt met veiligheidsmappen. In die mappen kun je de biljetten en de munten samen afgeven aan een kantoormedewerker tijdens de kantooruren. Ze worden dan als 1 bedrag geboekt.
Je bankbiljetten kun je in een KBC Brussels-stortingsautomaat deponeren. Je muntjes kun je apart afgeven aan een kantoormedewerker. Zo komt het geld in 2 stortingen op je zakelijke rekening terecht.

Tip: Als je grote sommen in biljetten en/of munten wilt storten of opnemen, kun je een beroep doen op een beveiligd waardentransport door een daartoe vergunde firma. Zo hoef je daarvoor zelf niet meer naar het kantoor te gaan en het transport is absoluut veilig. Bovendien zijn de kosten van een waardentransport voor 120% fiscaal aftrekbaar voor eenmanszaken en kmo’s die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vraag aan je boekhouder/accountant of je voor die verhoogde kostenaftrek in aanmerking komt.

Nood aan een beveiligd waardentransport, maar geen idee waar je dat kunt vinden? Kom dan even langs bij KBC Brussels. Wij brengen je graag in contact met een veilige transporteur.
 

Je kunt iemand anders volmacht geven om cashgeld te deponeren dat op jouw zakelijke rekening wordt gestort. Maak daarvoor een afspraak met een KBC Brussels-kantoormedewerker.

Zeker! In elk KBC Brussels-kantoor aanvaarden onze medewerkers vreemde biljetten.

Klantauthenticatie: wat moet je regelen vóór eind 2020?

Betalen op Europese webshops wordt veiliger door het principe van sterke klantauthenticatie. Is je webshop al in orde?

Klantauthenticatie: wat moet je regelen vóór eind 2020?

Welk type betaalkaart kan ik als ondernemer best gebruiken?

Ondernemer? Dan regel je dagelijks bankzaken. Maar welke professionele betaal- of kredietkaarten gebruikt je best? Bekijk ons handig overzicht.
Welk type betaalkaart kan ik als ondernemer best gebruiken?

Contant geld opnemen: 3 manieren

  • Haal af aan een geldautomaat
  • Ga langs in een KBC Brussels-kantoor
  • Of vraag online aan
Contant geld opnemen: 3 manieren

Betaalterminal: waar let ik op?

Cash of kaart? Laat de keuze aan de klant, en plaats een betaalterminal voor bankkaarten in je winkel.
Betaalterminal: waar let ik op?