Financiële renting

  • Hogere leencapaciteit zonder bijkomende waarborgen
  • Lagere maandaflossing dan bij andere financieringsvormen
  • Huurfacturen als kosten in de resultatenrekening
     
Mijn persoonlijke tarief simuleren

Waarom renting?

Om je klanten te bereiken, heb je als (startende) ondernemer een bedrijfswagen nodig. Heb je (nog) niet voldoende financiële middelen om die ineens te betalen of gebruik je je geld liever voor andere investeringen? Dan biedt KBC Brussels drie formules voor de financiering van je bedrijfswagen: renting, leasing en ten slotte een investeringskrediet

Kies je voor renting, dan behoud je de leencapaciteit van je onderneming omdat er meestal geen bijkomende zakelijke waarborgen worden gevraagd. Zo behoud je dus je waarborgen voor andere bedrijfskredieten en krijg je bijkomende ruimte voor de financiering van je bedrijfskapitaal en mogelijke andere investeringen.

Daarnaast hoef je geen voorschot te betalen, KBC Brussels betaalt het volledige investeringsbedrag aan de leverancier (de garage), inclusief de btw.

Met andere woorden: KBC Brussels zorgt voor de volledige voorfinanciering en wordt zo eigenaar van de wagen, jij verwerft het gebruiksrecht en betaalt maandelijks huur. Die huurfacturen boek je als kosten in je resultatenrekening, de wagen komt dus niet op je balans terecht. Wel kun je gebruik maken van een verhoogde eerste factuur tot maximaal 30 procent van het aankoopbedrag die je als beroepskosten boekt.

Welke wagen, verzekeringsmaatschappij of garage je kiest, dat bepaal je volledig zelf. Heb je iets gezien dat je wel bevalt? Doe een aanvraag bij KBC Brussels en binnen de 24 uur krijg je van ons een antwoord.

Meer over financiële renting

Omdat KBC Brussels de wagen voor jou aankoopt, wordt de bank eigenaar van het voertuig. Jij huurt de wagen van KBC Brussels en betaalt een periodieke vergoeding voor het gebruik ervan.

Goed om te weten is dat je geen voorschot betaalt. We betalen namelijk het volledige investeringsbedrag aan de leverancier (de garage), inclusief de btw op de auto. Die btw betaal je gespreid terug via de maandelijkse huurfacturen.

Onderhoud, reparatie, banden, bijstand, brandstof, verzekeringen, enz. vallen dan weer onder je eigen verantwoordelijkheid.

Loopt je contract af? Dan kun je de wagen aankopen tegen de contractueel bepaalde restwaarde (standaard 16%).
 

Als je kiest voor renting, moet je je huurfacturen maandelijks boekhoudkundig verwerken. Dat doe je door ze als bedrijfskosten te boeken in de resultatenrekening. Je wagen wordt dus niet opgenomen in de balans.

Omdat je geen bijkomende zakelijke waarborgen hoeft te geven, behoud je de leencapaciteit van je zaak.

Renting en leasing zijn op vele vlakken gelijkaardig, maar er zijn ook enkele opvallende verschillen.

Zo gebeurt de boekhoudkundige verwerking bij leasing via de balans door te activeren en af te schrijven, vergelijkbaar met een investeringskrediet. Renting laat je dan weer toe om de facturen te boeken als kosten in de resultatenrekening.

Zowel bij leasing als renting heb je een aankoopoptie. Er is wel een verschil in de contractueel bepaalde restwaarde.

Bij KBC Brussels is dat standaard 16% bij renting en 4% bij leasing.

Als je gebruikmaakt van een investeringskrediet, word je de eigenaar van je wagen. Logisch, want je koopt de wagen zelf aan, terwijl KBC Brussels enkel helpt bij de financiering

In het geval van renting, betaal je een periodieke vergoeding voor het gebruik van de wagen. 

Je persoonlijke voorkeuren en financiële situatie zijn belangrijke factoren om een goeie keuze te maken tussen een investeringskrediet, leasing of renting.

Op onze verschillende pagina’s kom je voor elk van de formules meer te weten over de boekhoudkundige verwerking, de voorwaarden voor de aankoopoptie en wie er nu eigenlijk eigenaar wordt van je voertuig. Dat maakt het een pak makkelijker om de formule te vinden die bij je past.

Raak je er zelf niet uit? Doe een simulatie in KBC Brussels Mobile of KBC Brussels Touch en KBC Brussels toont de optie die het best bij jouw onderneming past.

Ontdek hier in een oogopslag de gelijkenissen en grootste verschillen tussen onze formules.

1. Kies een wagen en vraag een offerte aan een officiële autohandelaar.
2. Vraag je krediet zelf online aan.
3. Dossier goedgekeurd en contracten digitaal ondertekend? We bevestigen de bestelling bij je garage.
4. Zodra je garage je een seintje geeft, kun je je wagen afhalen. Wij regelen de rest.
5. Betaal de periodieke factuur aan KBC Brussels.

Meer info