Hoe kan ik professioneel betalen gescheiden houden van mijn privébetalingsverkeer?

Om verschillende redenen is het gescheiden houden van privé en professionele betalingen belangrijk, maar hoe doe je het?

Hoe kan ik professioneel betalen gescheiden houden van mijn privébetalingsverkeer?

Om verschillende redenen is het gescheiden houden van privé en professionele betalingen belangrijk, maar hoe doe je het?

Als ondernemer houd je het best je professionele en je privé-uitgaven gescheiden. Niet alleen jij zal daardoor een beter zicht krijgen op de activiteiten van je onderneming, ook je boekhouder en de fiscus zullen het appreciëren.

Het belang van gescheiden rekeningen

zakelijke rekening

Zodra je met een privérekening één verrichting doet voor professionele doeleinden wordt de betrokken rekening beschouwd als deels professioneel en kan de fiscus ze inkijken. Het kost je veel tijd en geld om bij een persoonlijke rekening (of gemengde rekening) telkens te moeten aanduiden welke verrichting nu voor de onderneming was en welke voor jezelf.

Hoe pak je het aan?

De beste aanpak is om een aparte zakelijke rekening te openen met een sub-benaming, liefst de naam van je bedrijf. Dat kan dankzij het KBC Brussels-Twin-aanbod. Je kunt je zakelijke rekening met bankkaart en onlinebetalingsmogelijkheden aanvullen met een kredietkaart en een tankkaart. Op die manier kun je in gelijk welke situatie je privé- en professionele verrichtingen van elkaar gescheiden houden.

Extra tip: je kunt bankkaarten en kredietkaarten personaliseren met een foto of een logo. Zo zie je onmiddellijk welke kaart die van je onderneming is en zul je nooit missen. Want zoals gezegd, één verrichting is voldoende om een privé-rekening te beschouwen als een professionele.

Je privé- en zakelijke rekeningen makkelijk beheren

Je privé betalingsverkeer gescheiden houden van je zakelijke betalingen en ontvangsten, dat kan dus het makkelijkst aan de hand van twee aparte rekeningen. Deze wil je uiteraard makkelijk online en in één toepassing, kunnen beheren. Met KBC Brussels Touch voor ondernemers zie je in één oogopslag het verschil tussen je privé- en je zakelijke transacties. Ook je privé en zakelijke begunstigden, worden netjes geordend.  Per ongeluk een zakelijke betaling doen vanuit je privérekening, dat heb je niet meer voor met KBC Brussels Touch voor ondernemers. Deze online toepassing is bovendien beschikbaar op computer en tablet. Voor de iets gevorderde ondernemers is er KBC Brussels-Online for Business. Een uitgebreide online banking tool, geschikt voor alle kmo's, met tal van specifiekere functies.

Wat is Zoomit?

  • Gratis dienst in mobiel-en internetbankieren
  • Betalingen overtypen hoeft niet meer
  • Minder papieren die rondslingeren
Wat is Zoomit?

Een zakelijke rekening openen voor mijn onderneming

Als (startende) ondernemer heb je een eigen rekening nodig, op naam van je zaak. Daarmee kun je als ondernemer al je betalingen doen en je inkomsten bijhouden.
Een zakelijke rekening openen voor mijn onderneming

Tarieven KBC Brussels-Online for Business

Met KBC Brussels-Online for Business beheer je al de in- en uitgaande betalingen van je onderneming. Ontdek de tarieven in een handig overzicht.
Tarieven KBC Brussels-Online for Business

Wat is e-volmachtenbeheer

De volmachten voor de rekeningen van je organisatie beheren? Met e-Volmachtbeheer doe je dat volledig online. Snel, gemakkelijk en veilig.
Wat is e-volmachtenbeheer
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.