Doccle voor ondernemers

Kies gratis en veilig voor digitale communicatie

Doccle voor ondernemers

Kies gratis en veilig voor digitale communicatie

Op je smartphone, tablet én pc

Raadpleeg je bank- en verzekeringsdocumenten in KBC Brussels Touch, KBC Brussels Mobile, KBC Brussels Business Dashboard of KBC Brussels Business. Keuze genoeg!

Veilig en volledig gratis

Bewaar al je documenten in één beveiligde digitale archiefkast, zonder dat je er een cent voor betaalt.

24/7 beschikbaar

Zodra een nieuw document beschikbaar is, ontvang je een e-mail. Nadien kun je dit document op elk moment van de dag raadplegen.

Wat is Doccle?

Doccle stelt een digitale archiefkast ter beschikking om documenten online te bewaren en te beheren. KBC Brussels werkt samen met deze expert in documentbeheer om digitale communicatie mogelijk te maken. Zo zijn je bank- en verzekeringsdocumenten digitaal beschikbaar in verschillende KBC Brussels-toepassingen.

Kies je ook voor digitale communicatie?

Doccle voor ondernemers

Heb je een bureau vol paperassen zoals fiscale attesten, contracten en uitgavenstaten? Weg ermee! Dankzij de samenwerking tussen KBC Brussels en Doccle raadpleeg, download en print je al die documenten voortaan vanuit de KBC Brussels-toepassingen.

Wil je digitaal gaan met je onderneming? Pas dan je communicatievoorkeur aan naar digitale communicatie onder 'Profiel' in KBC Brussels Touch of 'Communicatie' in het KBC Brussels Business Dashboard.

Ga naar KBC Brussels Touch
Naar KBC Brussels Business Dashboard

Doe meer met een Doccle-account

Wil je nog meer kunnen met je KBC Brussels-documenten, zoals facturen betalen of documenten delen? Maak dan een Doccle-account aan om optimaal gebruik te maken van deze functionaliteiten.

Extra mogelijkheden met een Doccle-account

  • Eén centraal platform
    Ontvang al je documenten van KBC Brussels en andere Doccle-partners voortaan op één centrale plaats. Natuurlijk blijven al je KBC Brussels-documenten ondertussen ook altijd beschikbaar in je KBC Brussels-toepassingen.
  • Facturen betalen
    Met de KBC Brussels-Betaalknop ga je naar je vertrouwde KBC Brussels-omgeving, waar je je facturen meteen betaalt. Betalen kan ook mobiel, zonder gebruik van de kaartlezer.
  • Documenten delen
    Wil je bankdocumenten delen met je partner of facturen delen met je boekhouder? Dat kan op een snelle, veilige én eenvoudige manier met Doccle. Tijdswinst gegarandeerd!

Hoe krijg je toegang tot Doccle?

Heb je al gekozen voor digitale communicatie? Ga dan naar het overzicht van je documenten in het berichtencentrum van KBC Brussels Touch of het KBC Brussels Business Dashboard, of naar het communicatiecentrum in de app KBC Brussels Mobile of KBC Brussels Business.

Daar activeer je Doccle snel en eenvoudig door je aan te melden met een bestaand account of door een nieuw account aan te maken.

Ga naar KBC Brussels Mobile
Ga naar KBC Brussels Business

Veelgestelde vragen

Documenten blijven minstens 7 jaar beschikbaar in de digitale documentenkast van Doccle. Zolang je niets zelf verwijdert, kun je daar dus je nieuwe én oude administratie terugvinden.

Documenten zullen bovendien nooit van Doccle en de KBC Brussels-toepassingen verdwijnen zonder dat je daarvan op de hoogte wordt gebracht.

Fiscale attesten, digitaal ondertekende contracten en uitgavenstaten worden veilig bewaard in de digitale archiefkast. Dankzij Doccle kun je die bank- en verzekeringsdocumenten raadplegen in je KBC Brussels-apps.

Wil je graag documenten delen met een wettelijk vertegenwoordiger, een boekhouder of een medewerker? Deel veilig documenten door een link te delen vanuit je Doccle-account naar het Doccle-account van de andere persoon.

Geef nooit je wachtwoord door. Als je je wachtwoord doorgeeft, dan heeft een andere persoon toegang tot alle documenten in je account, ook privédocumenten of documenten van een andere onderneming.

Om je privacy en veiligheid te garanderen doet Doccle een beroep op Atos Worldline. Dat bedrijf heeft een jarenlange expertise in het beveiligen van onlinetransacties. Daarnaast worden je gegevens nooit door Doccle gebruikt of doorgestuurd voor andere doeleinden. Een partner van Doccle heeft bovendien nooit toegang tot documenten of gegevens van andere partners.

We raden je aan om voor elke onderneming een apart account aan te maken. Dan ontvang je in elk account alleen documenten die bestemd zijn voor die ene onderneming.

Kies je toch voor een gemeenschappelijk account? Dan ontvang je op één plaats al de documenten van je verschillende ondernemingen.

Ja, je kunt je privéaccount ook gebruiken voor je zakelijke documenten. Zo moet je je maar één keer aanmelden. We raden je echter aan om alles gescheiden te houden en dus een extra account aan te maken voor je onderneming(en).

Zodra je je aangetekende zending digitaal in ontvangst hebt genomen met itsme® of je eID en gedownload hebt, vind je ze bij 'Mijn documenten'.

Nog andere vragen over Doccle?

Ga naar www.doccle.be of neem contact op met KBC Brussels.