Waar vind ik juridische, fiscale en financiële informatie over een overname?

KBC biedt (startende) ondernemers de kans om gratis een beroep te doen op een uitgebreid netwerk van juridische, financiële en fiscale experts.

Waar vind ik juridische, fiscale en financiële informatie over een overname?

KBC biedt (startende) ondernemers de kans om gratis een beroep te doen op een uitgebreid netwerk van juridische, financiële en fiscale experts.

Je wilt een zaak overnemen, maar zit nog met een heleboel vragen? Dat is niet meer dan normaal. Gelukkig sta je er niet alleen voor. KBC Brussels biedt (startende) ondernemers de kans om gratis een beroep te doen op een uitgebreid netwerk van juridische, financiële en fiscale experts. Met hun ervaring en knowhow kunnen zij je advies op jouw maat verlenen. Zo start je correct én met het nodige zelfvertrouwen aan het overnameproces.

Bij wie kan ik te rade gaan?

KBC Brussels kiest voor een persoonlijke aanpak. Zo krijgt elke ondernemer standaard een persoonlijke relatiebeheerder. Die vertrouwenspersoon volgt je dossiers op en laat zich bijstaan door een team van experts. Heb je besloten om een bedrijf over te nemen? Praat er dan eerst over met je relatiebeheerder. Die kan voor jou een afspraak regelen met een expert fusies en overnames van KBC Brussels.  

Gratis overnamebegeleiding op jouw maat

Na een bezoek aan je KBC Brussels-bankkantoor zal je relatiebeheerder je voorstellen aan een expert fusies en overnames. Die beschikt over de vereiste kennis en ervaring om de overname mee te helpen realiseren en biedt onder andere:

Andere belangrijke raadgevers

Niet alleen KBC Brussels, maar ook andere specialisten kunnen je bijstaan met deskundig overnameadvies. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om langs te gaan bij een bedrijfsrevisor om de waarde van de onderneming te schatten en een audit en due diligence uit te voeren? Of heb je de boekhouding al eens laten inkijken door een accountant? Weet dat een bedrijfsovername een complex proces is en dit de nodige voorbereidingen vraagt. Een goede juridische en financiële begeleiding is dan ook noodzakelijk.

Ben je nog op zoek naar een bedrijf om over te nemen? Op www.overnamemarkt.be vind je een ruim aanbod aan over te nemen bedrijven, maar ook uitgebreide tips en heel wat handige tools.

Ook interessant

Een bestaand bedrijf overnemen: hoe begin ik?

  • Welke overnamestructuur kiezen?
  • Wat met de schulden en het personeel?
  • Volg het stappenplan voor een vliegende start
     

Hoeveel is mijn bedrijf waard?

Hoe bepaal je als ondernemer de waarde van je handelszaak? De verschillende waarderingsmethodes en zoveel meer ontdek je hier. 

Hoe formuleer je een overnamecontract?

Het opstellen van een overnamecontract is voor heel wat starters die een zaak willen overnemen geen gemakkelijke opgave. Wat moet er precies in? Een overnamecontract bevat alle elementen die een normaal contract ook heeft, maar daarnaast ook enkele specifieke regelingen zoals het earn-outprincipe.