Marie verkoopt juwelen

Bijzondere juwelen met persoonlijke aanpak

Marie verkoopt juwelen

Bijzondere juwelen met persoonlijke aanpak

Marie werkte tot begin vorig jaar nog in een grote juwelenzaak in Brussel, maar waagde de sprong naar een eigen zaak. Het werd een bijzondere juwelenwinkel die resoluut kiest voor een zeer persoonlijke aanpak, net zoals KBC Brussels.

Nieuw in Brussel

Marie droomde al jaren van een eigen zaak, maar die droom leek tot vorig jaar nog erg veraf. "Ik werkte bijna zes jaar in een grote juwelenzaak in de buurt van de Louizalaan. Intussen werden mijn man en ik verliefd op Brussel en zochten we al meer dan een jaar naar een plek om er te wonen."

Eind 2014 vond Marie plots een oud winkeltje dat te koop stond in een opkomende buurt in Brussel, met erboven plaats om te wonen. Het leek haar de ideale kans om te verhuizen naar Brussel én om eindelijk die eigen zaak te starten. Ze kwam met haar vragen naar KBC Brussels. 

information-expr-quote--glyph
Als nieuwe ondernemer in Brussel hielp KBC Brussels mij echt goed op weg.

Marie (34)

Hulp bij de opstart

"KBC Brussels was van bij het begin heel open en duidelijk over de financieringsmix die nodig zou zijn om onze plannen waar te maken", zo vertelt ze. "In één gesprek werden onze dromen heel concreet!"

Als beginnende ondernemer – die bovendien nog niet thuis was in Brussel – had Marie nog veel vragen en twijfels. Haar relatiebeheerder bij KBC Brussels kon haar geruststellen. "Ze wist perfect waar ik allemaal rekening mee moest houden en kon me snel helpen om enkele belangrijke knopen door te hakken."

Persoonlijk en online

Ook voor het betalingsverkeer in de nieuwe zaak bood KBC Brussels oplossingen. Marie legt uit: "Onze juwelen zijn bijzonder persoonlijk en vaak op maat gemaakt. Het eerste contact moet dus meteen goed zitten. Vlot en betrouwbaar betalingsverkeer hoort daar zeker bij." Ook bestellingen via de webshop worden via KBC Brussels geïnd. "Vooral voor grote bestellingen van klanten uit het buitenland is dat een hele geruststelling", lacht Marie.

Zekerheid voor de toekomst

De grens tussen werk en privé is bij zelfstandigen vaak erg dun. Dat zorgde bij Marie voor ongerustheid. Ook dat kon ze uitgebreid bij KBC Brussels bespreken. "Als jonge ondernemer én jonge moeder moet ik extra voorzichtig zijn: de toekomst van mijn zaak bepaalt immers ook die van mijn gezin. Uit het gesprek met KBC Brussels zijn gelukkig heel wat praktische zaken gekomen die mij een pak gemoedsrust geven."

 

Wat kan KBC Brussels voor jou betekenen?

Wonen in Brussel

Wonen in Brussel is uniek en veelzijdig. Wij staan je graag bij met advies over kopen, investeren en (ver)bouwen

Hoe aanmelden en tekenen in KBC Brussels Touch

Gebruik je KBC Brussels Touch voor het eerst op je computer of tablet? Lees hier hoe het zit met aanmelden en tekenen.

De verzekering verlengde garantie

Wettelijke garantie op je toestel vervallen? Geniet van 2 jaar extra garantie met de Verzekering verlengde garantie

Sparen voor een huis

Lijkt een eigen woning financieel niet haalbaar? Tuurlijk wel, je moet gewoon goed voorbereid zijn.