Marie verkoopt juwelen

Bijzondere juwelen met persoonlijke aanpak

Marie verkoopt juwelen

Bijzondere juwelen met persoonlijke aanpak

Marie werkte tot begin vorig jaar nog in een grote juwelenzaak in Brussel, maar waagde de sprong naar een eigen zaak. Het werd een bijzondere juwelenwinkel die resoluut kiest voor een zeer persoonlijke aanpak, net zoals KBC Brussels.

Nieuw in Brussel

Marie droomde al jaren van een eigen zaak, maar die droom leek tot vorig jaar nog erg veraf. "Ik werkte bijna zes jaar in een grote juwelenzaak in de buurt van de Louizalaan. Intussen werden mijn man en ik verliefd op Brussel en zochten we al meer dan een jaar naar een plek om er te wonen."

Eind 2014 vond Marie plots een oud winkeltje dat te koop stond in een opkomende buurt in Brussel, met erboven plaats om te wonen. Het leek haar de ideale kans om te verhuizen naar Brussel én om eindelijk die eigen zaak te starten. Ze kwam met haar vragen naar KBC Brussels. 

Als nieuwe ondernemer in Brussel hielp KBC Brussels mij echt goed op weg.

Marie (34)

Hulp bij de opstart

"KBC Brussels was van bij het begin heel open en duidelijk over de financieringsmix die nodig zou zijn om onze plannen waar te maken", zo vertelt ze. "In één gesprek werden onze dromen heel concreet!"

Als beginnende ondernemer – die bovendien nog niet thuis was in Brussel – had Marie nog veel vragen en twijfels. Haar relatiebeheerder bij KBC Brussels kon haar geruststellen. "Ze wist perfect waar ik allemaal rekening mee moest houden en kon me snel helpen om enkele belangrijke knopen door te hakken."

Persoonlijk en online

Ook voor het betalingsverkeer in de nieuwe zaak bood KBC Brussels oplossingen. Marie legt uit: "Onze juwelen zijn bijzonder persoonlijk en vaak op maat gemaakt. Het eerste contact moet dus meteen goed zitten. Vlot en betrouwbaar betalingsverkeer hoort daar zeker bij." Ook bestellingen via de webshop worden via KBC Brussels geïnd. "Vooral voor grote bestellingen van klanten uit het buitenland is dat een hele geruststelling", lacht Marie.

Zekerheid voor de toekomst

De grens tussen werk en privé is bij zelfstandigen vaak erg dun. Dat zorgde bij Marie voor ongerustheid. Ook dat kon ze uitgebreid bij KBC Brussels bespreken. "Als jonge ondernemer én jonge moeder moet ik extra voorzichtig zijn: de toekomst van mijn zaak bepaalt immers ook die van mijn gezin. Uit het gesprek met KBC Brussels zijn gelukkig heel wat praktische zaken gekomen die mij een pak gemoedsrust geven."

 

Wat kan KBC Brussels voor jou betekenen?

Energie-renovatiecheck

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis, hoeveel bespaar je en hoe snel verdien je de investering terug?
Energie-renovatiecheck

Wat betekent ‘afstand van verhaal’ concreet?

Een huurovereenkomst kan een clausule ‘afstand van verhaal’ bevatten. Wat betekent dat nu voor jou als huurder?
Wat betekent ‘afstand van verhaal’ concreet?

Hoe vraag ik online een kredietkaart aan?

Een kredietkaart aanvragen doe je gewoon thuis met KBC Brussels Touch, gemakkelijk en snel. We leggen je uit hoe.
Hoe vraag ik online een kredietkaart aan?

Vragen over gezin

KBC Brussels staat je gezin bij tijdens de verschillende fases van het leven. In deze rubriek vind je antwoorden op vragen zoals hoe je een reispolis afsluit, of hoe je belegt voor je kind.
Vragen over gezin
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.