Jean en Ria genieten van hun pensioen

Verstandig beleggen voor de volgende generatie

Jean en Ria genieten van hun pensioen

Verstandig beleggen voor de volgende generatie

Jean en Ria zijn allebei met pensioen na een mooie carrière als manager en directiesecretaresse. Hun vermogensbeheer verloopt via KBC Brussels en houdt rekening met hun toekomst én die van hun zoon en zijn gezin.

Nieuw hoofdstuk

Ria en Jean gingen enkele jaren geleden met pensioen. Naast hun pensioenspaarpot ontvingen ze ook onverwacht een mooie premie van hun voormalige werkgevers voor de vele jaren dienst. Ze waren prima voorbereid, maar toch maakten ze een afspraak met hun relatiebeheerder bij KBC Brussels.

"Je kijkt er natuurlijk naar uit om met pensioen te gaan, maar als het zover is, schrik je toch even van de vele veranderingen," legt Jean uit. "We hebben allebei nog heel wat plannen en onze zoon bouwt zijn eigen zaak uit. We wilden er dus zeker van zijn dat het geld verstandig belegd werd maar ook dat het voldoende toegankelijk bleef voor onvoorziene zaken."

Een goede planning rendeert niet alleen voor ons, maar ook voor de volgende generatie.

Jean (65) en Ria (67)

360°-analyse

Marc van KBC Brussels staat al jaren in voor het beheer en de opvolging van het kapitaal van Jean en Ria, als relatiebeheerder en beleggingsspecialist. Dat begon met een 360°-analyse van het vermogen. Geen lichte oefening, herinnert ook Ria zich nog: "Het was zeker geen oppervlakkig gesprek. Marc stelde heel wat vragen over onze plannen en zorgen om een goed beeld te krijgen van onze doelen op lange en korte termijn."

Daarna werd de situatie op geregelde tijdstippen geëvalueerd en bijgesteld. Ook de successieplanning kwam intussen aan bod, iets waar Ria heel nuchter over is: "We hebben jaren hard gewerkt maar ook veel geluk gehad. We wilden zeker zijn dat daar zoveel mogelijk van door kan vloeien naar onze zoon en zijn gezin."

Van vader op zoon

Jean vult aan: "Onze zoon is intussen 35 en start een eigen zaak. De situatie is echter niet meer te vergelijken met toen ik begon te werken: er zijn veel meer regels en de vastgoedprijzen zijn ongelofelijk hoog." Toen Jean daarover sprak met Marc van KBC Brussels, bracht die hem in contact met een adviseur ondernemen: "Samen met hem en mijn zoon heb ik toen bekeken wat de beste manier was om zijn zaak financieel te steunen en ook voor hem een systematisch spaar- en beleggingsplan op te zetten. Een vroege start kan zeker geen kwaad!"

Wat kan KBC Brussels voor jou betekenen?

Wat met je woonkrediet als je gaat scheiden?

Verkoop je je huis of beslis je er te blijven wonen? Verken je opties en de gevolgen voor jou en je partner.
Wat met je woonkrediet als je gaat scheiden?

Wat kost een renovatie?

Budgetteren is belangrijk bij renoveren. We geven een indicatie van het benodigde budget voor een renovatie.
Wat kost een renovatie?

Wat is een bevek of sicav

Wat is een bevek? Wat is een sicav? Is er een verschil tussen de 2? We leggen je kort en duidelijk uit wat die beleggingstermen betekenen.
Wat is een bevek of sicav

Wegwijs in KBC Brussels Assist

Vragen over het gebruik van je app? We helpen je graag
Wegwijs in KBC Brussels Assist