Elena is moeder van twee

Gezin in Brussel

Elena is moeder van twee

Gezin in Brussel

Het leven van Elena is veranderd sinds de komst van haar twee zonen. Ze geniet nog altijd volop van verre reizen, maar veiligheid en rust zijn daarbij wel belangrijker geworden.

Groene auto

"Sinds ik kinderen heb, vind ik het belangrijk om milieubewust te leven. Toen mijn oude auto het na de geboorte van mijn jongste zoon begaf, besloot ik een nieuwe met minder uitstoot te kopen."

Elena stapte een kantoor van KBC Brussels binnen om te informeren naar een autoverzekering. "De medewerkers van KBC Brussels hebben me toen niet alleen geholpen met een verzekering, ze hebben me ook gewezen op de mogelijkheid van een groene autolening. Precies het advies dat ik nodig had."

Die persoonlijke aanpak is belangrijk voor Elena. "Toen ik vorig jaar een mooi kunstwerk cadeau kreeg van mijn ouders, betekende dat veel voor mij. Mijn relatiebeheerder heeft toen een kunstverzekering uitgezocht die zowel de geldwaarde als de emotionele waarde dekt."

information-expr-quote--glyph
Ons leven stopt niet aan de grens. De dienstverlening van KBC Brussels ook niet.

Elena (45)

Promotie

Na enkele jaren werken, kregen zowel Elena als haar man een mooie promotie op het werk. Er onstond wat meer financiële ademruimte in het gezin. Geld om te reizen, maar ook om te denken aan later.

"Onze relatiebeheerder bij KBC Brussels heeft toen uitgebreid de tijd genomen om met ons de spaar-en beleggingsmogelijkheden te verkennen", vertelt Elena. "Samen hebben we beslist om te starten met pensioensparen en planmatig te sparen voor de kinderen."

Internationaal

"Brussel is een internationale stad. Het leven van de inwoners stopt vaak niet aan de Belgische grens. KBC Brussels begrijpt dat", zegt Elena. "Mijn kredietkaart is bijvoorbeeld ook verzekerd in het buitenland, waardoor ik altijd zorgeloos op reis kan."

Ook Elena’s zonen hebben de reiskriebels te pakken. Haar oudste zoon vertrekt binnenkort voor zes maanden op Erasmus in Spanje. "KBC Brussels heeft ons geholpen met de praktische regeling, zoals een brandverzekering voor zijn kot", vertelt Elena. "Ze gaven ons ook de handige tip om een prepaid kaart te nemen. Zo kan hij gemakkelijk betalen in het buitenland, zonder de controle over zijn budget te verliezen." 

Wat kan KBC Brussels voor jou betekenen?

Kosten betaalkaarten

Geld opnemen en betalen met je betaalkaart in het buitenland is niet altijd kosteloos.

Annulatieverzekering van je kredietkaart

Kun je toch niet op reis vertrekken of moet je vervroegd uit vakantie terugkeren? Dan kun je een deel van de kosten terugbetaald krijgen.

Eerste keer huren

Alleen gaan wonen gaat gepaard met heel wat kosten. Dankzij de persoonlijke lening voor je eerste stek kun je die spreiden. Meer details lees je hier.

Een rekening voor mijn kind? 5 redenen waarom.

We geven je 5 goede redenen waarom.