Wijzigingen per 1 oktober 2021, tenzij anders vermeld

Hier vind je een overzicht van alle wettelijke wijzigingen.

Heb je een vraag over de wijzigingen?
Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt terecht in je KBC Brussels-kantoor of -verzekeringsagentschap of bij onze experts van KBC Brussels Live.

Dit geldt voor de volgende contracten:

  • KBC Brussels-Vermogensservice Plus
  • KBC Brussels-Vermogensservice Select
  • KBC Brussels-Vermogensservice Smart
  • KBC Brussels Easy Invest Service Extra

Voor meer informatie over deze stopzetting en de vernieuwde Premium Banking-service, dan kun je terecht bij je relatiebeheerder Premium Banking, bij de experts vermogensopbouw in je KBC Brussels-kantoor of hier.

Een overzicht van de andere betaaloplossingen van KBC Brussels om mobiel of contactloos te betalen, vind je hier. 

Op dat moment zetten we namelijk de optionele en betalende verzekering “Financiële Bescherming” stop die gekoppeld is aan je kredietkaart met Flex Budget-kredietopening. Onder de verzekering vallen de volgende 4 waarborgen:

  • Overlijden
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Ernstige gezondheidsproblemen
  • Financieel verlies door gedwongen geldopneming

Deze waarborgen zitten vervat in een collectief contract dat op 31 december 2021 wordt stopgezet. Op dat moment stoppen ook de waarborgen.

De betaal- en kredietvoorwaarden van je kredietkaart met Flex Budget-kredietopening blijven natuurlijk ongewijzigd.

Wil je meer informatie over deze wijziging en de alternatieven, dan kun je terecht bij je relatiebeheerder of in je KBC Brussels-kantoor.

Momenteel duurt de rentegarantie 1 jaar, maar op 1 januari 2022 verandert dat in 1 maand. Dat betekent dat KBC Verzekeringen vanaf dan maandelijks kan beslissen om de gegarandeerde rente te wijzigen.

Het huidig rentepercentage blijft behouden en dit is tot en met 31 januari 2022 gegarandeerd voor bestaande reserves en eventuele nieuwe stortingen.

Tenzij KBC Verzekeringen communiceert over een wijziging van de gegarandeerde rente, wordt de gegarandeerde rente telkens met een maand verlengd.

Op die dag verloopt de gegarandeerde rente van 0,50% voor de storting(en) die je in 2002 en/of 2013 deed in je Spaar-Plus-Hospitalisatie. Vanaf dan garanderen we een rentevoet van 0,01% op het vermogen dat je opbouwde en op de bijkomende stortingen. De nieuwe rentevoet blijft acht jaar gegarandeerd.

Op die dag verloopt de garandeerde rente van 0,50% voor de storting(en) die je in 2002 en/of 2013 deed in je Gezondheidsplan. Vanaf dan garanderen we een rentevoet van 0,01% op het vermogen dat je opbouwde en op bijkomende stortingen. De nieuwe rentevoet blijft acht jaar gegarandeerd.